Mušlenčiny léčivé pohádky pro dětskou duši

Mušlenčiny léčivé pohádky pro dětskou duši https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497072/bmid_muslenciny-lecive-pohadky-pro-detsk-6Ep-497072.jpg 5 21 6

Co se děje ve tvém nitru? Laskavé příběhy, díky kterým děti porozumí vlastním emocím. Každý z nás má ve své duši kouzelnou perlu – a nikdo ji neumí objevit tak dobře jako víla Mušlenka. Právě pořádá slavnostní oběd, kam zve všechny svoje kamarády. Přisedněte si také ke stolu a poznejte skřítka Kuliferdu, draka Bouřliváka, bubáčka Strašpytlíka a spoustu dalších neobyčejných bytostí. Společně zažijete zázračná dobrodružství, překonáte nebezpečné situace a najdete třeba odvahu i radost, které jsou důležité pro každý den.... celý text

Přidat komentář

Luciluc
24.04.2024 4 z 5

(SPOILER) „To divoké drama se odehrává jen na hladině. Když se ponoříš do hloubky, zjistíš, že tam je moře klidné.“ (str. 10)

Knížka čtená dceři. Mušlenčiny příběhy jsem měla v knižním hledáčku už nějakou dobu a slyšela/četla jsem na ně jen samou chválu. Kniha je určena dětem od šesti let, my jsme zkusily přečíst o něco dříve. Myšlenka knihy je super, ale stejně mě to maličko zklamalo. Čekala jsem větší pohádkovost a dějovost, když se děj začal alespoň trochu rozvíjet, byl „narušen“ otázkami, působilo to na mě rozkouskovaně. S výběrem emocí jsem byla spokojená (Hamtík - závist, Strašpytlík - strach, drak Bouřlivák – vztek, Fňukal – smutek, Egon – pocit viny, Šedivák - zklamání, Pochybníček – pocit méněcennosti, Kuliferda – humor, Valentýnka – láska, Nebojsa – odvaha, Jasněnka – radost, Prófa – odpovědnost), ale překvapilo mě, že postavě Brbly, který se vyskytoval hned v několika kapitolách, nebyla věnovaná samostatná kapitola, kde by byl blíže popsán. Fňukala bych pojmenovala nějak jinak, protože fňukání a smutek osobně vnímám jako dvě rozdílné emoce. Překvapila mě dcerka, když se mě jednou zeptala: „Mamko, ty máš v sobě teď draka Bouřliváka, viď?“ Jsem ráda, že si ze čtení něco zapamatovala a dokázala rozpoznat emoci. Líbilo se mi jak Mušlenka s Egonem postavili z kamenů chodníček, truhlička, do které si ukládáme všechno pěkné, co nás v životě potkalo nebo notýsek, do kterého můžeme zapisovat, co všechno se nám povedlo, co jsme se naučili a v čem jsme dobří. Ilustrace jsou moc hezké, ty se mi opravdu líbily, na velkém formátu knihy hezky vynikly. Celkově se mi kniha líbila a doporučuji ji k přečtení, je určitě pro větší děti, ale i ty menší si z ní (za pomoci vysvětlení od dospělého, tak jako u nás) určitě něco vezmou.

A ještě si tu chci odložit věty/myšlenky, které je dobré nezapomínat a připomínat si je:
- strach je dobrý, protože dokáže upozornit na možné nebezpečí a je důležitý k přežití
- vztek je dobré vyventilovat a nedusit ho v sobě
- pohlazení je mnohdy víc než slova
- nebát se sdílet bolest a nechat si pomoct
- je jedno co si o vás myslí druzí, je důležité abychom dělali věci s dobrým
úmyslem a věřili sami sobě
- je důležité poučit se ze svých chyb a napravit je
- někdy stačí se jen dívat a dát věcem čas
- ne všechny věci jsou takové jak se na první zdají být
- „Je čas nechat staré zmizet, aby mohlo přijít něco nového.“ (str. 61)
- je dobré umět si udělat legraci sám ze sebe, ale i s humorem se musí
opatrně, abychom někoho neranili
- i dobrota a laskavost mají své meze, je důležité umět se ohradit a nenechat se využívat
- odvaha nám dává křídla a možnost poznat nové věci, ale je důležité
nepřeceňovat své možnosti a sílu
- nepřebírat odpovědnost za ostatní, protože tím dáme dotyčnému
možnost naučit se postarat sám o sebe
- nebrat všechno tak vážně

„Na celém světě není nikdo jako ty. Vůbec nemusíš být lepší.“ (str. 12)

ditul
03.03.2024 5 z 5

Kniha s pěknými pohádkovými příběhy, jen je spíše pro starší děti nebo dospěláky, moje děti předškolního věku zatím nijak nezaujala, ale budou mít možnost ji ocenit za pár let samy. ;)


Mitculka
27.12.2023 5 z 5

Nádherná kniha! Skvělé zpracování i nápad. Přijde mi hodně užitečná a přečtení by určitě prospělo i spoustě dospělých.

rreegg1
29.05.2023 5 z 5

Moc krásná knížka, je to ale spíše pro dospělé. Takové pohlazení na duši a uvedomneni si svých emoci, se kterými se všichni setkáváme denne. Ja se na každou kapitolu tesila. Líbila se mi velmi a nakonec i šestileté dcerce. Mám ale malinko pochyby, zda ji pochopila tak, jak ji pochopit měla:) Myslím, že děti za tím příběhem nevidí to, co se tato kniha velmi hezkou cestou snaží předat. Proto jsem musela hodně věcí během čtení obšírně rozvádět....:) Knihu mám půjčenou z knihovny. Nicméně láká mě i koupě do soukromé knihovny , bo až děti budou starší, tak si mohou kdykoliv v těžších chvilkách nakouknout a porozumět takto více světu i sobě..:)

liana 12
24.09.2022 4 z 5

Pěkné milé pohádky, bohužel pro malé děti nekonkrétní... Dcerka jim moc nerozumněla. Dospělý by si, ale knihu přečíst měl. Nádherné ilustrace

Damaj
21.08.2022 5 z 5

Krásné pohádky pro malé děti, díky nimž mohou porozumět svým pocitům a náladám. Dá se číst vždy s odkazem na právě vzniklou situaci nebo u pohádky přemýšlet nad situacemi z minulosti, jak jsme se u nich cítili a co můžeme příště udělat jinak. Knížka obsahuje nádherné ilustrace.

Štítky knihy

pro děti od 6 let

Autorovy další knížky

Romana Suchá
česká, 1973
2019  84%Léčivé pohádky pro dětskou duši
2022  92%Mušlenčiny léčivé pohádky pro dětskou duši
2019  93%Edo! Ty neposedo!
2008  97%Rozpustilé básničky pro malé dětské ručičky
2009  93%Veršované rozcvičky pro kluky a holčičky

Kniha Mušlenčiny léčivé pohádky pro dětskou duši je v

Právě čtených1x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chystám se číst31x
Chci si koupit17x
dalších seznamech5x