Koruna z rohů (barevné vydání)

Koruna z rohů (barevné vydání) https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502226/bmid_koruna-z-rohu-barevne-vydani-8vC-502226.jpg 4 16 4

Kůstek (nová série) série

< 9. díl

SÍLY ZLA JSOU ČÍM DÁL MOCNĚJŠÍ. Zuří válka. Krysáci v čele s Šípkou v obrovských houfech útočí na hradby královského města a obránci z posledních sil vzdorují. Bratránci Kůstkovi, Trnka a Babča Ben se snaží Atheiu ubránit... Musí však zároveň čelit návratu Pána kobylek, jenž sílí s každou minutou. Zbývá jediná naděje. Trnka se musí vypravit najít tajemný magický artefakt, dávno ztracenou Korunu z rohů, která může všechno zachránit... anebo zničit. ZÁVĚREČNÝ DÍL SÉRIE!... celý text

Přidat komentář

Norri
16.01.2023 5 z 5

Poslední kniha patří epické bitvě o osud světa. Patří hrdinským činům i podlému chování. Patří všem, kteří jsou ochotní pomoci, i těm, jejichž talent, mnohdy proklínán, pomůže zachránit den. Tahle kniha má šílené tempo, které vás nutí otáčet stránku za stránkou a hladově hltat jejich obsah. Je to povedený konec skvělé série, který nepostrádá nic, co dobrý konec má mít.

Pokud bych měl zhodnotit celou sérii jako takovou, tak musím říct, že jsem vůbec nepřišel na chuť snové mytologii a principu tohoto světa. Moc jsem nechápal ty zákonitosti kolem snění a myslím si, že se ani Jeff Smith moc nesnažil ty zákonitosti nějak více propracovat. Ale vůbec to nevadí, protože měl promyšlené všechno ostatní. Hlavně se mu povedlo tu sérii dokonale vybalancovat. Ničeho tam není příliš moc a ničeho tam není málo. Je tam epické fantasy plné draků a bitev. Je tam chytrý a ztřeštěný humor i romantika. Je tam roztomilost i temnota. Postavy nejsou ploché a každý má své dobré i špatné vlastnosti. Je to dokonalý mix, který sedne dětem i dospělým.

DennisMoore
04.12.2022 5 z 5

Je to přesně tak dobré finále, v jaké jsem doufal. Ale je mnohem smutnější než jsem čekal. Kůstek během devíti knih ztemněl, dospěl, ale zároveň naštěstí neztratil nic ze své hravosti. Jen... Prostě skončil, a to mě tak trochu mrzí. Jeff Smith odvedl ohromný kus práce, navíc tohle kolorované vydání je vyloženě krásné (Původní černobílé verzi chybí kus duše!), a kdyby se mě někdo zeptal na fantasy komiksovou sérii, kterou si užijí jeho děti i on, tak "Kůstek, jedině Kůstek!" bude moje jediná možná odpověď.


Corso
30.11.2022 3 z 5

(SPOILER) Tak, nakoniec som sa dockal aj poslednej okolorovanej knizky o Kustkovi a Trnke. (Ano aj starsi chachari ako som ja citaju detske komiksy.)
Samozrejme po asi dvoch rokoch si uz nepamatam ani ako to zacinalo :) Mam si to dat teraz znova, ked to mam pokope? Asi az za par rokov. Finale sa mi odpustite mi... nezdalo az take uzasne a dostojne zakoncenie. Hlavne neodpustim autorovi ze nevyuzil moznu epickost suboja drakov. Dojemne to bolo, bojov bolo dost, ale akosi ...no... za ten nevyuzity potencial stahujem body. Cela seria "an-blok" by bola za take 4 hviezdicky.

GoodGames
16.11.2022 4 z 5

Posledný diel kultovej série, ktorá si získala srdcia miliónov čitateľov po celom svete. Jeff Smith vytvoril perfektné a zapamätateľné postavy, ktoré si veľmi ľahko obľúbite, v prvých dieloch striedal jeden vydarený vtípek za druhým a postupne dodával celému tomuto fantasy príbehu vážnosť. Posledný diel je už v podstate seriózne fantasy. Kvalitná séria a som rád, že sa ju tu podarilo Crew vydať znovu celú, ale tentokrát farebne a v pevnej väzbe. Tak snáď aj u nás očarí generácie mladších čitateľov.

Kniha Koruna z rohů (barevné vydání) je v

Přečtených16x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst1x