Krásná katastrofa

Krásná katastrofa https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151703/bmid_krasna-katastrofa-Z2C-151703.jpg 4 1599 351

Katastrofa série

1. díl >

Ona nepije ani nenadává a ve skříni má spoustu seriózních svetříků. Abby věří, že si dokázala vybudovat dostatečnou vzdálenost mezi sebou a svou temnou minulostí, ale když se svou nejlepší kamarádkou dorazí na univerzitu, její cestu k novému začátku zkříží rebel a polykač holek na jednu noc, Travis Madox. Urostlý, potetovaný hezoun je to poslední, co Abby potřebuje… On tráví noci vyděláváním peněz na zakázaných zápasech a holky střídá častěji než ponožky. Do Abbyina života se vetře trikem – nabídne jí sázku, že měsíc vydrží bez sexu – když ona s ním ten měsíc bude bydlet. Ať tak či onak, Travis netuší, do jak těžkého zápasu se pustil.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Beautiful Disaster , 2011


více info...

11191
11191
03.02.2024 1 z 5

Tak tohle fakt ne. Měla to být oddechovka do letadla. Ve skutečnosti bylo pro mě čtení utrpení, dlouho jsem nečetla větší blbost. Nevím co bylo horší. Buď absolutně pitomé hlavní postavy, nelogičnosti v ději (jako fakt můžete někoho na americké škole v jídelně zmlátit a nemít za to žádný postih?) nebo uměle vykonstruované situace, ve kterých se všichni chovají jako na houpačce a celkovému příběhu spíše škodí. Doporučuji pouze masochisticky založeným lidem.

Kristy.Seb
Kristy.Seb
21.01.2024 4 z 5

Ten jejich vztah byl opravdu jedna velká katastrofa. Ale příběh mě bavil.


MAU256
MAU256
12.12.2023 5 z 5

Četla jsem el. verzi a musím říci, že zde bylo spousty chyb, ale i přes to byla kniha velmi čtivá. I když příběhů zlobivého kluka a holky, která je jediná, co ho může zachránit před sebou samým, je dost, no tak přiznejme si to, další není na škodu :-). Určitě si přečtu i další díly.

"Myslel jsme si, že jakmile si tě vezmu trochu se zmírní obavy z toho, že tě ztratím. Ale mám pocit, že když nastoupím do tohohle letadla..." "Travisi. Miluji tě. Pojďme domů." Stáhl obočí. "Neopustíš mě, že ne? Ani když jsem tvoje osina v zadku?"

Majuš333
Majuš333
03.12.2023 5 z 5

Už je to x rokov, čo som Krásnu katastrofu čítala naposledy... A aj keď už dávno nie som cieľová skupina, príbeh Abby a Travisa som si užila rovnako ako kedysi :)


"To bol teda parádny prvý bozk," povedala som s unaveným, spokojným výrazom.
Pozrel sa mi do tváre a usmial sa. "Tvoj posledný prvý bozk."

Judita21
Judita21
29.07.2023

Pravděpodobně nejsem cílovka, kniha je přeplněná klasickými klišé, nelogickými situacemi i značně banálními slovními zvraty, spoustou překlepů a gramatických chyb. Byť to působí, že se v ní neustále něco děje, vlastně se neděje nic, co by významně posouvalo a hlavně obohacovalo děj. Snad by dílo působilo o něco lépe, kdyby bylo nejméně o polovinu kratší. Pokud by věk hlavních protagonistů byl tak o 4 až 5 let nižší, chápala bych jak zaměření na mladší čtenáře (či spíš čtenářky), konání hlavních i vedlejších postav, tak ty klišé, ale v 19 je to již na velkou pováženou. Jak již někdo psal, musím bohužel s velkým zklamáním konstatovat, že kniha není krásná, nýbrž fatální katastrofa.

pani_ari
pani_ari
28.07.2023 5 z 5

Naprostá pecka mezi young adult romanťárnami. Celou sérii "Katastrof" jsem zhltla za necelý týden. Tímto zároveň děkuji autorce, že u mě dost významným způsobem prohloubila lásku ke knihám.

AgnesDee
AgnesDee
08.07.2023 3 z 5

Nevýhoda těchto typů příběhů je v tom, že se strašně snadno a rychle čtou. Knížku jsem měla přečtenou snad za tři čtyři dny a nemohla jsem se odtrhnout. Na druhou stranu za to může jednoduchost a zábavnost celého příběhu. Bohužel se z toho v posledních ani ne sto stránkách stává strašnej patos plný klišé a růžových vyznání lásky, ze kterých mi bylo trochu zle a měla jsem chuť se na to vykašlat a nedočíst. Celkově je příběh klasická hra typu After, postavy spolu neumí komunikovat, nejstále se hádají a manipulují sebou a já se stále divím, že tohle ještě někdo v dnešní době považuje za atraktivní.

E.T.007
E.T.007
27.05.2023 2 z 5

Prečítať sa to dalo, ale neohúrilo ma to, miestami ma to dokonca nudilo. Trápna romantická klasika - ona dobré dievčatko, on potetovaný frajer, ktorý sa do nej zamiluje. Práve do nej - nechápem prečo -, hoci môže mať ktorúkoľvek inú, na ktorú len pozrie (podľa autorky :) Lebo ja by som Travisa určite nechcela.)

A keby som bola chlap, tak nechcem ani Abby. Oni dvaja sú ako dve katastrofy - ťažko určiť, ktorý z nich je väčšia. :D

No a potom príbeh pokračuje tradične - ako na hojdačke. Raz hore, raz dole, pričom jedno klišé strieda druhé a je to také presladené, až mi z toho miestami bolo na vracanie.

Ďalšie časti si radšej nechám ujsť. Inak ešte umriem na cukrovku.

katasokolov
katasokolov
11.05.2023 3 z 5

3/5*

Co na tohle říct ? Neskutečně mě iritovaly obě hlavní postavy. Ale vzhledem k tomu, že jsem viděla jako první film, jenž se mi líbil, protože ho tvůrci hodili spíše do komediální roviny, tak dávám tři hvězdy.

Btw, těch gramatických chyb a celková úprava textu byla fakt shit :-(.

Moniska2410
Moniska2410
08.05.2023 5 z 5

To byl boží příběh, který sem si od začátku do konce užila. Takhle kniha mi perfektně sedla, přečetla sem jí za jeden den.

Čekala sem jednoduchý děj o lásce, ale to co sem dostala, páni to byl strhující příběh jako na horské dráze.

Zamilovala jsem si všechny postavy, nejen Abby a Travise, ale i jeho bratry a otce a i Ameriku a Shepleye.

Jejich vztah byl plný zvratů, hodně mě bavily ty jeho žárlivé scény.

Abby byla na můj vkus docela nerozvážná, chci ho nebo ho nechci......tak se už konečně rozhoupej.

Travis byl skvělý "bad boy" pokérovaný rváč co jezdí na mašině. Abby ale od začátku miloval a to jak se jí snažil ochraňovat

Hrozně mě bavila ta chemie mezi nima. A i když byl konec až moc velký Happy End, knihu určitě doporučuju a časem se k ní určitě vrátím.

Co mě na knize neskutečně štvalo, byly neustále chyby a že jich nebylo málo.

lailaj
lailaj
08.05.2023 1 z 5

Teda asi nejsem cílový čtenář, ale mě to vůbec nenadchlo. Hlavní hrdinové si nejsou schopni kloudně promluvit. Nikdo se vůbec nepozastaví nad tím, že Travis zmlátí spolužáky v jídelně, dokonce dvakrát a nevyloučí ho? Kdyby bylo napsáno, že Abby je 16, tak by to vysvětlovalo chování na začátku knihy, ale 19?

Misshell1
Misshell1
02.05.2023 5 z 5

Komentují trochu za syrova, protože jsem dnes dočetla posledních 50 stran a vcera už byla na filmu. Celkový příběh se mi líbil, zajímavé zápletky. Konečně se na konci sešli ve stejném rozpoložení a nevyhybali se jeden druhýmu nebo nebyli na stejné vlně. :D

michaela5515
michaela5515
24.04.2023 3 z 5

Docela dost často nepochopitelné chování Abby, až jsem si říkala, že by Travisovi bylo líp bez ní. Ale jasně, je to romantický příběh. Ten kluk ji miloval celým svým bytím. Ona to taky neměla jednoduchý. Celkově mi tek příběh přišel trochu přitažený za vlasy, ale o tom to asi má být. Že láska překoná všechno možný i nemožný. Za Travise dávám o hvězdičku navíc :)

scarletblue
scarletblue
20.04.2023 4 z 5

Zapomněla jsem, jak moc je to přitažené za vlasy. Přesto je to ale skvělé. Musela jsem si dát refresh než půjdu na After trochu jinak do kina. :D

Dizzy3
Dizzy3
19.04.2023 5 z 5

Chtěla jsem oddechovku, které se mi dostalo, ale teda ufff chvílemi mne Abby zvedala ze židle a chtěla jsem ji vážně uškrtit :D hrozně se mi líbilo jak ji Travis zbožňoval, ale od Abby jsem to tak úplně necítila.
od díkůvzdání si myslím, že to bylo co se týče zápletky mezi hlavni dvojicí natahované, ale i tak jsem hltala dokud jsem neměla přečteno, takže jsem vlastně spokojená :)

Měl někdo také verzi s tolika hrubkami, pravopisnými chybami a překlepy? Navíc teda některé věty vypadaly jako by je přeložil google překladač. Grrrr Bylo to šílený a kazilo to dojem celé knihy, nechápu jak se to v tomhle stavu mohlo dostat do světa

Turquoise
Turquoise
19.03.2023 4 z 5

Tak jsem si dala taky rereading, po mnohla letech. Mám takový pocit, že jsem knihy kupovala velmi dávno, protože díl o Trentovi mám od roku 2015. No každopádně se chystám do kina a chtěla jsem si připomenout příběh.
Chápu, že tenkrát jsem z něj byla nadšena a dala plný počet hvězd. S odstupem času se moje dojmy po přečtení ale trochu změnili...
Vůbec jsem nerozuměla Abby a jejímu vyrválu, který nadělala okolo vztahu s Travisem. Nechápu proč si prostě nepromluvili ale dobře, o čem by to jinak bylo. :) Taky mě překvapilo, jak byl Travis výbušný, tohle jsem si vůbec nepamatovala. Co se týká té tragické události na konci... za mě to bylo hrozně rychle zametené pod koberec a nechce se mi věřit, že by nikdo z lidí co se dostali ven nepromluvili. Ano. Vím že se to rozebírá ještě v Nádherné svatbě a je to ještě část příběhu v knize o Tommym. Ale i tak, je to tam doslova na pár stránkách.
Celkově se mi ale příběh pořád líbí a už se těším na film. :)

Hrozně mě mrzí a štve jedna věc a s tou mám problém ale obecně. Vytáčí mě, že se vždycky začne překládat série knih, ale pak se to po pár dílech utne a vy se můžete jít bodnout... Mám doma obě knihy katastrofy, ve slovenštině jsem si pořídila Sladké zabudnutie o Trentovi a Sladké vykúpenie o Thomasovi, ale chci i knihy o dvojčatech. Takže, kdy bude sakra překlad?

WaN635
WaN635
08.03.2023 3 z 5

Knížku jsem vyhledala, poněvadž jsem shlédla upoutávku k filmu.
No nějak úplně nejsem nadšená, ale je pravda, že asi nejsem cílovka. Dala bych 4 hvězdičky, ale za neustále vrkajícího holoubka dávám jednu hvězdičku dolů.
Na odreagování to šlo, nakonec byla i zápletka.
Jestli budu pokračovat ještě nevím, možná až budu potřebovat zklidnit mysl, tak po pokračování sáhnu.

januska82
januska82
19.02.2023 4 z 5

Dala som si rereading knihy, potom čo som videla trailer na film.... Hmmm.... No co ja viem, čítala som knihu dávno, dala som 4 hviezdičky, a nič sa nezmenilo ani teraz. Bolo také ľahké čítanie skôr pre mladšie ročníky. Niekedy mi vadili doťahovačky hlavných hrdinov Abby a Travisa. Uvidíme, možno film bude lepšie spracovaný.

beata2193
beata2193
17.02.2023 2 z 5

Náhodou jsem shlédla trailer k filmu, zápletka mě docela zaujala, tak jsem sehnala knihu. A asi jsem měla zůstat u traileru :D Neoznačila bych ho jako román pro ženy, spíše young adult (nic proti žánru, klíďo si přečtu). Neustálý koloběh hádky a následného usmíření mě doslova unavoval, kolem toho nějaké rodinné záležitosti. Pomalý nástup (budeme kamarádi), pak to Trevis furt ser*, aby mu Abby mohla dokola odpouštět a zbývá posledních 30stran, tak to už musím dojet :D Troufám si tvrdit, že film se mi bude líbit mnohem víc. PS: co ten holoubek??

jsemknihomolka
jsemknihomolka
01.12.2022 5 z 5

No páni , knihu jsem akorát zaklapla a nevím co dodat . Čtení této knihy byla jedna velká náhoda , sama jsem dumala jestli se do toho mám vůbec pouštět když jsem viděla ty komentáře , nakonec jsem se přemluvila a pustila se do ní. Bylo to úžasný. Jízda jak na koni. Vážně jsem nečekala že se mi tadle kniha bude až tak líbit ale opak je pravdou , všechno je hezky popsané , místa, postavy... vytvořila jsem si vlastní podobizny , všechno to bylo tak reálné a já Abby a Travisovi fandila do poslední stránky. Něco bylo možná až navíc , to s tím Vegas byla úplná změna žánru. Jakobych otevřela úplně jinou knihu. Chvilku jsem knihu chtěla zavřít a ukončit si to sama ale nedalo mi to a musela jsem pokračovat. Tolik pocitu jsem snad ještě necítila , minutu bych se mohla usmívat od ucha k uchu a další bych se mohla dusit pláčem. Nevím jak je to možné ale musím tuto knihu umístit na můj oblíbený román.

Hledala jsem si informace a když jsem zjistila že je i kniha zfilmovaná byla jsem štěstím bez sebe ale může mi někdo vysvětlit kdo vymýšlel obsazení hercu , to přece není ani Travis ani Abby .