Člověk Havel

Člověk Havel https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87483/clovek-havel-87483.jpg 3 29 10

Václav Havel - bezpochyby mimořádný lidský fenomén a neobyčejně odvážný muž s neuvěřitelným myšlenkovým obsahem i odkazem. Vždyť změnil Česko a napomohl proměně střední a východní Evropy. Nejdříve literát a významný dramatik, potom disident i vězeň a nakonec prezident všech Čechů, ale zejména ČLOVĚK. A právě silné člověčenství se prolíná autorizovanou knihou, která vychází k 75. narozeninám Václava Havla, muže vzrůstem menšího, ale významem naprosto jedinečného. Ať jste téměř na jakémkoliv místě naší planety a vyslovíte jeho jméno, získáte pomyslnou vstupenku do světa. Jednoduše - každý ví… Ne každý však ví o rozmanitých polohách Havlovy složité a vzácně barvité a duchem obdařené osobnosti. Autor je poodhaluje rovněž prostřednictvím pohledů obou manželek, Olgy a Dagmar, a významných lidí, které ho důvěrně znali či znají. Neobyčejně zajímavé jsou třeba také postřehy osobního strážce Petra Pávka, který po boku svého prezidenta strávil více než dvě desetiletí. Kniha zkušeného autora je objevná a zároveň přitažlivá zejména tím, že Václava Havla představuje takového, jaký skutečně je.... celý text

Přidat komentář

Kory98
30.05.2021 4 z 5

Knihu jsem dostala před několika lety jako dárek a od té doby až teď došlo na její přečtení. Václava Havla jako člověka hluboce obdivuji. Politiku jako takovou z duše nesnáším, protože staví lidi proti sobě. Ovšem v tomto případě je nutno akceptovat, že Václav Havel byl součástí naší politiky. Jsem ráda, že si však autor vytknul za cíl, představit jej jako "člověka". Obyčejný člověk, neobyčejný svými myšlenkami a chováním - takto nějak si vzpomínku na něj uchovávám v srdci já, kromě toho, že byl jedním z našich prezidentů. Bohužel dojem z knihy kazí spousta pravopisných chyb a překlepů, což je veliká škoda a musím za to dát body dolů, protože knihu hodnotím jako celek, nejen obsahově, ale i provedením, obálkou apod.

knihomol1985
27.11.2019 1 z 5

Nejslabší kniha co jsem četl, knihu jsem málem odložil ale dokodrcal jsem to do konce,čekal jsem více.


radusak9806-1
10.10.2019 2 z 5

Je to jeden z krásných důkazů jak lze krásnou myšlenku, totálně zazdít provedením.
Kniha je skutečně pěkná po vizuální stránce, dobře velikost textu jako pro prvňáčky by šla přehlédnout.
Co mi na knize skutečně vadí:
1: V knize je mnoho překlepů, chybějících mezer, sloves, slov napsaných dvakrát i nesrozumitelných slov. Já chápu, že člověk není stroj a tyto chyby se stanou, ale přece musí existovat nějaká korektura. Pokud zde proběhla, tak je to pěkně odfláknuté. Úplně to kazí dojem z celé knihy.
2: Autor sám na prvních pár stránkách napíše, že by rád pana Havla přiblížil jako Člověka a je to i v názvu Člověk Havel. Pak ale v podstatě v každé kapitole najdete: Můj hrdina, náš hrdina a moje hrdinka pokud jde o oslovení paní Olgy nebo Dagmar Havlové.
Ale abych jen nečpěla síru tak jsem dám dvě myšlenky knihy, které se mi líbili:
"Má v sobě to čemu se mu posmívají jako pravdoláskaři." = Já budu prostě radši pravdoláskař, Havloid, sluníčkář neberu to jako urážku, byla bych na toto zařazení hrdá!
"Já vždy respektoval, že občané mají právo vědět více o člověku, kterého pověřili politickou funkcí, než o někom, koho ničím nevolili. Politik s tím musí počítat a vědět předem, že když vstoupí na veřejnou scénu bude vystaven zkoumání." = Tak snad jen všeho s mírou. Je preferovat média, kde Vám pokládají jen otázky jaké chcete slyšet a ignorovat ty, které kladou i nepříjemné otázky mi přijde hloupé a smutné.
Pane Havle děkuji za váš krásný odkaz, který si nenechám vzít. Měl jste své chyby, ale to jakou laťku jste pro své následovníky nastavil bude pro všechny těžké se k ní jen přiblížit. Děkuji

zluk
03.01.2019 3 z 5

Knihu člověk přeletí poměrně rychle, je psaná čtivě, občas s nějakou tou chybou. Jedná se o poměrně milý počin. Člověk putuje s V. Havlem od jeho dětství až do konce. Rozhodně doporučuju k přečtení všem, kteří na tuhle důležitou osobnost našich dějin neoprávněně nadávají.

jirka7232
19.12.2018 1 z 5

Docela slabá knížka. Taková bezmezná oslava Václava havla z pohledu kuchařky a šéfa ochranky. Popis vztahů s Olgou a Dagmar a jejich srovnání, což jsem vůbec nepochopil. Podotýkám, že jsem příznivcem Václava, ale tohle bylo příliš i na mě.

zlatkr
22.11.2018 3 z 5

Asi nejslabší kniha,co jsem o Havlovi četla. Autor pořád používá přízvyska ,,moje hrdinka, můj hrdina..". Taky často není poznat čí je co citace,jestli to jsou slova autorova,prezidentova... Plus je pár informací,které jsem nevěděla, příběhy spolupracovníků...

amaenium
31.10.2018 3 z 5

Po obsahové stránce se mi dostal stručně napsaný náhled do života našeho prvního presidenta a výpovědi lidí, kteří měli tu čest se s ním setkat. Pro začátek na bádání o jeho životě to stačí.
Po stránce vizuální, se jedná o dílo, které se mi hrozně špatně četlo kvůli častým typografickým chybám a špatně zvoleného typu/velikosti písma.

Šánka
10.10.2016 5 z 5

Knížku jsem dostala jako dárek, ze kterého jsem měla velkou radost, protože mně ještě více přiblížila tohoto jedinečného Člověka, který tolik ovlivnil a tvořil naše novodobé dějiny. Jsem ráda, že jsem zažila dobu, kdy byl prezidentem této maličké země...., a pro mě doposud tím nejlepším.

Aleh
23.04.2016 5 z 5

Člověk Havel. Asi výstižněji nemůže znít název knihy, která nám dává nahlédnout do života Václava Havla, abychom pochopili, jaký vlastně ve skutečnosti byl. Jeho člověčenství - to je to, co se prolíná celým jeho životem.V tom jednom jediném slově je obsaženo vše. Není třeba dalších přívlastků. Je dobře, že se stal součástí našich novodobých dějin.

koMaty
21.03.2014 5 z 5

skvělá kniha, jsem z ní nadšená.. jediná škoda, že nevrazili peníze do korektury..