Léčivé pohádky pro dětskou duši

Léčivé pohádky pro dětskou duši https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493771/bmid_lecive-pohadky-pro-detskou-dusi-wUB-493771.jpg 4 15 8

Objevuj kouzelný svět, díky kterému získáš odvahu, sílu i radost. Když otevřeš tuto knížku, objevíš říši plnou kouzel. Můžeš se vydat do čarovných skal, které se rozestoupí, když se jich dotkneš. Nebo vyšplháš po zlatém žebříku až do nebe. S Kaštánkem objevíš v aleji tajemný strom, budeš si povídat se sněhovými vločkami a stavět s nimi sněhuláka. Taky se projedeš s Hvězdičkou ve Velkém voze po noční obloze a v lese se naučíš najít skřítka Vítka. Tato knížka je plná zázračných pohádek, které ti můžou pomoci v těžkých chvílích.... celý text

Přidat komentář

justine
13.02.2023 5 z 5

Krásně napsané příběhy pro děti s nádhernými ilustracemi. Syn si vybral v knihovně sám a myslím, že to byl skvělý výběr. Určitě si přečteme další knížky od autorky!

Bonda
13.10.2022

Dobrá je interaktivita s obrázky (rozhrň rukou skály, ať se rozestoupí; vezmi klíč a otoč jím v zámku...). Příběhy jsou zalité sluncem a navozují prožitek úspěchu, vnitřního klidu a harmonie ve vztazích s vrstevníky (v pohádce Sněhová vločka). Vypravěč se obrací přímo na čtenáře a přesvědčuje ho, že si příjemný pocit vyvolaný fantazijním čtenářským zážitkem může přenést do dalšího života. Věřím, že tahle strategie může trochu posílit děti toužící po klidu, po pocitu vnitřní síly nebo po hezkých vztazích s vrstevníky. To, co zažili (alespoň) ve fantazii, budou mít tendenci napodobit. Ale vážné problémy je samozřejmě třeba léčit jinak. I přesto, že se mi nelíbí ilustrace, text získal mou sympatii a už mám naplánované čtení s dítětem. Edit: Bylo přečteno, pětiletá si s knihou ráda pohrála, poslechla si ji. Podruhé si ji už pro četbu nevybrala.


eliska2106
18.09.2022 4 z 5

Knížky od Romany Suché máme s dcerkou moc rády. Tuhle jsem půjčila z knihovny a mile mě překvapila. Cílí na to, aby dodala dětem hrabou formou sebedůvěru a to je skvělý koncept. Četla jsem si ji spíš já, dcera je na ni malá, ale určitě se k ní zkusím časem vrátit. Jen z těch ilustrací nejsem tak nadšená jako ostatní. Některé jsou pro mě pěkné, jiné ne. Líbí se mi, že jsou ke knížce přiložené instrukce s tipy pro rodiče.

Sidonka3
23.08.2022 3 z 5

Uspokojivé. Silnější 3-4 hvězdy. Alespoň některé pohádky musí zrelaxovat, dodat sílu, klid i sebevědomí mnohým dětem.
Kapitolku s Kaštánkem a objímáním stromu jsem si užila i já sama v dospělém věku. Miluju stromy. Přesně z toho důvodu, který je tu popsaný. Až doprší a trochu uschne, půjdeme ven. Najdeme si krásný kaštan a budeme ho s láskou objímat, případně odkládat to, co právě nejde nebo co trochu trápí.
Psychologická pomůcka pro děti má velké obrázky, ke kterému se mají přikládat pacičky a přílohu pro rodiče (prarodiče), jak pracovat s dítětem, klást otázky a čerpat posilu a energii.
Knížka se věnuje snad každému ročnímu období, věnuje se vztahu k sobě, k druhým i k přírodě. Je prostě fajn.

Toru
07.07.2022 5 z 5

Čteme s mužem knížku synům 4,5 a 2 roky. Vždycky se u toho všichni bavíme. Dokonce i nejmladší, který se nás snaží napodobovat. Moc krásná a povedená knížka.

claire.dinner
20.01.2022 3 z 5

Uf, no, z této knížky mám rozporuplné pocity, ale úplně. Těžko se mi hodnotí, protože mě nebavila její forma. Nicméně je to unikátní počin, něco, co jsem nikde jinde nečetla a neviděla, má krásné ilustrace, a moji tříletou dceru neskutečně bavila a každý večer se na ni těšila. Věřím, že pokud dítě řeší nějaké problémy, kniha opravdu může pomoct a navést zcela nenásilnou cestou. Věřím taky, že se bude líbit dětem, které - jako někteří dospělí - tíhnou k mindfulness, meditaci, afirmacím.

Lucienne05
24.09.2020 5 z 5

Tahle kniha je nádherná. Dokážu si živě představit, že mi jí maminka čte, když jsem byla dítě a měla své malé / velké trápení. Jsem ráda, že jí mám v knihovně pro svého dvouletého syna, ačkoli jí zatím nevyužijeme. Nemusí to být kniha vhodná pro každé dítě, ale mě se prostě tak líbí, že si s ní budu léčit duši klidně i sama. :D

Hanaluna
17.02.2020 5 z 5

Kniha je hezká, trochu netypická, pracuje se sugescemi. Čtenáři s knihou mohou pracovat různými způsoby dle věku dítěte. Plus je příručka pro rodiče jak na to. Hodně se mi líbí ilustrace. Dětem se líbí, baví je.