Lakomec / Misantrop / Tartuffe

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

3 nejznámější hry jednoho z nejslavnějších světových dramatiků.

https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43046/lakomec-misantrop-tartuffe-43046.jpg 4.3166
Žánr:

Komentáře (18)

Kniha Lakomec / Misantrop / Tartuffe

Romcajs
29.12.2022

Nejlepší samozřejmě Lakomec. Tartuffe je také pěkná hra, ale Misantrop mi moc nesedl. Veršování u Misantropa a Tartuffa je super a mám to rád. I když člověk musí text číst ostražitěji a vnímavěji, jinak mu děj uteče. Celkově velice pěkná kniha. Doporučuji film z roku 1980 Lakomec s vynikajícím Louis de Funèsem.

dalia1769
17.05.2022

Moliere vždy pobaví, nadčasové hry, ke kterým se ráda vracím.

Kontryhelka
02.02.2022

Za mně velká sranda. Hodně známé dílo význačného francouzského autora. Taková nezapomenutelná klasika, hodně čtená jako povinná četba. Super je i filmové zpracování, jak francouzské s Funesem, tak české.

kramver
05.05.2021

Číst verše na střední škole se tak nějak sluší. A když přečtete 3 divadelní hry ve verších, pak se vám to rýmování vrazí i do normální mluvy. Pamatuji si, že mě to bavilo, že jsem byla uchvácená. Tartuffe byl na mě trochu moc náboženský, ale Misantrop jiskřil hromadou skvělých bonmotů a Lakomec je klasicka, která nikdy nenudí.

Khamul1
16.07.2020

Lakomec je senzační, moc vtipnej a čtivej. Misantrop mi sice připadal trochu slabší, ale zase se mi u něj, stejně jako u Tartuffa, líbilo, že je rýmovaný. Myslím, že by se téma pokrytectví aristokracie z Misantropa dalo zpracovat i lépe. Tartuffe mě taky bavil.

Sova15
23.05.2020

Moliera miluju. Možná díky naší naší skvělé češtinářce. Několikrát jsem četla, několikrát viděla v TV - s Funesem a dabované Filipovským. Nedávno s Bolem Polívkou. Nadčasové, skvělé.

MilanCFC
02.01.2020

Výborná a neuvěřitelně nadčasová dramata. Molière je zkrátka klasika a měl by se číst, ne jen kvůli nahonění povinné četby k maturitě. Pobavíte se, zděsíte se, zamyslíte se a na každý pád si to vše užijete.
K dokonalosti už v tomto souboru chybí jen Zdravý nemocný.

MájaM.
31.07.2017

Četla jsem pouze Lakomce na maturitu. A i přesto že to byla povinná četba,tak mě celkem příběh bavil. Pokud také vybíráte knížky na maturitu,tak Lakomec je určitě dobrá volba:) Lehká a rychlá četba.