Lendl - Veliký příběh

Lendl - Veliký příběh https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181026/lendl-veliky-pribeh-181026.jpg 3 10 5

Sportovní genialita Ivana Lendla je zcela jedinečná. Nejdříve nechtěný a současně nadvyšovaný i ponižovaný doma, nepopulární a zostuzovaný v Americe. Až po roce 1985, kdy si svými výkony a výsledky podmanil tenisový svět, megastar a dnes legenda. Skvělý sportovec a také člověk. K idolu však vede cesta pekelná i trnitá.

Přidat komentář

DNKtt
28.11.2020 1 z 5

Název sice hezký a slibný, ale forma ani obsah se mi moc nelíbí. Písmo pro seniory, pár hezkých fotek, ale jinak to na mě působí jako horkou jehlou ušitá slátanina ze všech možných zdrojů. Pár zajímavých věcí se tady dá najít, kniha je ale spíš pro někoho, kdo teprve objevil tenis a Ivan Lendl je pro něj nové, neznámé jméno. Za mě zklamání.

kof
06.09.2015

Ať se na mě pan Čermák nezlobí, ale tak diletantsky napsanou knihu jsem snad ještě nečetl! Nikdy jsem žádnou recenzi na žádnou knihu nepsal, ale kvůli této jsem se prostě musel zaregistrovat. Téma Lendl je samo o sobě úžasné, a tak nechápu, jak ho někdo mohl takhle odfláknout. Chyb gramatických je tam tak veliká spousta, že to na mě působí, jako kdyby to psaly děti na základní škole! Co mi však vadí ještě více, jsou chyby faktické. A těch je tam také dost! Možná, kdyby si knihu přečetl někdo méně zasvěcený, tak by byl třeba spokojen, ale tato kniha není rozhodně pro fajnmšmekry, které tato problematika zajímá. Budou z ní akorát otráveni, jako jsem byl já. Dost trapně na mě působil i úvod, kde se autor musel nechat zvěčnit s konzulem Belizé (to někoho zajímá??) - i když na druhou stranu chápu, že konzul se zřejmě na vydání knihy finančně podílel a tak tahle úlitba asi byla nutná. Dost mi také vadilo neustále opakované autorovo familiérní oslovení "můj hrdina". Prostě, když to shrnu, kniha se mi absolutně nelíbila a velice mě zklamala! Kdo si chce o Ivanu Lendlovi přečíst knihu lepší a důstojnější,doporučuji titul Ivan Lendl od Jařího Janouška a Pavla Vitouše, která vyšla v roce 1990 (Lidové nakladatelství Praha).


kilometr
05.08.2014 4 z 5

Jsou daleko lepší knihy,které se věnují kariéře sportovních osobností.Mě se kniha líbila.70%.

lubosh
20.07.2014 odpad!

Google Journalism.

LBZ
20.07.2014 3 z 5

Na mě kniha bohužel působila poněkud odbytým dojmem - po stránce formy (překlepy), ale zejména obsahu. Některé info se několikrát opakují, na některých místech bych určitě čekal hlubší vhled, místy jsem měl o podávaných informacích pochyby, na konci jsem nerozuměl struktuře textu atp. Autor zjevně chrlí jeden životopis za druhým, což je na kvalitě poznat. :-( Nicméně pro seznámení s osobností je kniha přínosná.

Štítky knihy

Ivan Lendl

Kniha Lendl - Veliký příběh je v

Přečtených11x
Doporučených2x
Knihotéce3x
Chci si koupit1x