Lips Tullian: Další dobrodružství

Lips Tullian: Další dobrodružství https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423725/bmid_lips-tullian-dalsi-dobrodruzstvi-aGp-423725.jpg 5 18 3

Lips Tullian série

Lips Tullian 1982–94. Kniha přímo navazuje na titul z roku 2010 a shrnuje tematicky obsáhlou část v díle Káji Saudka, věnovanou postavě „nejobávanějšího náčelníka lupičů“. Najdeme zde vedle kompletních příběhů Stříbrný poklad a Konec Sahrbergovy bandy i nedokončený příběh z Mladého světa z roku 1994, scénáře a poznámky Jaroslava Weigela a črty a kresby k Lipsu Tullianovi jako fenoménu, jenž Káju Saudka s přestávkami zaměstnával více než dvě desetiletí.... celý text

Přidat komentář

Ikkju
22.07.2020

Netušil jsem, že scénáristou byl JW a že román je skutečně podle dobové předlohy, přestože to je v nadpisech psané. Kdo má poznat, kde končí u Saudka nadsázka?

Přestože mě většinou tyhle věci moc nezajímají, dal jsem si i poznámky JW, ikdyž asi nejdůležitější a vševysvětlující termín je saudkovina.

Ještě pár dní po přečtení mi v hlavě běželo, jak se mi věci z románu z prvního čtení prolnuly do života, například na mamku kamaráda si dodnes nevzpomenu jinak než jako na krásnou Hedviku.

Disease
25.05.2020 5 z 5

Dva příběhy dělané pro speleology jsou super. U toho pokračování v Mlaďáku mi přijde, že trochu trvalo, než se Kája rozkreslil, tak do cca 7-8 dílu. Ale i tak je to na plný počet, ty dodatky jsou parádní.


alcerka
15.01.2020 5 z 5

Dokonalé ilustrace doplňují vtipný a napínavý děj.... Káju Saudka považuji za náš národní poklad a jeho spojení s panem Weiglem nemohlo dopadnout jinak než na 5 hvězd.