Pustá země

Pustá země https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515161/bmid_pusta-zeme-64ccefe61196b.png 4 18 6

Král, jenž byl a bude série

< 5. díl

Dechberoucí závěr celé série. Na štědrý den se v kameni před Londýnem zjeví meč Excalibur a všichni Artušové se jej snaží získat.

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

The Wasteland , 2023


více info...

Přidat komentář

vladenec
03.04.2024 5 z 5

Parádní závěr parádního komiksu, který udržel tempo celých pět knih. Kresba je prostě fenomenální. Stejně jako barvy.
Babča mi bude chybět, a Guinevra taky :)

Atlantis
18.12.2023 4 z 5

Ok, tak finále opravilo tu trpkou pachuť, kterou jsem celou dobu měl na patře při čtení téhle série. Všechno to nakonec dávalo relativně smysl, o skvělé kresbě a hlavně colouringu už ani nemluvě, zmiňuji to u každého dílu. Lehce se mi nelíbil úplný konec, podobná řešení nemám moc v lásce, ale jinak jo. Tohle by šlo.


DennisMoore
16.08.2023 5 z 5

Série, která ani jednou nezaváhala, končí. A je to nějaký konec! Mám rád tahle finále, ve kterých se stane něco, co jsem nečekal, ale když o tom popřemýšlím, dává to perfektní smysl. Tady se takových věcí stalo hned několik, a tak díky, Kierone Gillene, že jsi ten příval nápadů tak ukočíroval, a díky Dane Mora, že nám v tom světě bylo tak dobře a budeme si ho pamatovat i s tvářemi všech těch hrdinů. Je to legenda se vším všudy.

Terva
15.08.2023 5 z 5

Dobrá,
tak pojďme dovnitř.
Dáme si šálek čaje.
Nemáme sice cukr,
ale zato spoustu mléka.

Tak trochu se smutkem jsem rozbaloval tuto knihu. Smutek je na místě, protože tohle je údajně poslední dobrodružství z tohoto světa. Hlavní hrdiny jsem si oblíbil. Zejména Babču. Kdo by jí neměl rád. Musím však přiznat, že této série jsem se zpočátku bál. Vlastně jsem si první knihu koupil až když vyšla kniha třetí. Nakonec jsem dal celou sérii a ona mi teď končí . . . fňuk. Ovšem po rozbalení a očichání jsem si ihned vzpomněl, proč se mi tento příběh tak moc líbí. Kresba! Ta dělá půlku krásy. A že Dan Mora kreslí nádherně, to už snad nemusím ani připomínat.

Citát: Mám pocit, že zemřít obyčejnou kulkou je urážka. Má mě přeci sežrat drak, krucinál.

Mary, Bridgette, Merlin i Rose jsou na konci, a už brzy bude zpečetěn jejich osud. Excalibur čeká na svého pána. A kdo jím bude, to se dozvíme v tomto příběhu. Osobně jsem měl jistý tip, a věřil jsem si. Ale . . .uf . . za pokus to stálo, kariéristo. Ovšem to předbíhám. Vraťme se na začátek této knihy. Hned na třetí straně je celosatránková kresba Robinovo družiny. No, jest-li tyto tvory někdo někdy v Anglii viděl, ten se asi musel zbláznit. Vypadají dost bizzáro. Ovšem kresba je to nádherná. Navíc jsem se i docela zasmál. Asi nejvíce jsem se smál, když jsem uviděl na mostě Malého Johna. Fakt prcek. A Babča? Síla. Cvak.

Citát: Proč mě v klidu nenechají vraždit anglosasy?! To vážně chci tak moc?

A co dodat? Něco končí a něco jiného zase začíná. Tento svět mě bavil, užíval jsem si ho, a dostal jsem chuť na čaj s cukrem a mlékem. A bylo by skvělé si to všechno nalít do Svatého grálu. Aby to mělo šmrnc nějaké té legendy. Bavilo mě to, nenudil jsem se a ještě ke všemu ten zajímavý konec. Prostě paráda. Celý ten komiks je neotřelý a zábavný. Akční a humorný. Je plný legend, které prostě do Británie patří. A jsou tu i draci. Jo a mimochodem veselé Vánoce.

Citát: . . . a teď má drahá dcero, jim nakopeme prdel!

Lenka.Vílka
10.08.2023 5 z 5

A je tady konec.

Konec velkého dobrodružství plného legend, příběhů...no, a taky krve, násilí, pomsty, ztráta...ale především naději, lásky, rodiny. Poslední díl je vlastně jeden velký boj a hrdinové nedostanou ano chvilku odpočinku. Ale tak to má být. Ve velké finále. A jak už zbývalo jenom pat stránek, zachránilo mi hned být smutno po těhle postavách...

Závěr se moc povedl a byl příjemná tečka za už tak moc skvělou sérií. Vážně se těším, až budu číst znovu :)

Krogan
03.08.2023 5 z 5

Musím říct, že vyvrcholení celé série stálo za to. Hezky celý ten chaos, který budovaly předchozí 4 díly, uzavřelo decentním happyendem s otevřeným koncem. Kresba byla na vysoké úrovni celých 5 dílů a poslední nijak nevybočuje. Hodně mě bavily barvy. Vtipná mi přišla romantická vsuvka - večeře při svíčkách v průběhu apokalypsy - a ztvárnění Malého Johna. K téhle sérii se někdy rád vrátím. A Robin Hood je prostě sympaťák.