Splnené želanie

Splnené želanie https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/319899/bmid_splnene-zelanie-nz7-319899.jpg 4 48 16

Medzinárodný bestseller Kronika rodu Cliftonovcov od autora Jeffreyho Archera má pokračovanie! Po častiach Len čas ukáže, Hriechy otca a Rodinné tajomstvo prichádza štvrtá časť s názvom Splnené želanie. Harry Clifton a jeho manželka Emma sa ponáhľajú do nemocnice, aby zistili, aký osud postihol ich syna Sebastiana, ktorý mal s kamarátom Brunom vážnu autonehodu. Potvrdí sa prvá správa, podľa ktorej Sebastian nehodu neprežil? Po odstúpení Rossa Buchanana z funkcie predsedu správnej rady Barringtonovej lodnej spoločnosti sa jedným z kandidátov na toto miesto stane Emma Cliftonová. Don Pedro Martinez však robí všetko pre to, aby za predsedu dosadil Alexa Fishera, čím sleduje jediný cieľ: zničiť rodinnú firmu Barringtonovcov, ktorá sa práve chystá investovať do stavby luxusnej linkovej lode Buckingham. Harryho a Emmina adoptívna dcéra Jessica získa štipendium na prestížnej londýnskej umeleckej škole, kde sa zaľúbi do spolužiaka Clivea Binghama, ktorý ju požiada o ruku. Radosť mladého páru z nastávajúcej svadby však veľmi rýchlo prekazí stará známa Cliveovej matky zo študentských čias, lady Virginia Fenwicková. Barringtonovci a Cliftonovci nájdu nečakanú oporu v novom členovi správnej rady Cedricovi Hardcastlovi, úprimnom a priamočiarom Yorkshirčanovi, ktorého konanie zásadným spôsobom ovplyvní osudy obidvoch rodín. Podarí sa napokon Cliftonovcom a Barringtonovcom poraziť všetkých neprajníkov, ktorí sú vo svojej pomstychtivosti neraz schopní zájsť až na hranicu zákona? Štvrtý diel ságy Cliftonovcov a Barringtonovcov plný lásky, zrady, pomsty a splnených aj nesplnených želaní od obľúbeného autora a znamenitého rozprávača Jeffreyho Archera, ktorý vás tak ako predošlé časti chytí od prvej vety a nepustí, až kým nedočítate poslednú stranu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

Be Careful What You Wish For , 2014


více info...

Přidat komentář

AndreaOn
03.04.2024 5 z 5

Opet poslechnuto jako audio kniha. I kdyz me moc nebavi "politika", tak me kniha udrzela v napeti az do konce. Je to skvele napsana saga.

Szilvia1
07.03.2024 5 z 5

Čtvrtý díl je napínavý od první stránky až do poslední,kde je konec zase otevřený a já musím čekat na další díl.Věřím,že i ostatní zbylé díly budou tak napínavé.


L.Helena
14.02.2024 3 z 5

Docela jsem s tímto dílem bojovala, dlouho jsem se nemohla začíst. Jednak uplynula asi dost dlouhá doba od minulého dílu, ze kterého mi v paměti uvízl jen samotný otevřený konec, a taky mě tentokrát moc nebavilo, že se příběh většinou odehrával kolem obchodní politiky.

anovy64
11.02.2024 5 z 5

Tento díl byl snad ještě lepší, než předcházející. Plný zvratů, intrik a napětí. Kniha mě bavila od začátku až do konce. Už se těším na další díl.

rodak
16.01.2024 5 z 5

Neskutečný vypravěč ten Archer. Tento díl byl snad zatím nejlepší. Ten konec zase... Raději vůbec nečtu anotaci dalšího dílu a počkám až bude letos v češtině.

tittanie
03.01.2024

Autorovi nelze upřít, že píše velice čtivě. A i když se jedná o čtvrtý díl ze série, tak je kniha pořád zajímavá, ale už sklouzává do jisté šablonovitosti.
Přijde mi neuvěřitelné, že by se tohle mohlo stát v jedné rodině. Ale tím, čím autor skončil tento díl, mě donutí přečíst si další díl, abych věděla jak to dopadne.
Konečně se knihy dají sehnat v knihovně jako e-knihy.

ddkk
24.11.2023 5 z 5

Pokračování ságy Cliftonovy rodiny nezklamalo. Čekaly ji další nástrahy a zlé úmysly pomstychtivých konkurentů, politický i obchodní boj, překvapivá zjištění i smrt . Ale také úspěchy, radost a spokojenost. Konec, jako dosud vždy, zůstal otevřený...Docela se těším na pokračování.

A i když je autorovi občas vytýkána šablonovitost, vykalkulovanost a leccos jiného, mně to u Cliftonů zatím vůbec nevadí. Bavím se, jsem napnutá a nechávám se překvapovat...

trudoš
29.10.2023 4 z 5

Jeffrey Archer hrdinům rozhodně nedává vůbec nic zadarmo. Každé vítězství nad nepřízní osudu a intrikami nepřátel je vykoupenou cenou, kterou nikdo ze zúčastněných nikdy zaplatit nechtěl. Don Pedro Martinez se ukazuje jako nepřítel, neštítící se žádné nepravosti, včetně obětování nevinných životů. Rodiny Harryho Cliftona a Emmy Barringtonové tak čelí nesmiřitelnému protivníkovi, jehož špinavé peníze si nacházejí cestu na nejrůznější místa ve společenském žebříčku anglické smetánky. Dřív nebo později musí zákonitě zasáhnout na tom nejcitlivějším místě...
Cliftonova kronika patří k těm rodinným ságám, jež nepřestávají bavit ani po tisíci přečtených stránkách. Autor vynalézavě staví před hrdiny nové překážky, z nichž sice spousta působí naprosto průhledně, takže se nad vývojem událostí ani moc nepozastavíte, ovšem přímočarost při řešení konfliktů dává zápletce neodolatelně strhující spád. Nemluvě o závěrečném cliffhangeru, který už takřka překračuje pravidla slušného spisovatelského chování.

iceVS
28.10.2023 5 z 5

Krásně se ten děj rozjíždí... Po téměř dvou tisících stránkách... :)
Asi do budoucna nikdy nebudu plánovat výlet na zaoceánské lodi. Vypadá to, že tuhle situaci by ani Dabi od Niedla nezachránil.
Tuhle sérii si budu muset přečíst znova, celou a najednou, takhle rozkouskované potěšení není úplně ono.

cérka
27.10.2023 5 z 5

Z kraje knihy jsem se bála, zda té politiky nebude přespříliš a nebylo. Perfektní pokračování! Opět jsem se od příběhu nemohla odtrhnout, velmi čtivé a neskutečně napínavé. Je opravdu obdivuhodné s jakou lehkostí dokáže autor udržet ve čtenáři napětí a přinutit jej k okamžitému nákupu dalšího dílu :). Pan Archer je výborný spisovatel, stratég a obchodník :)

astroweb
14.09.2022 4 z 5

Velmi čtivé, další díl ze série, autor vždycky končí díl napínavě, takže přímo vyzývá k přečtení pokračování.

jaroiva
24.02.2022 5 z 5

V průběhu poslechu audioknihy jsem myslela, že dám max. 4 hvězdy, ale nakonec mě autor opět přesvědčil. Úplně jsem zapomněla, že poslouchám knihu, a ne vyprávění obsahu nějakého filmového trháku.
Sice už mě tam tentokrát nic nepřekvapilo, protože případné zvraty jsem zaznamenala mnohem dřív, než k nim došlo, z přípravných pasáží, ale i tak mě to bavilo.
Archer umí namíchat pestrou a zajímavou směsici intrik, akciových čachrů, politických bojůvek, nějakého toho umění i lásek. Jediné, co mi u něj nesedí, jsou černobílé postavy. Příliš jasní záporáci a příliš Mirkodušínovití klaďasové.
Možná bych už nejraději celou loď potopila a ukončila sérii, ale přece jen jsem zvědavá na další díl.

SilvaK
20.11.2018 4 z 5

Číta sa dobre, ale už to stráca spád a zápletky a dejové línie už sú trochu násilné. Ďalšie časti prečítam len preto, aby som mala ságu ukončenú.

eva2114
19.01.2018 5 z 5

hmm...a ostava mi cakat a cakat kedy (a ci vôbec?) vydaju nasi dalsie casti....

Ladiva
01.04.2017 3 z 5

Aj štvrté pokračovanie Cliftonovskej ságy sa číta príjemne, len to už stratilo svižnosť prvých častí. Dej sa posúva len zapletaním a rozplietaním rôznych dejových liniek. Trochu sa mi to mení na "knihonovelu".

Silmarien
24.03.2017 5 z 5

Sága pokračuje. Archer nás nechal v napätí na konci minulého dielu, aby nás teraz previedol ďalšími rokmi rodiny Cliftonovcov a Barringtonovcov a ich priateľov či naopak protivníkov. Veci sa rozplietli a znovu zaplietli, do hry vstúpili noví hráči, ostali v nej staré postavy a niektorí zase opustili scénu. Po 380 stranách to Jeffrey opäť nechal otvorené, koniec koncov ako je jeho dobrým zvykom, aby sme si ohrýzali nechty, až kým nevyjde piata časť.

Štýlovo je to klasický starý Archer. Kto pozná jeho tvorbu, vie niektoré veci predvídať, napriek tomu tam bolo niekoľko prekvapení. Niekedy nadhodí udičku, aby vzápätí rozohratú linku prekvapivo rýchlo vyriešil (čím nás ale zabavil a kdesi povedľa si prihrieva polievočku na oveľa väčšiu akciu). Nechýba politika a bankovníctvo starých dobrých Ostrovov.