Léto v Paříži

Léto v Paříži https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500452/leto-v-pariziBpPXFh-oMG-.jpg 4 136 41

Grace přijíždí do Paříže, aby nalezla klid po bolestném rozchodu, a v místních antikvariátech pátrá po stopách dobrodružného života své babičky. Audrey, mladá žena z Londýna, utíká do Paříže před svou neutěšenou rodinnou situací. Práce v antikvariátu je pro ni na jednu stranu splněný sen, protože může být konečně sama sebou, ale zároveň je to pro ni noční můra – jak může prodávat knihy, když je nesnáší a francouzsky umí jen nadávat? A tak místo aby si užívala svobody, cítí se tu spíš ztracená a vše směřuje k neradostnému konci. Když však jedna druhé vstoupí do cesty, oběma to změní život. Grace ukáže Audrey, že naučit se francouzsky nemusí být utrpení a že ji druzí mohou mít rádi takovou, jaká je. Audrey jí na oplátku pomůže hodit za hlavu zklamání a smutek ze zkrachovalého manželství a stát se krásnou, sebevědomou ženou.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: ekniha , Kontrast
Originální název:

One Summer in Paris , 2019


více info...

Přidat komentář

SladkaK
23.05.2023 4 z 5

Byť byl děj předvídatelný, musím jej ohodnotit kladně. Je naprosto překvapující, že na daný typ literatury bylo chování postav racionální a uvěřitelné. Oddechovka, když se vám zrovna nechce pracovat.

veronika4937
01.05.2023 4 z 5

Čekejte čtivý pohádkový příběh v dokonalých kulisách, nechybí i závažnější témata, ale celkově je to takové pohlazení po duši. Happy end samozřejmě zaručen . Líbilo se mi, že narozdíl od jiných románů tato knížka není primárně o lásce, ale opravdu velkou roli tu hraje přátelství. Ideální letní dovolenkové čtení. Doporučuji nečíst anotaci, je zbytečně moc podrobná.


Mandlevest
11.03.2023 4 z 5

Ke knížce bych se asi nedostala (i když kdo ví, mám totiž neškodnou úchylku pro knihy s Eiffelovkou na obálce:-)), kdybych před časem nečetla autorčinu knihu Rodina pro začátečníky, která se mi líbila. Léto v Paříži také ,v rámci žánru romantického příběhu pro ženy , určitě nebylo špatné, ale tolik mě nebavilo. Příběh byl dost jednoduchý, v podstatě stačilo přečíst dosti podrobnou anotaci v knize a stačilo by:-). Ale přece jen ta kombinace hledání nových začátků a možností, prostředí antikvariátu, léta a nesporného kouzla Paříže, které na Vás dýchne a také sympatické hlavní hrdinky, mě přesvědčily k docela vysokému hodnocení. A jako hlavní myšlenku si z knihy nesu, že v každém věku se vyplatí vykročit ze své komfortní zóny, nebát se poznávat především sám sebe, no, a kdo má tu možnost, že výše uvedené může udělat v magickém prostředí letní Paříže, má vyhráno. Zasloužené čtyři*.

Tevik
06.11.2022 5 z 5

Prostě krása.

Šárka88
01.10.2022 5 z 5

Dokonalá pohádka pro dospělé, nenáročná oddechovka, která vám nedá spát a musíte číst dál a dál. Dlouhé kapitoly vám rychle utíkají. Krásný příběh plný přátelství a lásky s atmosférou Paříže. Úplně mám chuť se tam ihned rozjet.

MirrorIsis
21.09.2022 5 z 5

Po dlouhé době kniha, kterou jsem četla do rána. Oddechovka nekomplikovaná, příjemná...

Jessie_
20.09.2022 5 z 5

Kdyby to šlo, dám těch hvězdiček i víc. Paříž jsem letos navštívila, takže pro mě osobně krásný zážitek s kapkou nostalgie.

kudrdlinka
07.09.2022 5 z 5

Tak to bylo krásné letní čtení, někdy dojemné někdy úsměvné. Některé hlášky Audrey ale i Mimi mě opravdu pobavily :) Krásné bylo i přátelství dvou zdánlivě úplně odlišných žen. Líbilo se mi, jak se střídalo vyprávění z pohledu Grace, Audrey a babičky Mimi. Jako oddychovku můžu opravdu doporučit.

Hypatia1010
21.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Od této knihy jsem nečekala mnoho, od této autorky to byla první kniha, kterou jsem četla. A musím říct, že mě příjemně překvapila. Na Grace se mi líbilo, že i když to pro ni nebylo jednoduché a příjemné, nenechala se zlomit okolnostmi a vyrazila na dlouho odkládanou cestu do Paříže. A přestože zpočátku si pobyt zrovna neužívá, setkání s o dost mladší Audrey ji nakonec přiměje stále nemyslet na svou situaci a zklamání a užít si, jak samotný pobyt v Paříži, tak nečekané přátelství a navíc se jí podaří najít muže, kterého milovala její babička. Jediné, z čeho jsem trochu na rozpacích je rychlost, s jakou dokázala odpustit svému manželovi, že ji opustil kvůli ženě stejně staré jako jejich dcera.

Nelička
12.08.2022 4 z 5

Pohodové, milé, vtipně podané čtení o přátelství dvou absolutně odlišných žen, které se od sebe navzájem hodně naučí. Bavilo mě o to víc, že díky velkému množství přímých řečí se knížka hltala vlastně sama.....

vera5841
27.07.2022 4 z 5

Co se stane, když se seznámí dvě na pohled rozdílné ženy v naprosto cizí zemi? Příběh o přátelství, rodině a hledání sebe sama. Velmi milá kniha. Jediné co mě trošku mrzí je, že příběh Mimi není napsán více do hloubky.

mončičák42
28.06.2022 5 z 5

Krásná kniha nejen o přátelství s větším věkovým rozdílem. Kniha o laskavosti, porozumění, odpuštění a také jednom tajemství. Sympatické postavy, skvělé dialogy mezi Grace a Audrey, omšelý antikvariát, Mozart, toto vše v prostředí Paříže, kam bych se jednou chtěla podívat.

"Noční Paříž se třpytila jako žena vystrojená na krásný večer ".

"Talent bez těžké dřiny je jako poleva bez dortu. Potřebuješ obojí".

"Na lásce není nic bezpečného. Závazky vyžadují statečnost, protože je skoro jisté, že se nevyhneš zranění . Nezávazné vztahy, jen přecházet od jedné zkušenosti ke druhé - to je bezpečná volba."

knihovniceS
26.04.2022 5 z 5

Léto v Paříži
Jé, to bylo pěkné čtení. Nádherný a dojemný příběh. Příběh okolo knih mě vždy vezme u srdce a tady se část příběhu točila kolem antikvariátu v Paříži a podivného tajemství. Příběh dvou žen různého věku a odlišné mentality se protíná v Paříži za zvláštních okolností - stanou se z nich přítelkyně. Jedna radí druhé a druhá učí první… Příběh vzrušující, napínavý a nepředvídavý plyne rychle a než jsem se vzpamatovala byl konec. Dávám 5 hvězd a doporučuji.

Lenka2533
09.04.2022 4 z 5

Mně se to moc líbilo :) Stránky mi ubíhaly pod rukama a příběh mě bavil. Postavy mi byly sympatické. A některé věty mi zůstaly v hlavě. Za mě 4 hvězdy.

pip11
22.03.2022 5 z 5

Přátelství Grace a Audrey bylo krásné, jak si ty dvě skutečně moc pěkně sedly i přes věkový rozdíl. Paříž na každém kroku mě obklopila a já si ji vychutnala, také díky výuce jazyka. Příběh je to hezký a pěkně čtivý, užila jsem si to.

85098211
12.02.2022 5 z 5

Tuto knihu jsem se už jednou snažila poslechnout jako audio v němčině, ale tenkrát jsem se na ni nějak nedokázala soustředit, proto jsem ji odložila. Ale doba dozrála a já jsem se rozhodla dát jí šanci znovu ;-). A musím přiznat, že jsem byla opravdu příjemně překvapená! Příběh krásně plyne, je dobře napsaný a tak nějak milý a já jsem se nenudila ani chviličku :-). Oblíbila jsem si skoro všechny postavy, v knize se snad ani žádný záporák nevyskytuje. Vyprávění se střídá z pohledu Grace a Audrey a občas i babičky Mimi. Z knihy doslova dýchá nádherná atmosféra Paříže a osudy obou žen, které uzavřou tak trochu neobvyklé přátelství, jsou také zajímavě odvyprávěné. No a na závěr je odhaleno i jedno malé tajemství, které se týká babičky Mimi...
PS: Pokud jde o přátelství žen s velkým věkovým rozdílem, případně i s rozdílným životním náhledem, o tom bych já mohla mluvit celé dlouhé hodiny :-). Protože moje dvě nejlepší kamarádky jsou jedna o dvacet let mladší a ta druhá zase pro změnu o sedmnáct let starší než já...

NannyOgg24
27.07.2021 5 z 5

Krásný příběh dvou rozdílných žen. Jinak myslím, že v recenzích už bylo vše řečeno.

Zelený.úval
24.07.2021 4 z 5

Kniha nebyla vůbec tak předvídatelná a prvoplánová, jak jsem si na začátku myslela. Četla se fajn, taková ideální oddechová kniha na léto. :-)

EressielM
17.07.2021 5 z 5

Nádherný, dojemný příběh. Taková oddechovka. :-)

Eva88
06.07.2021 3 z 5

Tolik lásky, odpuštění, knih a Paříže. Nádhera. Příjemná oddechovka.