Kuchařská technologie

Kuchařská technologie https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251176/bmid_kucharska-technologie-T7W-251176.jpg 5 1 1

Kniha popisuje kuchařskou technologii a úpravu jídel ve velkých provozech. Kapitoly: Zbožíznalství a vhodné úpravy surovin, Skladovací podmínky a hygienické směrnice, Zdravá a správná výživa, Sestavování jídelních lístků a jídelníčků, gastronomická pravidla, Hlavní zásady kuchařské technologie, Srovnání technologie úpravy jídel v klasické, tradiční i moderní kuchyni a jejich ekonomika, Studená kuchyně, Teplé předkrmy, Polévky, Omáčky, Dresinky /zálivky/, ochucené máslo, Vybrané minutky se zvláštní úpravou, Národní kuchyně, Různé druhy úprav jídel pro bankety, rauty, recepce a jiné příležitosti, Slavnostní mísy, Speciální teplé a studené moučníky, Vybrané receptury rýchleho občerstvení, Vybavení kuchyní. 2. upravené vydání.... celý text

Přidat komentář

R.E.M.
07.10.2015 5 z 5

Kniha, používaná jako učebnice pro kuchaře, je dobře využitelná nejen ve velkých provozech, ale i v "malých" - v domácnostech. Najdeme tu rady i recepty.