Kůň: Láska i závislost

Kůň: Láska i závislost https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520195/kun-laska-i-zavislostlSwHyK-yqT-.webp 5 8 1

Proč je kůň pro holky vášní na celý život? Juli Zeh - jedna z nejznámějších současných německých spisovatelek, vyznamenaná mnoha literárními cenami a hojně překládaná také do češtiny - v této knize přináší trochu jiný pohled na podstatu jezdeckého sportu. Umění vcítit se do koňské duše otevírá cestu k oboustrannému souznění koně a jeho jezdkyně. Autorka na mnoha osobních příbězích o zkušenostech s problémovými koni ukazuje, jak láskyplná péče a výcvik s respektem ke koňské duši vytvářejí prostor pro budování vztahu, který přetrval staletí, a také dnes je základem úspěšné komunikace s jezdeckým koněm. Na vášeň pro jezdectví se tak můžete podívat z velmi zajímavé perspektivy a nahlédnout do duševního života koně i jezdce. Poznáte, co člověka a koně spojuje a rozděluje, jak si lze získat důvěru koní a naučit se rozumět jejich řeči, aby jezdectví bylo štěstím pro obě strany.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Sport
Vydáno: , Kazda
Originální název:

Gebrauchsanweisung für Pferde , 2019


více info...

Přidat komentář

Áňa 998
29.09.2023 4 z 5

Přiznejte se, kdo z Vás aspoň jednou zatoužil jezdit pravidelně na koni. Byl to můj sen vlastně celé dětství, ale nikdy jsem si ho nesplnila. Jasně, koňský tábor.. ale pravidelně někam docházet by bylo něco jiného. Zůstala jsem tedy pouze obdivovatelem těchto majestátních tvorů.
.
Ke koním chovám obrovskou lásku. Fascinují mě a tak mám doma velké množství knih, právě o nich. Ale už dlouho jsem si žádnou nepořídila. Zaujala mě tedy novinka od @knihy.kazda, která je zpovědí jezdkyně a mluví o lásce a závislosti.
.
Starat se o koně není žádná legrace. Je to sen, který si málokdo může splnit. Autorka nás seznamuje s prostředím, v jakém se s koňmi seznámila. Který kůň byl její první, kdy se přesunula do jiné stáje... až do současného života.
.
Z každé stránky je znát, jak moc vřelý vztah autorka má ke koním. Snaží se čtenáři předat něco ze svých znalostí na každé straně, v každé větě.
.
Jediné, co mi v knize chybělo, byla nějaká obrázková příloha. K tomuhle tématu by se opravdu hodila!
.
Pokud se zajímáte o koně a chcete jim lépe porozumět, nebo jako já o nich alespoň rádi čtete, šup na tuhle knihu. Je to krásná čtivá věc na milé téma. Protože při čtení pochopíte, jak zvláštní pouto se může vytvořit tam, kde to nečekáte.