Krvavý pomaranč

Krvavý pomaranč https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400337/bmid_krvavy-pomaranc-lLQ-400337.jpg 4 165 55

Alison má všetko. Milujúceho, aj keď trochu suchopárneho manžela, rozkošnú šesťročnú dcérku a kariéru advokátky na vzostupe – práve dostala svoj prvý prípad vraždy. Lenže nič nie je také, ako to navonok vyzerá. Už len jednu noc. Potom s ním skončím. Alison priveľa pracuje, priveľa pije a zanedbáva svoju rodinu. Má vášnivý románik s kolegom, ktorého záľuba posúvať hranice je občas nad jej sily. Urobila som to. Zabila som ho. Mala by som zhniť vo väzení. Klientka jej prvého prípadu vraždy Madeleine nepopiera, že dobodala svojho manžela na smrť, a chce sa priznať. Lenže niečo na jej príbehu nesedí. Pri príprave obhajoby Alison nachádza isté paralely medzi svojím a Madeleininým životom. Záchrana tejto ženy môže byť prvým krokom k tomu, aby zachránila aj sama seba. Sledujem ťa. Viem, čo robíš. Niekto pozná jej tajomstvá. Niekto chce, aby zaplatila za všetko, čo urobila aj čo neurobila. A nemieni s tým prestať, kým Alison všetko nestratí.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Blood Orange , 2019


více info...

Přidat komentář

Pavlína2019
01.02.2024 5 z 5

Výborná kniha. Hodnocení přidávám po delší době, co jsem ji četla. Ale z mých poznámek vidím, že se mi velmi líbila.

beruska
10.12.2023 3 z 5

Znovu bych si ji určitě nepřečetla, byl to takový průměr....


knihomol1985
18.10.2023 3 z 5

Neurazí nenadchne - Kniha s kostrbatými vztahy - jediný co bylo pozitivní, že byla napínává místy a kniha si držela takovou zlatou střední cestu... za přečtení stojí, ale že bych ji doporučoval to ne...

Janík511
15.07.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila. Hned jsem se zacetla a za 2 dny přečteno.

Make20
06.12.2022 3 z 5

Velmi napínavá detektivka s erotickými prvky. Od začátku až do konce jsem byla napnutá, jak to všechno dopadne. Hlavní postava Alison mi tedy byla hodně nesympatická, ale její muž ještě více. Na konci jsem byla překvapená, kam se děj ubíral.

Lexie321
19.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Ako thriller to bolo desivé až mrazivé a plné napatia. Aj keď Alison určite urobila chyby som rada, že nakoniec mala šťastný koniec. Určite odporúčam.

Peyka
05.07.2022 3 z 5

POZOR, MOŽNÉ SPOILERY! :)
Nevím nevím. Čekala jsem napínavý soudní thriller plný zvratů, ale dostala jsem celkem slušný erotický thriller s úchylnými postavami.

Prvních sedmdesát stran jsem si myslela, že jsem si opravdu spletla žánr. Kniha se tvářila spíš jak erotické čtivo pro ženy. Pak přišla ta zápletka s vraždou, vztah Allison s jejím manželem a začalo to být víc zajímavé.

Nicméně, žádná sláva se stále nekonala. Kniha je sice velmi čtivá (četla jsem v originále), postavy jsou ale šíleně nesympatické, nejvíc Carl, ten mě vytáčel do vrtule a bylo mi jasné, že s ním není něco v pořádku. Allison byla pro mě vykreslena jako zbytecně velká pitomá naivka.

Chyběly mi gradující dialogy, napětí, příběh tak nějak plyne bez sebevětších zvratů a pak najednou konec. Sice autorka šokovala zápletkou na závěr a rozuzlením, ale tak nějak to bylo celé pasivní, bez emocí.

Paralela se soudním případem mi přišla úplně zbytečná a dost odfláklá. Bohužel jsem to celé předvídala. Škoda, já mám romány ze soudního prostředí ráda.

Musím ale vyzdvyhnout název, čtenář se nakonec dozví význam "blood orange"(orig.název knihy), který má úchylný zvrácený význam :D. Nejhorší byla ta scéna, jak tím pomerančem krmí svoji dceru. :D

Jedná se o thriller spíš pro dámské čtenářky, neurazí ani nijak nenadchne. Váhala jsem mezi dvěma nebo třema * - čekala jsem něco jiného, ale zase ve svém žánru to úplně hrozné nebylo, pár originálních nápadů jsem zaznamenala. Hm, spíš 70%

LenkaGonn
29.05.2022 3 z 5

Knihu jsem precetla za jediny den. Znamena, ze byla ctiva a zajimalo me co bude dal. Znovu uz ji cist nemusim. Ale spatna nebyla.

MMacicekk
14.05.2022 4 z 5

Na prvotinu se jedná o velmi povedenou knihu, určenou spíše čtenářkám. Pokud tedy hledáte čtivý psychothriller s bizarními postavami, zajímavým vývojem a překvapivým koncem, rozhodně sáhněte po Krvavém pomeranči.

ErčaV.
09.05.2022 5 z 5

Ze začátku mě kniha hned neoslovila, ale jak se děj začal pořádně rozjíždět, tak jsem změnila názor. Kniha je čtivá a napínavá. Ten závěr super.

Kniholapka
21.01.2022 3 z 5

Tak toto se četlo skoro samo! Až úplně na závěr jsem se vlastně dozvěděla, proč se to jmenuje takto a jak moc zvrácené to v určitém smyslu bylo... Musím říct, že jsem byla vtažena do děje a jsem velice spokojená. Postavy byly zvláštní, a jak se zmiňují ostatní, nejsympatičtější asi byla Matilda.

SimonaP
03.01.2022 4 z 5

Tak tohle mě bavilo moc. Četla jsem do jedné hodiny v noci. Nutně jsem musela vědět, jak to dopadne.

JitkaHambi
29.11.2021 4 z 5

Knihu jsem přečetla za neděli!
Tolik zaporáků - nesympatických postav jsem v knize snad ještě nezažila, jediná milá byla Matilda :-)
Ale děj mě fascinoval a nutilo mě to číst dál a dál, abych se dozvěděla jak to celé skončí.

Nymfadora.T.
19.11.2021 3 z 5

Ano, ani jedna postava nebyla sympatická, zápletka celkem zajímavá, ale za mě trochu moc přehnané. No jednou přečíst stačilo.

JIVaJaH
15.11.2021 5 z 5

S nesympatickou hlavní hrdinkou jsem se naposledy setkala v Dívce ve vlaku. Zde se k tomu přidává ještě role manžela a kolegy. Jakoby hlavní představitelé měli soutěžit, kdo bude u čtenáře míň oblíbený.
Ovšem na druhé straně děj báječně běží, stále se něco děje a zápletka se zaplétá.....

Cajda
21.09.2021 5 z 5

no, četlo se to fakt moc dobře!!!!

tereza5844
18.06.2021 2 z 5

Bohužel se moc nemohu ztotožnit s chválou, která je otištěna na zadní obálce knihy. Měla jsem pár problémů. Prvním z nich je, že v knize prostě není postava, která by mi byla něčím sympatická. Autorka se v nás sice snaží probudit sympatie k určitým postavám, ale moc to nefunguje, jelikož ty špatné a nepochopitelné činy hlavní postavy nejsou výrazně vykoupené ničím dobrým. Další problém je ten, že kniha je bolestivě předvídatelná. Už v polovině víte, jak to cca celé dopadne. Jediné co knize dám k dobru je její čtivost - čtivé to nepochybně je, ale v dnešní době máme v nabídce lepší thrillery, než tento brakový počin.

Hvězdinka
22.05.2021 3 z 5

Celkem čtivý příběh o ženě, která bojuje s nejednou závislostí a vlastně je tam těch závislých a podivných jedinců více.

Hella
18.05.2021 4 z 5

Nemohla jsem vystát Alison celou dobu. To pro mě byla úplně pitomá ženská. Matka roku zrovna tak. Ale ten konec jsem jí přála, to zas jo.
Jinak nečekaně dobrá a napínavá kniha, doporučuji!

Veronika33
16.05.2021 4 z 5

Kniha sa mi celkom dobre čítala, ale neskutočne ma vytáčala Alison hlavne zo začiatku svojím nekontrolovaným pitím alkoholu (podobne ako hl. postava v Dívce ve vlaku) a jej manžel despota ako vyšitý až to bolo okaté, že to bude súvisieť s príbehom. Celkovo bola kniha trošku nevyvážená, dej príbehu sa veľmi pomaly vyvíjal a koniec prekombinovaný a vygradovaný na pár posledných stranách. Skôr priemernejšia kniha, žiadny zázrak, ale neľutujem, že som si ju prečítala.