Krv kvetov

Krv kvetov https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94657/krv-kvetov-94657.jpg 4 33 10

Kedysi žila dievčina, ktorá vedela vyrábať nádherné vlnené koberce nasýtené výťažkom z oranžových požltov a granátových jabĺk… Perzia, 17. storočie. Zmyselný, strhujúci príbeh plný farieb, chutí a vôní života v Isfaháne sedemnásteho storočia. Mladá a odvážna hrdinka musí riešiť vlastnú budúcnosť v dobe a prostredí, ktoré sú pre ženu bez rodiny a majetku nepriaznivé. Osud ju odvedie z bezpečného, ale dusivého obmedzenia ženskej štvrte do krásneho, ale často zákerného a nebezpečného mesta, kde hľadá svoju totožnosť ako návrhárka prekrásnych kobercov.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Noxi
Originální název:

The Blood of Flowers , 2007


více info...

Přidat komentář

Jája92
06.07.2022 4 z 5

Jedna z těch lepších knih, která rozhodně nebyla nudným čtením.

intelektuálka
09.12.2021 4 z 5

Návštěva v Persii 17. století i mně připomněla Šeherezádu a orientální pohádky ....

I když životní osud této hrdinky není jednoduchý - cena ženy je zde jiná ....

Ale hlavní postava má o svém životě jasnou představu - učarovalo jí tkaní koberců ....

Jak se jí podaří poprat se s osudem, o tom vypráví tato kniha .... protkaná i starými legendami perského básníka Nizamiho ....

Z knihy dýchá vůně jiného světa - pro nás méně pochopitelného.... ale přesto se rádi ponoříme do života ženy z odlišných životních podmínek ....

P.S. A doporučuji prohlídku architektury města Isfahánu - stojí za zhlédnutí .


Sidonia
06.07.2021 5 z 5

Kniha má moudrost a poezii arabských pohádek, kouzlo a vůni orientu, krásně se čte a příběh vázání koberců byl pro mě také strhující.

lusila
16.01.2019 5 z 5

Tak táto kniha mi pohladila dušu. Aj keď to bol fiktívny príbeh zasadený do skutočného historického obdobia Persie v 17. storočí. Mladému dievčaťu učarovali koberce natoľko, že sa rozhodla prekročiť hranice možného a naučila sa ich viazať a navrhovať vzory. Neľahký boj so skutočnosťou , prelínaný krátkymi príbehmi ako z Tisíc a jednej noci..... nádherne spracovaný príbeh.

Devil-Ivet
02.08.2018 3 z 5

Kniha s milým příběhem, který upoutá a nepustí. Byl chytlavý, a přestože měl slabší chvíle, četl se velmi pěkně a rychle. Autorka je dobrá vypravěčka. Ale jak už tu bylo jednou napsáno, je to spíš pohádka pro dospělé. Takové oddechové čtení.

Babo
20.04.2018 5 z 5

Krásný příběh dívky,která dokázala využít svůj talent a spolu s pílí překonala nepřízeň osudu .
Takové knihy mám ráda .Není to červená knihovna a i když jsou zde i erotické pasáže , tak jsou napsané bez potřeby šokovat .
Bylo zajímavé číst o výrobě známých perských koberců , jak se vlna barví ,jak vznikají návrhy i jak probíhá samotné vázání .
Prostě , je to zase něco jiného a doporučuji knihu k přečtení .

Květinka008
21.11.2016 5 z 5

Mně fantazie pracovala na plné obrátky... Jako bych se mohla všeho dotknout, barvy vířily, vůně se linuly...

Bezantina
31.08.2016 5 z 5

Krásný příběh z nám neznámé Persie. Příběh ukazující bezmocnost mladé ženy, jež je vydána na milost a nemilost svému okolí a má jen pramalou možnost rozhodovat sama o sobě.. Příběh ukazující pohrdání okolí, i přes to, že sama hrdinka situaci, jež toto pohrdání způsobila, nemohla nijak ovlivnit.. Smutný příběh bez klasického happy endu (láska, manžel a kupa dětí), jež však přece končí s dobrými vyhlídkami na další život. Příběh, díky němuž jsem ráda, že žiji ve své době a mohu o sobě svobodně rozhodovat a nemusím být jen něčí "hračkou" či majetkem..

stefi61
04.08.2014 5 z 5

Kniha mě velmi překvapila, přečetla jsem jí jedním dechem. Je zajímavá, má spád, jen od konce jsem čekala klasický "happy end"

knihař
24.01.2011

Pohádka pro dospělé.