Kulda Kulíšek

Kulda Kulíšek https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91742/kulda-kulisek-91742.peg 4 12 4

Neobyčejné příhody a dobrodružství malého medvídka Kulíška ve třech částech: 1) Kulda Kulíšek; 2) Kulda Smutníček a 3) Kulda Komediant.

Přidat komentář

jerisno
03.03.2022 4 z 5

K této pohádkové knize mám zvláštní vztah. Jako malý jsem ji nečetl (ještě nebyla napsána) a tak jsem se s ní seznámil až při četbě svým dětem. Četl jsem ji postupně všem třem a u nejmladší dcery jsem toho měl už plné brejle, protože medvídek Kulíšek byl takový dobrotivý "moula", vždycky se nakonec nechal chytit a já jsem nezadržitelně propadal větší a větší beznaději ...
Naštěstí to mám za sebou, vnučka je ještě na předčítání moc malá a já mám (prozatím) klidné spaní.
Ale děti na tento příběh nedaly dopustit, tak to musím respektovat !

sgjoli
24.11.2019 5 z 5

Tuhle knihu jsem jako malá silně prožívala. A i teď zpětně se nad knihu dojímám a cítím jistou melancholii, když si na Kuldu Kulíška vzpomenu. Ani nevím proč. Ale jako malá jsem měla tuto pohádku moc ráda a ráda na ni vzpomínám.


Jusťa
02.01.2015

Tato knížka je prostě nádherná.

eraserhead
02.11.2012 4 z 5

Zjišťuji, že mě komentovat podobné staré dětské knihy baví, neboť se při tom vždycky trochu ponořím do minulosti. Tato kniha je v naší rodině už hodně dlouho. Zajímavé je, že si ji vybavuji, vybavuji si její velmi povedené a zajímavé kresby, vybavuji si, jak je počmáraná a dokreslována mými staršími sourozenci, vybavuji si, jak jsem touto knihou jako dítě často listoval, prohlížel si ony obrázky, nevybavuji si však, že bych jí jako dítě četl, nebo že by mi byla čtena. Vůbec jsem si nedokázal vybavit o čem ten příběh je a vlastně když jsem jí teď četl, bylo to v podastatě poprvé. Což je velké plu. Zpočátku mě to sice moc nebavilo (možná proto, že jsem skočil již do rozjetého příběhu? Naší knize totiž chybí prvních pár stránek), ale pak se to fakt rozjelo a já už se i těšil, až si k tomu večer lehnu a budu číst. Vodník je naprosto skvělá postava, Hudlibud taky občas ujde, hlavně jeho klení mě bavilo. Prostě velmi příjemná dětšká kniha, která sice možná přehnaně vrší jednu zápletku na druhou a zbytečně mockrát kazí již skoro happy end, ale je to velmi příjemný příběh, který nezkazí ani povinná závěrečná katarze :-).

Autorovy další knížky

Jiří Kafka
česká, 1913 - 2009
1975  77%Kulda Kulíšek
2008  80%Hup a Hop na moři
1971  88%Hup a Hop
1981  90%Jak Lucka vysvobodila prince Pašajdu
1985  74%Davídkovo léto s dědou

Kniha Kulda Kulíšek je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce13x
Chystám se číst3x