Podivín, který okrášlil svět aneb Vzpomínání na Gustava Ginzela

Podivín, který okrášlil svět aneb Vzpomínání na Gustava Ginzela https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396952/mid_podivin-ktery-okraslil-svet-aneb-vz-zxA-396952.png 4 4 2

Od šedesátých do osmdesátých let se zúčastnil několika horolezeckých a přírodovědných expedicí. Mimo jiné na Cotopaxi, nebo Expedice Sahara, která pátrala po saharských krokodýlech. Na Gustava v knize vzpomínají známí spisovatelé (Miloslav Nevrlý, Miloš Zapletal, Jaromír Štětina), geologové (Miroslav Krůta Mydlík), vědci (Jiří Haleš), cestovatelé (František Sláma, Petr Tischer, Mnislav Zelený Atapana), faráři (Heinz Eggert, Aleš Jaluška) a další osobnosti. Několik příspěvků se týká Gustavova procesu, v němž byl v roce 1982 obviněn z několika trestných činů. Například hanobení republiky, nebo týrání zvířat (údajně měl chovat koně uvnitř domu).... celý text

Přidat komentář

jprst
30.10.2020 4 z 5

Zajímavý člověk, který si pravděpodobně image podivína, či snad dokonce i blázna, pěstoval snad i úmyslně. Autor této knihy to za použití pohledů a názorů známých osobností tak trochu potvrzuje, ovšem na druhou stranu zcela jasně ukazuje, že ze strany Gustava Ginzela to byla jen působivá maska.

Afilada
16.10.2020 5 z 5

Pocta Gustavu Ginzelovi, vzpomínky jeho blízkých kamarádů, fotografie, odkazy.
Horal, horolezec, lyžař, neodsunutý sudetský Němec, který se vnitřně identifikoval jako Čech, milovník přírody, fotograf, cestovatel, filosof, samorost. Díky příbuzným v Západním Německu mohl cestovat na západ a do světa, pak nám vyprávěl, jak to tam vypadá.
Znal jsem ho osobně, tenhle člověk (v dobrém slova smyslu) ovlivnil tisíce lidí, více, než mnohé "masové" "socialistické" organizace.


Štítky knihy

životopisy, biografie cestování Jizerské hory cestovatelé

Autoři knihy

Jan Šebelka
česká, 1951

Kniha Podivín, který okrášlil svět aneb Vzpomínání na Gustava Ginzela je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce4x
Chystám se číst11x
Chci si koupit2x