Korunní princ Rudolf

Korunní princ Rudolf https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21244/bmid_korunni-princ-rudolf-rbM-21244.jpg 5 18 2

Korunní princ Rudolf, senzitivní, všestranně nadaný, ale zároveň nevyrovnaný mladý muž trpěl nezájmem matky a citovým chladem otce. Jeho rozporuplnou osobnost nepochybně neblaze ovlivnila i fanaticky tvrdá výchova vrchního hofmistra, generálmajora hraběte Gondrecourta. Tento komisní člověk nejhoršího druhu neměl o výchově dětí ani potuchy a nemalou měrou se podepsal na neurotickém charakteru mladého prince, který vyústil až v tragédii Mayerlingu.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Kronprinz Rudolf: Freigeist, Herzensbrecher, Psychopath , 2000


více info...

Přidat komentář

Věrulička
26.05.2020

Po přečtení knihy Měla jsem být císařovnou (od Štěpánky - jeho ženy) mi byl tento člověk neuvěřitelně nesympatický a... vlastně pořád je. Kniha je čtivá a obsahuje zajímavé informace. Líbí se mi foto na obálce, na kterém je patrný kontrast mezi rakouským následníkem trůnu (jeho sestřih se mi bude ještě dlouho zjevovat v nočních můrách) a pruským princem Vilémem.

Chemiczka
15.05.2013 5 z 5

Životopisná kniha o korunním rakousko-uherském princi Rudolfovi. Popisuje těžké dětství v přítomností tvrdých vychovatelů-vojaků, ztráta maminčiny přítomnosti a vlastně i pozornosti o syna, dospívání a neustálé nároky císařského otce, pro kterého byl vždy jen nulou, svatba s nemilovanou ženou, chvilkové štěstí v manželství a narození jediné dcery v Praze, později příchod pohlavní choroby, závilost na morfiu a alkoholu až po poslední lásku s Mary Vetsera a konečně sebevraždu.
Moc hezká, obsáhlá publikace pro milovníky historie.