Spálené mosty

Spálené mosty https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531073/bmid_spalene-mosty-65b90153280dc.jpg 4 6 2

Legenda o Batmanovi série

< 51. díl >

Mafiánské rodiny se spojily, aby Gotham zbavily „zrůd", které ho podle nich zamořují. První na řadě je Two-Face. Z Irska se vrací bezcitná vůdkyně gangu Erin McKillenová, která kdysi Two-Face sama stvořila. Bruce Wayne se s dvojčaty McKillenovými zná od dětství a nechce připustit, aby kteroukoliv stranu tento konflikt zničil. Temný rytíř se proto zmítá mezi starým přátelstvím a palčivou nenávistí. A v pozadí se odvíjí pád státního návladního Harveyho Denta, jehož příběh je tentokrát temnější než kdy dřív.... celý text

Přidat komentář

trudoš
23.02.2024 5 z 5

Tohle se mi líbilo moc, jen člověka mrzí, že si v redakci De Agostini nedali trochu práce se správnou chronologií vydávání jednotlivých svazků.
Celkově nejsem úplně fanoušek New 52 a následného Znovuzrození, jež scenáristům častokrát sloužilo jen k tomu, aby převyprávěli staré události v nových kulisách. V případě Spálených mostů se to samo nabízí, nový věk žádá nového Two-Face s jeho rozervanou duší. Peter Tomasi ovšem zvládl něco, o co se třeba Gregg Hurwitz pokoušel se střídavým úspěchem v paralelní řadě Batman: Temný rytíř. Kromě srdceryvné historky z minulosti totiž postavil před Harveyho Denta protivnici, jež disponuje stejným arzenálem spalující nenávisti, jako on. A když se dva psychopatičtí ďáblové pustí do sebe v ulicích Gothamu, musí Batman hrát hodně vabank, aby z toho dokázal vybruslit s čistým morálním štítem.
Závěrečná noticka, vzpomínající na Damiana a jeho namachrovanou povahu, je pak hezkou nostalgickou tečkou za jinak nekompromisně syrovým příběhem o touze po odplatě.

hroubek
30.01.2024 4 z 5

Dobrý a povedený komiks. Scénárista Peter Tomasi mi s každým dalším přečtený komiksem dokazuje, jak moc je dobrý scénárista a jak skvěle umí pracovat s postavami a příběhem. Tomasi s velkou lehkostí odvypráví svou verzi o tom, jak se z Harveyho Denta stal Two-Face. Tato část komiks byla z mého pohledu nejsilnější a nejzajímavější. Prakticky každá flashbacková část příběhu mi hodně sedla a byla hlavně zajímavá. Zajímavá byla i hlavní záporačka, která má něco do sebe a dost jsem si jí užil a doufám, že se k ní někdy příběh stočí. Prakticky nejslabší na tomto komiksu je akce. Tomasi si je v akci dost jistý, ale popravdě, kdyby se příběh více točil kolem psychologické stránky Denta a Erin, tak bych byl spokojenější. Spálené mosty jsou dobrý a zábavný komiks, který má ke všemu sympatickou jednohubku na svém konci.


Autorovy další knížky

Peter J. Tomasi
americká, 1967
2019  79%Temní rytíři
2017  74%Gothtopie
2021  85%Zrozen k zabíjení
2020  84%Gordon ve válce
2020  77%Krev hrdinů

Kniha Spálené mosty je v

Přečtených6x
Knihotéce10x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x