Ideální manželka

Ideální manželka https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486447/bmid_idealni-manzelka-Pwa-486447.jpg 3 31 9

Lesterovi série

< 2. díl >

Jack si musí najít manželku... Kde má však tu dokonalou ženu najít? Musí být přitažlivá, laskavá, dobrá společnice... a co je nejdůležitější, musí ho brát takového, jaký je – přitažlivý, okouzlující a… chudý jako kostelní myš! Kdyby se v londýnské společnosti přišlo na to, jaké má ve skutečnosti jmění, tu pravou pro sebe by nikdy nenašel. Když Jack poprvé spatří Sophii, srdce se mu rozbuší rychleji, protože ona je vším, po čem touží. Je však chycen do své vlastní pasti. Sophie, která si myslí, že Jack musí vyženit majetek, odmítá všechno jeho dvoření, protože si je jistá, že někdo takový si nikdy chudou dívku, jako je ona, nevezme. Zatímco spolu hrají hru na kočku a myš, dokáže Jack Sophii přesvědčit, že ona je pro něj stvořená a on bude manželem, kterého si ona zaslouží?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , HarperCollins Polska
Originální název:

A Lady of Expectations , 1995


více info...

Přidat komentář

kacenka6144
dnes 3 z 5

Vzhledem k tomu, že se v knížce v podstatě nic neděje, je zbytečně dlouhá. V půlce jsem čekala nějakou zápletku, ale té jsem se nedočkala. Zbytečné opakované popisy vzhledu obou hlavních postav, žádné vtipné popichování. Ale abych jenom neplivala - pokud si chcete přečíst jednoduchou historickou romanci, tak jste tady správně.

Hypatia1010
18.01.2023 4 z 5

Druhý díl série je celkem příjemnou a čtivou historickou romancí. Oba hrdinové se mi dost líbili, ale většina nedorozumění mezi nimi byla zcela zbytečná. Stejně jako u prvního dílu i v tomto příběhu v podstatě chyběla pořádná akce a napětí, až na drobnou výjimku téměř na konci příběhu. To je u děl této autorky celkem nezvyklé a nemohu si pomoci, ale mě to tam prostě chybí.
Jack byl celkem imponující a Sophie mi byla hodně sympatická. Tahle dvojice by si však určitě zasloužila daleko napínavější a víc vzrušující příběh.


havrmoni
23.08.2022 4 z 5

Líbila se mi o trochu méně než první díl.

alzbeta4340
16.07.2022 4 z 5

Příjemná a přiměřeně zábavná historická romance. V prostředí převážně plesových sálů si Jack Lester namlouvá Sophii. Není tu mimořádný dramatický zvrat, což možná některým čtenářkám vadí, já jsem ale spokojená - bylo to fajn odpočinkové čtení.

Mi--LADA
15.06.2022 odpad!

Tahle série se zatím nevydařila. Nedalo se to číst, trapas. Legrační výroky, zastaralá mluva, divné slovní obraty a přirovnání. Autorku nepoznávám. V prvním díle na třech stranách třeba probírá, že dáma "vypadá jako ochechule, ale že ze sebe jenom ochechulovitou dělá a jiní se se šlechticem, který se jí zastává dohadují, že podle nich ochechulí fakt je, on že není a že musí zjistit, co tou svou ochechulostí zakrývá, proč to dělá, proč si na ní hraje, když to není pravá ochechule, to jest není taková šereda, jakou ze sebe dělá?" Ženy, toužící po vdavkách tu jsou pro muže "zběsilé otravné fúrie"... Celá série se nese v obdobných stupidních hláškách, to si z toho dělá překladatel nebo autorka legraci? Nedalo se to číst, trapas. Autorku nepoznávám. A to jsem jí měla jistý čas dokonce v oblíbených. Teď si jí odnímám z oblíbených. Ne všechno se jí vydaří, něco ano, něco vůbec. Tohle patří mezi ty odbyté. Při čtení jsem trpěla. Některé historické romance se jí podařily jako ucházející nenáročné oddechovky (takové milé blbinky). Nad tímhle textíkem nestačím vrtět hlavou, nevydařil se ani tenhle ani předcházející díl. Nepodařilo se mi začíst ani se vcítit do postav.
Ještě se pokusím zdolat třetí díl, ještě jí dám šanci.

jaja1989
28.05.2022 odpad!

Myslela jsem, že to u téhle autorky nikdy nenapisu, ale bože co to jako mělo být!!!!
Takový děs a nuda.
Samy vykecavani, žádná akce a ještě to bylo nezáživný.
Rozhodně nejhorší kniha autor e asi dochází nápady.

munka
21.05.2022 3 z 5

Celkom príjemné čítanie, len tomu niečo chýbalo.

rampapa
22.02.2022 5 z 5

Na druhý díl jsem se hodně těšila a jsem jím nadšená. Miluju Stephanie Laurence. Tahle kniha je ještě před sérii Cyneteru a Klubu Bastion. Jacka jsem si zamilovala už z předešlýho dílu. Sophii jsem si hnedka oblíbila. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl o Harrym. knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku a knížky od této autorky.

biki
21.02.2022 3 z 5

Nedá se říct, že by kniha byla úplně špatná, ale zdá se mi tak nějak nemastná, neslaná. Určitě bych přivítala, kdyby se autorka trochu šířeji rozepsala o Jackových potížích a jejich řešení. Rozvíjení vztahu mezi Sophií a Jackem je pak až příliš rozvláčné, poznamenané jistým nedorozuměním, které by šlo vyřešit jednou jedinou větou. Jenže o čem by pak autorka psala, že? Musím se zde ale přiznat, že se mi dokonce trochu víc líbil příběh druhé dvojice - Clarissy a Neda, který se mi zdál o něco dynamičtější.
Postavy hlavních hrdinů příběhu a dalších zúčastněných osob včetně početných příslušníků celé Webbovy rodiny však byly vykresleny velmi zdařile, a v případě Jackových bratrů slibují i slušné pokračování. Jen mi tu trochu chyběla Lenora.
Vzhledem k oné výše uvedené rozvláčnosti však dnes jen průměrné hodnocení.

Autorovy další knížky

Stephanie Laurens (p)
australská, 1953
2004  87%Nevinné potěšení
2011  82%Všechno o vášni
2010  83%Démon touhy
2005  83%Svůdcova přísaha
2010  76%Skotské nevěsty

Kniha Ideální manželka je v

Přečtených39x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce95x
Chystám se číst29x
Chci si koupit17x
dalších seznamech1x