Lhář

Lhář https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432810/lharscLzHl-d0K-.jpeg 4 43 17

V psychologickém thrilleru od autorky románu Slepí je obhájce prominentních kriminálníků sám obžalován z vraždy. Úspěšný manhattanský advokát Peter Caine bez výčitek svědomí zastupuje vrahy, pedofily a násilníky. Je zvyklý v soudní síni vyhrávat: své práci a touze uspět obětuje vše, včetně vztahu s přítelkyní a pubertálním synem. Když je zavražděna jeho bývalá milenka Charlie Doylová, život se mu obrátí naruby. Charlie byla nevlastní dcerou newyorského státního zástupce Harrisona Doyla. Ten jediný kdysi dokázal Petera u soudu porazit a nyní je přesvědčený, že za vraždou mladé ženy stojí právě jeho někdejší rival. Navíc tomu nasvědčuje i řada důkazů. Peter se zoufale snaží dokázat svou nevinu a přitom zjišťuje, že nejvíc člověku dokážou ublížit jeho nejbližší. Pravda o vraždě Charlie Doylové je totiž mnohem zvrácenější a zlověstnější, než by si kdo vůbec dokázal představit…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Once a Liar , 2019


více info...

Přidat komentář

m2056
30.08.2023 1 z 5

Za mě zbytečně vydána kniha.

8211
05.10.2022 4 z 5

Velice čtivá kniha ze zajímavého právnického prostřední. Hlavní protagonista je odporný člověk ubližující lidem okolo. Líbí se mi popis a průběh jeho psychického rozpoložení a vnímání. Zároveň je zajímavé dozvědět se něco praktického z právnického světa. Super kniha.


Olous1
30.09.2022

Bohužel nedávám hvězdičky, neboť jsem knihu nedočetla. Asi už jsem moc vybíravá. Kniha mě vůbec neoslovila. Moc mě to mrzí, ale jdu do kvalitnější četby. Času je málo a knih mnoho.

WaN635
24.08.2022 4 z 5

Překvapivé, nečekané vyústění, poměrně šokující závěr.
Hlavní postava byl pěkný zmetek.
Nakonec se mu to vymstilo, protože to, jak se choval k ostatním se mu vrátilo a pěkně s ním vyje***** a upřímně, měla jsem z toho škodolibou radost.
Když nad tím přemýšlím, tak v knize nebyla žádná z důležitých postav normální a všichni měli dle mého názoru nějaký problém (lhář, sociopat, hysterka, travič, manipulátor, psychopat aj.)

Jirkson
09.08.2022 5 z 5

Caine....příběh totalně arogantního hajzlíka, namyšleného sociopata...knihu jsem nedokázal odložit, jen abych se dozvěděl, jak to s tímhle sviňákem dopadne. :)))

lucakuca
18.02.2022 3 z 5

Jedna velká přehlídka monster! Tady se autorka vyřádila :-)
Vytrvej a dostaneš zaslouženou porci svýho psychouše, tak jak si ho přeješ naservírovaného, tak jak ho máš rád :-) Každý si vybere!
S tím humrem - to byla hnusárna první třídy! Zmeťour!
Pořádná jízda začala asi posledních 100 stran. Těch 200 předtím, jsem četla dlouho....

Frenkis
29.04.2021

Kniha nebyla nijak extra napínavá, ale poslední stránky knihy velmi příjemně překvapily nečekaným závěrem, který jsem nepředpokládal. U většiny knih člověk tuší jak to asi dopadne, ale u této jsem takový závěr netipoval, za to dávám palec nahoru.

micha-ella
07.10.2020

Nemohu dát hvězdičky - čteno a nedočteno. Stejně jako Slepí mě to prostě nebavilo. Už ta nepříjemná metoda psaní - kapitoly Teď a Potom! Až do poloviny knížky jsem četla svojí metodou, tedy jen Teď, pak jsem zkusila napojit kapitolami Potom a bylo by to ideální, kdyby mě příběh bavil, ale nelíbilo se mi, o čem to je. Ještě jsem vydržela pár kapitol, nevěrohodné postavy, plno vycpávek... Kdysi jsem každou knížku přečetla na doraz i s poznámkami, doslovem a poděkováním, teď už to nedělám, radši sáhnu po lepší.

MirKop
31.07.2020 5 z 5

Přečetl jsem již mnoho knížek, ve kterých bylo přehršel nesympatických, sociopatických a mnohdy "na přes držku" postav, ale Peter Caine z tohoto thrilleru strčil hravě všechny do kapsy.

Tak namyšleného a arogantního imbecila snad nešlo ani vymyslet :-)....a to zadostiučinění na konci knížky mi vykouzlilo široký úsměv na rtech.

Přečtěte si to, stojí to za to!

jarin58
28.06.2020 3 z 5

Příběh dobrý,ale takové množství zmrdů pohromadě jsem ještě nezažil.Proto na hodnocení ubírám.

Knihobolka
14.06.2020 5 z 5

Opět jsem nebyla zklamaná. Tento styl vyprávění mi zkrátka sedí.

Skvělý příběh propletený všemi postavami.

Kdo má rád psychologii, soudnictví a svižný text bez balastu, tak musí sáhnout po této knize.

tereza8
26.05.2020 5 z 5

,,Každý, koho si myslíte, že znáte, se stane někým jiným, když se na něj podíváte dostatečně zblízka.”

Tohle byla jízda! Na knížku jsem narazila úplnou náhodou a zajímala mě především kvůli pozitivnímu hodnocení tady. A musím říct, že mi neuvěřitelně sedla. Jak příběhem, tak i stylem vyprávění, nešla odložit. Rozhodně doporučuji! Z posledních kapitol a vět mě mrazí ještě teď.

ArwenAragorn
14.05.2020 4 z 5

Každý, koho si myslíte, že znáte, se stane někým jiným, když se na něj podíváte dostatečně zblízka.
I vy sami.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Skvostný pohled do myšlení a jednání narcistního sociopata. Advokáta Petera jsem si vychutnala možná až se zvráceným potěšením. Autorka vystudovala psychologii a je to znát, hlavního hrdinu zachytila dokonale. Napínavé a tak trochu šílené. Závěr jsem sice tušila, ale přesto jsem byla do posledního řádku na nervy.
Některé pasáže jsou úchvatné a pamatovat si je budu dlouho - třeba jak si Peter v restauraci objedná největšího humra.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odmítnu pero od Ricka a z kapsy saka vytáhnu svůj Montblanc. Rychle si prolétnu poznámky drobným písmem a podepíšu se na každou stránku.

intelektuálka
02.04.2020 4 z 5

Děj tohoto psychologického thrilleru se odehrává přesně podle motta:

" Kdo zápasí s nestvůrami, ať se má na pozoru, aby se přitom nestal nestvůrou."

Advokát Peter vzešel z chudých poměrů a touží vystoupat na vrchol ....

To se mu splní, ale naprostá absence citu a svědomí ho přivede do bezvýchodné situace ....

" Ten, o kom si myslíte, že ho znáte, se stane někým jiným, když se na něj podíváte dostatečně zblízka .... "

Téma je čtivé, ale na pováženou ....

kneslova
18.03.2020 4 z 5

Tato kniha má stále stoupající čtivost od začátku do konce, který teda stojí za to. Jinak nesympatické postavy převažují--

Pípasek
28.02.2020 5 z 5

Náročné, nervy drásající čtení. Sociopat sice není psychopat,
ale život s ním je tragedie. Neuvěřitelný narcista, zahleděný do sebe, bezohledný sobec a hlavně nepředstavitelný lhář... Smyslem života je pro něho kariéra pro kterou učiní vše i za cenu likvidace všech vztahů i těch rodinných

soukroma
21.02.2020 3 z 5

Málo originální, směs námětů, neuvěřitelný konec: začátek mne zaujal, vyprávění advokáta, který hned na sebe prozradí nejhorší vlastnosti - je z vlastní vůle lhář skrz naskrz a jako takový netouží po ničem víc, než se dostat na vrchol. Jenže (nejen) tohle téma je dost obehrané, v mnoha mnohem lepších variacích, a tak mi v průběhu čtení vytanulo na mysli postupně několik skvělých knih i filmů (Highsmithová, Levin, Grisham, Ďáblův advokát aj.), z nichž zřejmě autorka upletla celý "svůj" dlouhatánský příběh.
Po první třetině už na mě z knihy vypadávalo čím dál víc klišé, přidala se romantika a podivné reakce i u hlavního hrdiny - knihu holt napsala žena, obklopila ho také třemi ženami, takže prostě romantiku apod. do příběhu nacpala (krom jiné vaty) velkými doušky.
Podezření z vraždy se objevuje až v poslední třetině, o vyšetřování moc nejde a k soudnímu procesu se ani nedospěje. Kdo to vše dle autorky skutečně naplánoval a spáchal lze vytušit před závěrečným potvrzujícím gongem, ale to nic nemění na nevěrohodnosti rozuzlení - že by si právník a takový profesionální lhář, sociopat až psychopat (psychologické/psychiatrické hodnocení v knize bylo stejně okrajové a nevěrohodné jako průběh závěrečného "zatýkání") tak málo všímal svého okolí a neměl šestý smysl na obdobně prolhané jedince ve své blízkosti?
Forma příběhu byla zajímavá, Tenkrát a Teď, dvě dějové pravidelně po kouskách skládané linky, které se na konci časově protnou. Škoda že autorka neubrala na zápletkách a vatičce, pak by byl příběh čtivější. 65%

Autorovy další knížky

Alex F. Brady
americká
2018  68%Slepí
2020  79%Lhář

Kniha Lhář je v

Právě čtených2x
Přečtených53x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce86x
Chystám se číst64x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x