Noc s Marilyn Monroe

Noc s Marilyn Monroe https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355979/bmid_noc-s-marilyn-monroe-ytq-355979.jpg 4 64 22

Libby Lomaxová série

< 2. díl

Pokračování komediální romance Noc s Audrey Hepburnovou. Libby Lomaxová má za sebou pár těžkých dní. Sotva si stihla zvyknout na to, že randí s nejžhavější filmovou hvězdou Dillonem O'Harou, musí si přiznat (a to konkrétně opuštěná, v úkrytu a během hurikánu), že Dillon má do láskyplného a spolehlivého přítele velmi, velmi daleko. A jako by to nestačilo, doma se jí na gauči objeví další nezvaný host ze zlatých dob Hollywoodu. Nikdo menší než Marilyn Monroe. Libby hluboce pochybuje, že by měla naslouchat radám ohledně vztahů právě od ní, ale usoudí, že hůř už snad být nemůže…... celý text

Přidat komentář

Charmedka
08.04.2023 3 z 5

Libby je velmi sympatickou knižní postavou, působí normálně s běžnými starostmi, ty hollywoodské hvězdy na gauči nepočítám, a tím si jistě nejednu čtenářku získá. Někdy nahoře, jindy dole, stejně jako v reálném životě.

Od knihy určitě nečekejte víc, než zpříjemnění jednoho či dvou odpolední, oddechový humor a nějaký ten menší návrat do minulosti a hollywoodských filmů.

PetraN17
04.02.2023 4 z 5

Také vám přijde, že jen sadista může vydat a přeložit z trilogie pouze dva díly??
Je to vážně škoda. A že jsem to zjistila opět až při čtení - jsem prostě nepoučitelná :)))
Knížky mě bavily, jak to dopadne je jasné, ale ráda bych si trojku přečetla :)


Zlatinka.Emilly
11.12.2022 3 z 5

Bláznivé nereálné odreagování od života.

SSTknihy
26.08.2022 4 z 5

Mě to docela sedlo. V rámci žánru fungovalo všechno, jak mělo, dějově sice žádné překvápko, ale ani nuda ne. Bavila jsem se hlavně díky Marilyn a jejímu roztomile naivnímu pohledu na svět. Škoda, že se hlavní hrdince nezjevovala častěji. A vážně bych si ráda přečetla pokračování s Grace Kelly, ale vypadá to, že čtenáři budou opravdu odkázáni jen na anglický originál. Škoda...

KateTheBlogger
23.07.2021 4 z 5

Příjemné letné oddechové čtení. Marilyn mě bavila a byla roztomile úchvátná. Zato Libby, hlavní hrdinka, mě trochu štvala. Ale na odreagování skvělá knížka.

Sisis1999
29.04.2021 4 z 5

Seznámení s Marilyn mě neuchvátilo tolik, jak jsem si původně myslela. Možná proto se nikdy nemá od podobných věcí něco očekávat. Psaní je téměř násilím roztahané, jako když se snažíme rozetřít malé množství másla na příliš velký krajíc --- do okrajů to prostě nikdy nevyjde. Marilyn sama se tam objevovala pouze zřídka, Libby, byť stále tragédka nejvyšší jakosti, mě svým chováním neskutečně vytáčela. Co se humoru týče, tentokrát ho držel v rukou výhradně Borgan, kterého bych moc chtěla poznat v reálném životě. Přesto mě konec příjemně zahřál a celé dílko se jím jaksi dostalo do rovnováhy. Teď už si jen počkat na dotisk noci s Grace v originále, a zjistit, jak to vlastně s tou naší Libby dopadne..

hippiesak
01.12.2020 4 z 5

Tak je to dobrý :) Druhý díl si udržel kvalitu prvního :) Jen je teda fakt, ale fakt škoda, že v ČR nevyšel a asi ani nevyjde ten díl třetí :( Už jsem začal uvažovat, že si koupím v originále, ale já na tu angličtinu prostě nejsem, nedal bych to, škoda... Každopádně Libby a Marilyn jsou kouzelné. Libby je fajn tragédka a Marilyn je prostě Marilyn. Já se zkrátka bavil, knížka se čte velmi dobře, děj odsýpá a divím, že to ještě nemá filmovou verzi :)

blackoutzuzi
19.05.2020 4 z 5

Druhý díl Noci s Audrey Hepburn, který je o něco delší a především vtipnější :) Opět se jedná o oddechovku, nic hlubokomyslného, ovšem čtivého a milého :) Líbila se mi o trochu víc než první díl.

knihomolka27
16.02.2020 2 z 5

Po tom co předvedl druhý díl, mi asi ani nestojí za to překládat si z aj třetí. Stejně už je jasný jak to dopadne, ikdyž to bylo jasný už v jedničce.
Humor: zasmála jsem se víc jak u prvního dílu
čtivost: dobrá
Libby: ještě protivnější jak v jedničce a o hodně hloupější. Tak například nechápu jak mohla Dillonovi tak rychle odpustit, že jí nechal na pospas hurikánu. Ale co, je to přece fakt sexy chlap, kterej o mně jeví zájem jenom proto, aby mě dostal do postele,a já sem přece strašně nadržená, tak proč mu nevyhovět. Ale zároven ho strašně miluju..........o 50 stránek dál.........počkat dyt já ho vůbec nemiluju, uvědomila jsem si, že miluju svýho nejlepšího kamaráda, kterýho jsem celých 17 let přehlížela.....no jo, kdyby mi lidi řekli dřív jak je sexy tak by jsme měli už tak 5 dětí a malej domek se zahrádkou.
Dillon: naprosto nepochopitelně se z něho vyklube naslouchací vrba, a přenechá Libby , kterou tak strašně miluje úhlavnímu nepříteli.
Cass: měla jsem jí chut dát pěstí za každý slovo co vypustila z pusy
plus: chci se díky knize dozvědět víc o Marylin, a taky se mi líbilo aspon nějaké vysvětlení, proč se Libby chová jako posedlá Dillonem........touží jednoduše potom aby o ní někdo stál, když už pro svou vlastní rodinu nebyla nikdy dostatečné dobrá. A o ten pocit nechce přijít ani za cenu toho, že tuší , že Dillon je naprostej blbec.

Angie_Missfit
02.01.2019 3 z 5

Moje první kniha od této autorky. Nebyla špatná, četla se snadno a rychle, ale pro mě spadá do škatulky "sejde z očí, sejde z mysli". Nápad mi přišel zajímavý, hlavní hrdinka byla celkem sympatická (chápavě jsem se zasmála nad jejími mnohými nedorozuměními a nejrůznějšími trapasy), ale na druhou stranu mě trochu iritoval silně předvídatelný děj a v tomto ohledu také natvrdlost hlavní hrdinky. Jedná se tedy o velmi lehké volnočasové čtení, ideální pro krácení času v dopravních prostředcích nebo v čekárně u lékaře, ale hlubší poselství v ní nehledejte.

janyska13
15.07.2018 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, stejně jako 1 díl. Moc se těším na pokračování, i když trochu tuším jak to dopadne....

knih.sasa
10.07.2018 3 z 5

Kniha spíš pro fanoušky autorky, kterým učarovala předchozí kniha. Bohužel protkáno odkazy na "tamní" občertsvení nebo kafe, které pod danou značkou dostanete všude. Tohle z knihy dělá kus, který bude aktuální jen chvíli a za pár let si to nikdo nepřečte. Ale chápu, dnes tyto odkazy prostě prodávají. Navzdory všemu pasáže s Marylin jsou výborně napsané, ženská moudra a styl Marylin je zachycen skvěle. Ostatní jsem nakonec přeskakovala. Obálka je jedna z nejhezčích - za mě barva a jednoduchost prostě vítězí. Popravdě jsem ale čekala trochu víc.

Globuska
17.06.2018 4 z 5

Trochu slabší pokračování prvního dílu. O vtip tu také není nouze, Libby nezklame, ale už to není takové to "ach" jako v prvním případě. I tak se ale čte dobře, na letní dovolenou ideální čtení.

mekkejla
19.02.2018 4 z 5

Jako je to totálně praštěné a ulítlé, Libby byla chvílemi fakt na zabití, ale já si u toho vždycky tak pekně odpočnu. Už se těším na poslední díl a doufám, že to skončí tak, jak se nabízí už od začátku ;-)

Kristyna95
22.01.2018 5 z 5

Presto, ze mam pro Audreynku slabost a vzdy pro me bude predstavovat nejvetsi moznou ikonu, musela jsem dat Noci s MM na rozdil od prvniho dilu plny pocet. A mozna je to prave i kvuli te Audrey-manii, protoze v predchozim dile jsem se zkratka nemohla ubranit pocitu, ze z ni autorka v nekterych situacich dela naivni a hloupouckou pipinu (jediny kaz na jinak skvele knize). V tomto dile se uz ale autorka rozjela, a to jak ve vykresleni MM, ktera pusobila o dost realneji nez prave prvni nastrel s Audrey, tak v celkove dejove linii. Navic jsem si vzdycky rikala, ze by bylo zajimave videt Audrey s Marilyn spolecne v nejakem filmu. Nooo, tak si strihly aspon spolecnou nemocnicni scenu v teto knize :D Rozhodne se tesim na finale teto old hollywoodske trilogie :)

Ildi
06.01.2018 5 z 5

Viem celá romanca s Libby je praštená :), ale aj napriek tomu som si ju užila a teším sa na pokračovanie.

Chika
31.12.2017 4 z 5

Pohodové čtení, fajn oddychovka. Čekala jsem od tohoto pokračování něco víc, větší akčnost, ale špatné to nebylo.

Arianne
24.10.2017 3 z 5

Celkem pohodové, čtivé, příjemné... Ale trochu neslané nemastné, jakoby se tam nic nedělo. Každý akorát po Libby něco chtěl a ona si pořád dokola sypala popel na hlavu, že se nemůže pro všechny rozkrájet a místo toho si řeší své problémy. Scéna z Adamova domu, to už na mě bylo tak bridgetjonesovský klišé, že by autorka měla zaplatit autorský příspěvek Helen Fielding.
Ale tak doufejme, že Grace Kelly v dalším díle poradí, jak získat svého milého navzdory všem a všemu a dušička bude mít pokoj.

medlovice
13.10.2017 3 z 5

Vůbec nevím proč jsem po knížce sáhla, když se mi nelíbil první díl. Asi pro ten nápadný jedovatě růžový obal, který vypadá jak sladký cukrový dortík. A tento díl se mi líbil o trochu víc. Pořád jsou mi takové ženy velmi vzdálené ale už chápu nadsázku i vtip.

Safienka
03.10.2017 4 z 5

Já si to užila!Pohodové čtení, které má spoustu vtipných momentů... Určitě stejně milé jako první díl :)