Nevinná léčka

Nevinná léčka https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491188/bmid_nevinna-lecka-idN-491188.jpg 4 24 8

Lesterovi série

< 3. díl >

Harry je úspěšný chovatel závodních koní, tak trochu dobrodruh a zarytý svobodný mládenec, který rozhodně nemá v úmyslu nechat se chytit do léčky zvané manželství. Proto se rozhodne před dotěrnými dohazovačkami a vdovami z Londýna utéct! Lucinda je mladá vdova, jež po manželově smrti společně s nevlastní dcerou cestuje po Anglii a život svobodné dámy, která je do značné míry svou vlastní paní, se jí vcelku zamlouvá. Když jí však jednoho dne neznámý přitažlivý muž nečekaně pomůže z malé šlamastyky, její plány začnou postupně doznávat změn! Harry cítí povinnost Lucindu chránit před úklady osamělých hazardních hráčů, přestože ona jeho nesčetné nabídky pomoci odmítá. Jenže netrvá dlouho a Harry se zamotá do vlastní pasti – nabídne Lucindě manželství!... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , HarperCollins Polska
Originální název:

An Unwilling Conquest , 1996


více info...

Přidat komentář

kacenka6144
19.04.2024 4 z 5

Tenhle díl zatím asi opravdu nejlepší ze všech. Opět pár, který k sobě musí najít cestu, ale tady je i další zápletka. Sice žádné velké drama, ale příběh to trochu oživí.

Hypatia1010
26.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Ze série Lesterovi mi zatím připadal tento díl nejpovedenější. Příjemné a pohodové čtení, tentokrát jsem v příběhu nacházela typický autorčin styl. Kromě typicky dominantního a ochranářského hrdiny, provází tento díl také nebezpečí číhající na hlavní hrdinku Lucindu. Ta se díky dědictví po zemřelém manželovi stává cílem úkladů skupiny zlosynů a Harry jí při jedné příhodě přispěchá na pomoc. Jelikož skupina spiklenců dál strojí své úklady, Harry si dává za úkol zjistit, kdo za všemi Lucindinými potížemi a "nehodami" stojí. V rámci svého dohlížení na Lucindu a její nevlastní dceru se však do Lucindy zamiluje. Nicméně ještě není připraven připustit, že by drobné intriky Lucindy a jeho tety měly skutečně vést k jejich sňatku. Ale je jasné, že nakonec podlehne a happy end je na světě. Ještě předtím ji ovšem musí zachránit z rukou zlosynů.
Příběh je příjemně vyvážený a oba hrdinové jsou velice sympatičtí. Na Lucindě jsem oceňovala její odvahu, samostatnost a inteligenci. Harry mi zase imponoval svým rozhodným jednáním a odhodláním.


havrmoni
23.08.2022 4 z 5

Takové pohodové čtení. Rozčiluje mě nedostatek komunikace a zbytečná svéhlavost., ale jinak nemám výhrady.

Mi--LADA
17.06.2022 3 z 5

Souhlasím s názory, že toto je nejlépe napsaný příběh z těch dosavadních tří, především stylisticky. Díky tomu jsem romanci dočetla až do konce, Lesterovi 1.-2. jsem prostě nedala. Takovouto Laurens mám ráda, zaujal mě až super, i když dlouho nedobytný galantní ochránce Harry, který by se pro Lucindu rozdal, jen se nechce vázat, jj, toto je lépe napsané a dobrá hlavní mužská postava k tomu. :) Jen Lucinda mohla být méně konfliktní a víc vděčná, když jí tak galantní ctitel obskakoval a rozmazloval.

munka
12.06.2022 4 z 5

Asi zatiaľ najlepší diel. Tešila som sa na Harryho a vyšlo to.

LenaWirus
05.05.2022 3 z 5

Příběh Jacka mě zaujal více, nicméně ani Harryho část nebyla špatná. Spíše mi moc nepřirostla k srdci ženská hrdinka - byla velice umanutá a neustále se snažila dávat najevo, jak moc je nezávislá. Naopak Harry byl skvělý a možná i v něčem příjemnější nez Jack. Trochu mi chybělo dokončení linky Geralda, na kterého se neustále poukazovalo ve spojení s Heather, nicméně ke konci knihy o nich nebyla ani zmínka. Dá se tedy předpokládat, že se toto rozvine v další knize. V tom případě bych ale uvítala, kdyby Gerald s Heather nebyli všude přítomní a neustále spolu, abychom se měli na co těšit v dalším díle.
S Lucindou a Harrym nakonec vše dobře dopadlo, ačkoliv konec opět uspěchaný - tento současný trend psaní mi opravdu vadí.

biki
01.05.2022 4 z 5

V tomto třetím pokračování konečně dostal příběh trochu šťávy v podobě docela zajímavé napínavé zápletky. I zde jsou však zvláště ve střední části knihy poněkud zdlouhavé úseky - stagnující situace mezi Lucindou a Harrym, kdy se zápletka točí stále v jednom kruhu - které knize podle mého názoru dost ubírají na dynamice. Celkově se mi ale kniha z dosavadních tří líbila zatím nejvíc.

rampapa
12.04.2022 5 z 5

Konečně. Na Harryho jsem se hodně těšila už z předešlých dvou dílů. A teď jsem si ho zamilovala. Lucinda byla úžasná a hnedka jsem si ji oblíbila. Tenhle příběh mi hodně připomíná Cynstery. Příběh sem si hnedka zamilovala. Knížku jsem přečetla ani ne za tři hodinky. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další poslední díl o nejmladším bratrovi. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku a 19. století. A knížky od téhle úžasné autorky.