Falošný lesk

Falošný lesk https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380884/bmid_falosny-lesk-d4G-380884.JPG 4 89 89

Landry série

< 3. díl >

LANDRY II. série

3. díl

Ruby sa vracia do skromnej chalúpky, kde prežívala bezstarostnú mladosť. Je pevne rozhodnutá vytvoriť svojej dcérke Perle bezpečný a šťastný domov. Paul Tate, jej prvá láska, s ktorým sa musela rozísť, stojí opäť po jej boku, no teraz už ako rozprávkovo bohatý muž. Keď si ju privedie do svojho veľkého domu, Ruby pomaly zabúda na strašný dôvod, prečo sa museli s Paulom tajne zosobášiť. No ani v krásnom prostredí rodinného sídla nemôže Ruby potlačiť strašné spomienky na minulosť a chladný pohľad Paulovej matky Gladys jej ustavične pripomína, že ak chce, aby jej dcéra mala milujúceho otca, musí zachovať tajomstvo. Onedlho ju navštívi zlomyseľná sestra-dvojča Gisselle, aby ju trápila správami o Beauovi, Perlinom skutočnom otcovi a jedinom mužovi, po ktorom Ruby túži celou dušou i telom. Paul zahŕňa svoju ženu i dcéru bohatstvom, no Ruby nevýslovne trpí v manželstve, kde sa láska i šťastie len predstiera. Navyše jej sestra odvábi milovaného Beaua, ktorý sa jej prizná, že vždy miloval len ju. Keď Gisselle v močiari poštípe moskyt a ona upadne do kómy, v Beauovej hlave sa zrodí riskantný plán...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

All that glitters , 1995


více info...

Přidat komentář

georginaa
04.10.2020 5 z 5

Další díl o Ruby, která se dost změnila a začíná se rozvíjet další příběh plný zvratů.

hana.v
29.03.2020 5 z 5

Druhý díl pentalogie nebyl tak dobrý, jako první a tento třetí, ze kterých jsem byla nadšená. Sice mě trochu štvalo, jak Ruby pořád někomu ubližovala a neřeší se skoro nic jiného, než smrt blízkých osob. V závěru je ale knížka hodně čtivá s napínavým příběhem, od kterého se nejde odtrhnout. Myslím ale, že je dobré v nejlepším přestat a nevím, jestli se mi chce do dalších dílů vůbec pouštět.


ivca84
23.03.2019 4 z 5

osud Ruby zamichal kartami uplne na plno dosla snad az na dno svych sil

Arsi
24.08.2018 5 z 5

Další skvělé pokračování románu. Napínavé a poutavé.

Gibis
14.08.2018 4 z 5

Sága se čte opravdu skvěle, stránky ubíhají jako nic. Jen mi připadá, že té smrti je kolem Ruby nějak příliš. Nebudu vyjmenovávat, kdo všechno z Rubiiných blízkých zemřel, abych nespoilerovala, ale od prvního dílu je jich požehnaně. A záměna sester mi taky přišla přes čáru, na to, jak je Ruby citlivá, myslím že by to neudělala. Ale i přesto se moc těším na další díl a jsem hodně zvědavá, jak autorka znovu zamíchá jejím osudem.

Danago
03.12.2017 5 z 5

První díl se mi líbil moc, druhý mi připadal trošku slabší , ale třetí díl posunul laťku zase o něco výš. Příběh Ruby je v tomto díle plný zvratů a překvapení, lásky i nenávisti a hlavně spousty intrik ze všech stran. Autorka umí psát opravdu velice poutavě a napínavě. Za mě byl tento díl zatím nejlepší.

LuckyZ
19.11.2017 4 z 5

Zase další rozvláčné vyprávění. čte se velmi lehce a rychle. Čtení o tajenství a přetvářce. Zápletka o záměnně sester dost uhozená.

monte
24.07.2017 4 z 5

Pěkné, čtivé, pokračuji ve čtení dalšího dílu

TessaJean
01.10.2016 5 z 5

Jsem nadsena. Zatim nejlepsi dil co jsem cetla.. uvidime jake bude pokracovani....

Marselle
11.03.2016 5 z 5

Mám dočteno, a opět jsem nadšená. Co díl, tak stále větší napětí a tentokrát to byla vážně smršť událostí. Některé události, které se staly mě mrzely, ale asi se daly předpokládat. Po tomto díle jsem ještě více zvědavá na to, co Ruby čeká v tom dalším.

cukrovka
02.03.2016 4 z 5

Skvěle napsané. Jen mi to přišlo až moc kruté. Štěstí jednoho je vyváženo bolestí druhého. Litovala jsem všechny.

Edona
06.09.2015 4 z 5

První 2/3 knihy byly naprosto poutavé, jako by dva předchozí díly byly jenom předehrou k této smršti.. Nicméně hlavní hrdinka Ruby mě v tomto díle nesmírně zklamala.

gabca007
29.11.2013 5 z 5

V druhé části ( Perla v mlze ) jsem musela hrdinku obdivovat,protože to všechno co naložila autorka za hrůzy na hřbet patnáctileté dívky bylo neskutečné. A ona se se vším vypořádala s obdivuhodnou hrdostí. A i když tato část končí tak jak končí, musíte Ruby prostě obdivovat. Zato v této knize mne Ruby spíš zklamala. Všechno co v prvních dvou knihách na Ruby obdivujete je pryč. Jako kdyby autorka dvojčata zaměnila. Ale je to jen román, a proto si budu říkat, že ve skutečnosti by takováto Ruby lidem, které kdysi milovala takto ublížit nedokázala. Autorka však píše perfektně a nechává nás v napětí až do poslední chvíle.

modranka
13.09.2013 4 z 5

SPOILER:
Tak táto časť série bola hodne, hodne zamotaná a napínavá až po poslednú stránku. Excentrická Gisselle bola riadne protivná a za svoje krutosti sa dočkala zaslúženého trestu. Ale aj Ruby si zaslúžila trest a aj ona sa ho dočkala v podobe hroziacej straty svojej dcéry. Fakt som chvíľami nevedela, ktorému z mužov mám držať palce. Paulovi alebo Beauovi? Chvíľami som nenávidela aj Ruby, za jej vášeň, a za to, že všetko čo ju učila babička s akousi ľahkosťou zahadzovala za hlavu a začala ubližovať ľuďom, ktorí ju milovali, rovnako ako jej sestra Gissella.

Štítky knihy

ságy

Autorovy další knížky

Virginia Cleo Andrews
americká, 1923 - 1986
1998  89%Květy z půdy
1993  85%Lístky ve větru
1995  88%Nemilovaná
1994  84%Svítání
1993  80%Vykoupení ohněm