Star Wars: Válka na Shu-Torunu / Konec her

Star Wars: Válka na Shu-Torunu / Konec her https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418607/bmid_star-wars-valka-na-shu-torunu-konec-RLJ-418607.jpg 4 70 14

Star Wars - Darth Vader série

< 3. díl

Star Wars (2015) série

4. díl

Darth Vader, jenž po zničení Hvězdy smrti klesl v očích svého mistra, je podroben další zkoušce. Císař vysílá Vadera na planetu Shu-Torun, aby ukázal tamějším bouřícím se vůdcům, že vůli Galaktického impéria není možné vzdorovat. Lord Vader velí vojenské ofenzivě na strategicky významnou planetu, jejíž nerostné bohatství je klíčové pro další imperiální snahy. Jeho soupeření s kyberneticky vylepšenými agenty doktora Cyla se vyostřuje a sithský lord musí císaři bezpodmínečně dokázat svou cenu. Tentokrát již nesmí mistra zklamat.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Star Wars - Darth Vader: The Shu-Torun War, End of Games , 2016


více info...

Přidat komentář
PastorMal13
PastorMal13
07.02.2024 4 z 5

Skvělé zakončení Vaderovy série.

puczmeloun
puczmeloun
24.01.2024 3 z 5

Nemá to ten šmrnc, připadá mi to celé jako zakončení z nutnosti...

První část věnovaná Válce na Shu-Torunu si zvolila dobře zajímavé prostředí sopečné planety rudných baronů, hezky si hraje s kulturou, specializovanými stroji (velkými podzemními "válečnými" vrtáky či lávovými křižníky), ale nebýt Darth Vadera, bylo by to klasické zaměnitelné fantasy ve vesmírných kulisách (zrada, dvorské chování, občanská válka, výměna krále, mocné impérium...).

Konec her je pak zakončení celé série, ale mimo dokončení přerodu Darth Vadera (velmi důležité propojení epizod IV a V) a originalitu "vesmírné velrybí flotily" (je to někde vysvětleno?) se asi brzy vypaří z mysli. Bylo to takové nemastné neslané...

Obě části paradoxně výrazně oživuje hláškování dvojice "vražedných" droidů – Nuláka a BT-1 – a to i když je v některých momentech docela na sílu.


Norri
Norri
22.01.2024 3 z 5

Tahle kniha uzavírá sérii Star Wars: Darth Vader z let 2015 až 2016. Sérii, ve které Darth Vader usiluje o znovuzískání přízně císaře poté, co ztratil důvěru po zničení Hvězdy smrti. Proti němu se objevila řada konkurentů a potíží, kvůli nimž se musel vydat na tenký led a musel rozehrát vlastní akce, které šly proti zájmům Impéria. Potlačením rebelie na Shu-Torunu má Vader císaři konečně dokázat, že si jeho důvěru zaslouží. Jeho konkurenti proti němu ale mocně intrikují. Planeta Shu-Torun je vulkanická a je téměř celá pokrytá oceánem lávy. Pro Impérium je významným dodavatelem železa a vzácných kovů. Veškerý život i těžba probíhá v podzemí. Příběh Války na Shu-Torunu má tedy velmi exotické kulisy, ale dějově příliš neohromí.

Druhý příběh knihy se jmenuje Konec her a Darth Vader zde po sobě defakto uklízí. Veškeré rozehrané linky se uzavírají a Vader dělá všechno pro to, aby nezůstal nikdo, kdo by mohl něco říci. Ale zbyli už jen takoví protivníci a spojenci, kteří se nenechají tak snadno zaskočit. Konec her je docela zajímavý, ale některé zvraty na konci jsou podivné.

Válku na Shu-Torunu i Konec her nakreslil Salvador Larroca. Jeho kresba je pěkná, ale nenadchne. V knize jsou však také tři krátké příběhy, které nakreslili jiní výtvarníci a ty se mi líbily o něco více. Zvláště úvodní Předehra se povedla. Nejen kresbou Leinil Yu, ale také scénářem, který je krátkou tragédií s esencí Dartha Vadera.

Atlantis
Atlantis
08.11.2023 4 z 5

Tenhle díl beru jako takový "soft end" jedné dějové linky. Darth Vader tu působí přesně tak akorát inteligentní, nerudný, chladnokrevný a zkušený. Takhle si jeho postavu představuji, tohle chci číst. Hvězdu dolů za občasné podivné skoky v ději, kdy jsem se vracel, jestli jsem něco nepřeskočil.

Denny456
Denny456
25.05.2023 4 z 5

Star wars je skvělý svět a komiksy do něj patří. ťu vždycky více dílů po sobě a Vader a jeho potýkání s císařem je parádní. Scénáře jsou nadprůměrné a kresba v podstatě taky.

Zak66
Zak66
25.10.2022 5 z 5

Super zakončení této "trilogie" komiksů s Vaderem. Všechny linky se dobře uzavřely. První příběh okolo Shu-Torunu byl plný akce a bitev, což bylo supr. A ten druhý příběh (Konec her) byl skvělý po všech stránkách. Akce, souboje, postavy atd. Pěkné vyvrcholení postavy Darth Vadera. Dr. Aphra je skvělá jako vždy, stejně tak i její droidi. Tyto tři nové postavy jsem si fakt oblíbil.

INCOGNITOREADER
INCOGNITOREADER
03.08.2022 4 z 5

Stále zábavná záležitost. Nulák je prostě super zábavná postava

DK_Ronie
DK_Ronie
28.06.2022 5 z 5

Nemůžu si pomoct, ale miluju Nuláka :o)

Palorizek85
Palorizek85
27.06.2022 3 z 5

Tak zrovna tento komiks na mě moc nezapůsobil. Příběhy mi přišly trochu chabé a i na star wars universum přitažené za vlasy. Prostě je to "too much Disney" než by bylo zdrávo...kam se to hrabe na původní Omnibusy.

ArkAngel
ArkAngel
24.03.2022 4 z 5

Gillenův run o Vaderovi je uzavřen touhle knihou, kdy se s Palpatinovým učedníkem nejprve vydáváme na Shu-Torun, což je víceméně takové natažení celé dějové linky, která se ve Vaderovi odehrává. Temný pán čelí Cylovým vrahounům a stejně tak inspektorovi, jenž mu stojí za zadkem. Druhá polovina to pak uzavírá střetem se samotným Cylem, načež se Vader rozloučí s Aphrou, která po tomhle příběhu dostala vlastní komiksovou sérii.

venomslav
venomslav
03.03.2022 4 z 5

Asi nejhorší díl Vadera, ale furt skvělý komiks.

martinstefko
martinstefko
10.12.2019 3 z 5

V knize "Star Wars – Válka na Shu-Torunu / Konec her" Kieron Gillen ukazuje, že docela dobře navázal na příběhy, které psal Jason Aaron, nebo které případně tvořili další autoři. Na druhou stranu ale první část knihy nepřináší nic světoborného, jen takový posun tam, kam bylo potřeba. Alespoň kreslíři ale dostávají prostor k tomu, aby se předvedli, především pak na větších panelech. Druhá část knihy pak přináší celkem zajímavý příběh, který má ještě o něco větší dopad, nikoli tedy na filmovou linii, ale na linii komiksovou. Jasně, ono to k tomu směřovalo, nic moc jinak to nešlo, ale v tom komiksu je to přece jen docela dobře funguje a čtenáře to může i lehce překvapit. V celkovém kontextu nikoli, ale v tom komiksovém ano. Jasně, pokud nejste fanoušci "Star Wars", asi vás kniha "Star Wars – Válka na Shu-Torunu / Konec her" tolik nenadchne, musíte znát tenhle svět a je potřeba znát i příběhy z předchozích knih, ale pokud je znáte, bude vás tohle čtení bavit.

DennisMoore
DennisMoore
24.09.2019 5 z 5

Tentokrát to bylo jedno velké Vaderovo sólo, a zase musím než smeknout před autory. Pokud jsem si totiž byl v minulých knihách víceméně docela jistý tím, kdy Vaderovi fandit, kdy ho mít za tragickou postavu a kdy za toho známého stoprocentního padoucha, tady jsem byl na vážkách mnohem častěji - tak pěkně nejednoznačně je napsaný. Nenudil jsem se ani stránku, příběh se pěkně uzavřel a až na nějaký ten flashback se obešel i bez jiných známých postav, což je také fajn.

KubaHanzelin
KubaHanzelin
17.09.2019 5 z 5

Vader se zlobí a to hodně, v tomto souboru pod jeho mečem padlo spousta nepřátel Impéria a to se tedy rovná spoustě akce, žádné zbytečné okecávačky a nějaké ty flashbacky, které prostě zbožňuju.
Musím říct, že příběh na Shu-Torunu byl o kapánek slabší, ale Konec Her to naprosto vynahradil..
Pokud se nepletu byl toto poslední soubor, který se zaměřoval na našeho oblíbeného Sithského Lorda, přesto doufám, že Egmont bude pokračovat ve vydávání, těchto úžasných souborů ze světa SW

Štítky knihy

Star Wars komiksy Darth Vader

Autorovy další knížky

Kieron Gillen
britská, 1975
2018  87%Star Wars: Vader / Stíny a tajemství
2019  87%Star Wars: Válka na Shu-Torunu / Konec her
2019  86%Star Wars: Vader sestřelen / Věznice povstalců
2019  80%Star Wars: Aphra - Citadela hrůzy
2021  80%Artuš

Kniha Star Wars: Válka na Shu-Torunu / Konec her je v

Právě čtených1x
Přečtených79x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce46x
Chystám se číst17x
Chci si koupit10x
dalších seznamech3x