Liberecké rozhovory

Liberecké rozhovory https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346745/mid_liberecke-rozhovory-9Un-346745.png 5 2 2

"Při psaní této knihy jsem si postupně uvědomoval, že nejde jen o jednotlivé fotografie, nicůtky, dopisy, ale že stejně důležité jsou lidské příběhy, otisky životů, které po sobě na tomto světě zanecháváme. Někteří docela nepatrné, jiní tak výrazné, že je nelze přehlédnout" (Jan Šebelka). Těšit se můžete na rozhovory se Stanislavem Hněličkou (veterán od Tobruku a Dunquerquu), Jiřím Janáčkem (teatrolog, pedagog, badatel a publicista), Martou Kottovou (jedno z terezínských dětí), Miloslavem Nevrlým (spisovatel, zoolog), Bohumilem Nuskou (spisovatel, filosof), Františkem Peterkou, Janem Pikousem a dalšími.... celý text

Přidat komentář

jprst
30.10.2020 5 z 5

Přiznám se, že ani jako liberecký rodák jsem neznal podrobněji všechny osobnosti, se kterými autor vedl rozhovor, proto si obsahu této jeho publikace cením.

Sandalkar
29.01.2019 4 z 5

Jsem typickým produktem českého školství posledních let - k dějinám 20. století jsme se na ZŠ ani gymnáziu nedostali. Kniha nenásilnou formou rozhovorů přibližuje dobu, problémy i sny pamětníků z našeho kraje v třaskavém období minulého století. Jedinou kaňkou je brožovaná vazba s horší čitelností textu uprostřed (malá vzdálenost textu od vazby).