Skrýš v lese

Skrýš v lese https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491271/bmid_truhla-v-lesich-twB-491271.jpg 4 60 12

Křiváci série

< 4. díl

Volné pokračování série Křiváci. Stevie se po skončení školy nudí doma, ale kontaktuje ji majitel kempu Sunny Pines u městečka Barlow Corners, kde se kdysi došlo k dodnes nevyjasněným vraždám. Stevie mu má pomoci s true crime podcastem o dávných událostech. Co je lepší než strávit léto společně s kamarády s Ellinghamu, kteří přijedou společně s ní, a zabývat se přitom starými případy? V Barlow Cornes však ve vzduchu visí cosi zlého. Dokáže Stevie záhadu rozlousknout dřív, než ji pohltí nebezpečí, které se jí lepí na paty?... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Box in the Woods , 2021


více info...

Přidat komentář

roso.mak
17.03.2024 4 z 5

Docela příjemný návrat ke známým hrdinům v samostatné detektivce. Původně jsem tento díl vůbec nechtěla číst, abych si nekazila dojem, ale nakonec jsem neodolala.

A víte co? Autorka by v tom klidně mohla pokračovat dál. Prostě, detektivní série s vyšetřovatelkou Stevie. Jen by se měla naučit nepsat tak rozvážně. Konec téhle té knihy se mi zdál dost uspěchaný. Jako by si autorka na poslední chvíli uvědomila, že tentokrát má k dispozici jen jednu knihu a ne tři.

eliska2106
30.11.2023 5 z 5

Tuhle knížku jsem si užila a taky se bála. Skvěle mě vtáhla do děje.


Luigi1
10.09.2023 5 z 5

Jsem velice potěšen krásnou zápletkou a vyvrcholením děje

baru_lienka
09.09.2023 3 z 5

Další pokračování Steviina příběhu, moc jsem se na něj těšila, aleee nějak mám tuto sérii spojením s univerzitním prostředím, takže výměna Elinghamovy akademie za letní kemp mi moc nesedla.
Křiváci je jinak úžasná detektivní série pro děti, skvělá napínavá atmosféra mě naprosto vtáhla do děje, tenhle doplněk série však můžete s klidem na srdci přeskočit, bohužel to nezachránily ani úžasné vedlejší postavy v podobě Nata a Janelle.

INCOGNITOREADER
22.05.2023 4 z 5

Skrýš v lese je vlastně hodně podobná předchozí trilogii Křiváci. Je to dobře nebo špatně?
To co funguje v prostředí školy, která je prakticky 90 let stará a má tajné chodby a sklepy kde je možné najít po letech cokoliv, tak úplně nefunguje v prostorách letního tábora kde jsou dřevěné chatky, kam prší dírami v oknech. Námět jako takový je vlastně dobrý. Řešení neobjasněné sériové vraždy z roku 1978, který se stala na letním táboře. Hned tu máme takový pocit Pátku třináctého a nebo to připomíná jiný true crime případy, které se opravdu staly. Rozjezdu rozhodně pomáhá to, že se střídá součastnost a odhalují se nám události z roku 1978. To pomáhá dynamice, jinak by rozjezd v současnosti byl až bolestně pomalý. Vyšetřování mi přišlo, že většinu knihy tak jako přešlapuje na místě a potom se všechno jak zázrakem vyřeší tak strašně rychle, že mi to přišlo až uspěchané. Ale jinak je to čtivě napsané o tom žádná. Četl jsem fakt hodně zažraně. Poslední poznámka směřuje ke CooBoo... ty chyby to je ostuda :-(
Reálně je to za 3,5*

petr_
27.03.2023 3 z 5

Skrýš v lese není o nic horší, než-li jiná část Křiváků, ale čeho je moc toho je moc. Připadá mi, že průběh děje je pořád stejný, akorát je tam méně tajných chodeb. Ale všechny oběti mají chorobnou touhu schovávat kdejaký krám z doličné doby a psát si deník, takže je pak možno se po létech dobrat pravdy.
Problémem je, že když čtete již čtvrtou knihu s podobnou konstrukcí děje, tak je to trochu nuda.

broskev28
05.02.2023 5 z 5

Skrýš v lese je další z nevyřešených zločinů, po jejichž stopách se vydává Stevie a její přátelé. Jestli jsem v dosavadní trilogii milovala Natea, tak tady ho naprosto nekriticky zbožňuju. Jejich (Natovo a Steviino) nadšení pro outdoorové aktivity jakéhokoli druhu mě dokáže spolehlivě odrovnat. Janelle je pořád skvělá a systematická konstruktérka, a dokonce ani David nezklamal.
Naprosto úchvatné bylo pro mě řešení čtyřnásobné vraždy ze sedmdesátek. Už první noc Stevie a Janelle v táboře mi dala zabrat, ovšem pokračování překonalo veškerou mou fantazii. A jako třešinky na dortíku zmínky o Jacku Rozparovači, že by opravdu další pokračování?
Takže až na ty občasné tiskové chybky určitě doporučuju.

Ať jste se probudili kdykoli, Nicole už byla zaručeně vzhůru. Působila jako člověk, co vstává zásadně za rozbřesku. Dělala si plnohodnotnou snídani sestávající z bílkovin, ovoce a možná i zeleniny. Plnila všechny úkoly, které si předchozí večer napsala na seznam. Protahovala se na čerstvém vzduchu. Byla iniciativní. Do budoucnosti vyrážela se zaťatou pěstí. Věděla, co je zač, kam míří a proč je lepší než vy. Ale jen do toho, stěžujte si, jak jste unavení. Vyslechne vás. Pak vás rozdrtí pohledem. Ze setkání budete odcházet menší, než jste byli, protože vám smrští páteř.

Alíček83
27.12.2022 4 z 5

Dobrá zápletka, kde se odhalil vrah, který kdysi vraždil. Co mě naštvalo, jak může dohonit 60letá babka dva 17tileté. Ale jinak to bylo napínávé, překvapivé, vraha jsem nevěděla.

konicekbily
05.12.2022 4 z 5

Při prohlížení katalogu v mé oblíbené knihovně se občas podívám do novinek, které nejsou k mání okamžitě, ale "stojí se na ně fronta". To bylo i u této knížky a vypůjčil jsem si ji. Udělal jsem dobře. Při čtení jsem si uvědomil, že je to literatura pro mládež a že se čte velice dobře a může udělat radost i postaršímu čtenáři. Udělala - a pokud mi čas dovolí, přečtu si i tři předchozí knihy této řady.

Inugoya
24.11.2022 4 z 5

Autorka stále píše skvěle, ale oproti původní trilogii jako by to trochu ztrácelo dech.

Zvýšila se frekvence LGBT tematiky (není se co divit, když blízkou kamarádkou autorky je C. Clare) i sprostých slov (nebo mi to jen tak připadá?) a případ i napětí se musely vměstnat do jediné knihy, čímž to celé působilo trochu uspěchaně.

K novým postavám jsem si hlubší vztah nevytvořila, ty staré občas působily spíš jen jako do počtu, aby tam hlavní hrdinka nebyla sama.

I tak je to ale velmi zajímavé, místy ohromně napínavé počtení. Vraha ani jeho motiv jsem netrefila a závěrečné rozuzlení bylo překvapivé.

Těším se na případné pokračování.

Fortuna7
08.10.2022 4 z 5

Maureen Johnsonová je prostě výborná autorka a já jsem opravdu moc ráda, že její knihy vycházejí i tady u nás.
Tentokrát Stevie řešila případ z letního kempu. Stejně jako Křiváci příběh neskutečně utíkal i když konec mi teda přišel trochu uspěchaný. Vraha jsem absolutně netrefila a rozluštění samotného případu se mi moc líbilo.
Doufám, že autorka co nejdřív napíše pokračování!
4,5/5⭐

Verča@
11.09.2022 5 z 5

Volné pokračování detektivní série Křiváci, kterou tolik zbožňuji? Sem s tím!

Úplně jsem zapomněla, jak mi ta parta z Ellinghamu chyběla. Bylo hezké zase se Stevie postupovat po stopách zločinu, nechat se inspirovat Janellinou kreativitou a zažívat s Natem jeho spisovatelskou krizi. David se v téhle knize objevuje až někde v polovině a já se obávala, že mě příběh nebude tolik bavit. Teď zpětně jsem ale ráda, že tam nebyl celou dobu, a že se objevil přesně ve chvíli, kdy to do příběhu zapadalo.
Co se týče kapitol z minulosti, bavily mě mnohem více než kapitoly z minulosti na Ellinghamu. Pravděpodobně to bylo tím, že byly vyprávěny z pohledu teenagera, nikoli dospělého člověka. Celkově jsem případ Skrýše v lese pochopila lépe, dával mi smysl a neplavala jsem v tom.
A ten konec...bože! To bylo dokonalý! Posledních pár kapitol jsem četla se zatajeným dechem a to rozuzlení? Absolutně geniální, čekala jsem všechno, ale tohle fakt ne.

Nedokážu říct, jestli byla tahle kniha lepší než Křiváci, to po mě nemůžete chtít. Každopádně všechny čtyři knihy moc doporučuji a dávám za ně ruku do ohně. Jednoznačně 5/5*