Kupec a papoušek

Kupec a papoušek https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92792/kupec-a-papousek-92792.jpg 4 8 3

Využití orientálních příběhů v psychoterapii. Názorné příklady pro výchovu a sebeovlivňování. Autor v knize shromáždil 100 orientálních příběhů - bajek, podobenství, alegorií, mýtů, přísloví. Uspořádal je tak, aby jejich pomocí bylo možno přiblížit klientovi jeho problém nebo mu naznačit způsob, jak se v problému orientovat. Neméně vydatně může z těchto příběhů těžit i pedagog, kněz a každý, kdo hledá vhodnou inspiraci k volbě sebevýchovných cílů nebo prostředků. (Z předmluvy Prof. PhDr. Vladimíra Smékala)... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Cesta
Originální název:

Der Kaufmann und der Papagei , 1979


více info...

Přidat komentář

Agatha84
15.03.2021 2 z 5

Nenene, prostě to nezvládnu.
Rozhodně knize a jejímu přínosu v podobě využití vyprávění příběhu v psychoterapii nic neupírám. Naopak, moc se mi to líbí a sama bych se k něčemu obdobnému ráda přiblížila (proto ty 2*), ale v tomto případě mi masivně vadí ona orientální atmosféra nabízených mýtů. Nejsem xenofobik (aspoň doufám), ale nedokážu si představit, že na něčem podobném stavím rozhovory (primárně s dětmi a adolescenty), když předkládanému kulturnímu/náboženskému prostředí nemohou nikdy porozumět.
Nicméně rozhodně se nevzdávám a zkusím jen jinou autorovu zásobárnu podobenství.

petra3597
22.07.2020 5 z 5

Poučení v každém příběhu. Každý čtenář si najde to své... Nenásilná forma vyprávění a předání "životní rady". Moc hezké, poučné, k nahlodání a zamyšlení se . Doporučuji.


Alteriol
19.05.2020 3 z 5

Biblioterapeutický brevíř. Zasobarna pribehu vhodna pro praci. Za me jen skoda, ze autor pribehy dukladneji nerozdelil. Krome pribehu kniha nic jineho neskyta, coz za me neni malo, taky jsem ale cekal trochu vic.