Konflikty mezi lidmi

Konflikty mezi lidmi https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190503/konflikty-mezi-lidmi-190503.jpg 3 10 3

Konflikty mezi lidmi vznikají neustále. Pro někoho je jejich řešení výzvou, pro jiného jsou noční můrou. Autor popisuje druhy konfliktů (konflikty představ, názorů, zájmů, postojů, konflikty vnitřní a konflikty mezilidské) a různé typy jejich řešení (soupeření, spolupráce). Ukazuje rozdílný přístup k řešení konfliktů podle věku, pohlaví a typu osobnosti. Rozebírá vliv konfliktové situace a postojů účastníků konfliktu na vznik důvěry a rozvoj spolupráce. Na základě četných našich i zahraničních experimentů dokazuje účinnost různých modelů strategických plánů a taktických zásahů.... celý text

Přidat komentář

Shindo
14.02.2018 3 z 5

Viac odborná, než iné autorove knihy. Chcel som ju využiť pri písaní záverečnej práce týkajúcej sa konfliktov, no využil som z nej menej, než som predpokladal.
Aj tak odporúčam prečítať, rozšíri obzory

DaSmoulinka
28.03.2017 2 z 5

Uf, velice náročná kniha na přečtení. Čteno do školy, jinak bych to asi vzdala. Tak nevím, jestli už je dnes vše tak zjednodušené, že náročnější už nedokážu přečíst bez problému, či jestli je tato kniha opravdu o kapku složitější, než je milé a žádoucí.


kirmakX6on
11.12.2013 3 z 5

přínos knihy je řekl bych omezený. V knize jsou rozebírány konfliktní situace nikoliv z běžného života, ale "laboratorní konfliktní situace", většinou hry o body plně popsatelné jednoduchými výplatními maticemi 2x2. Výsledky těchto experimentů jsou často triviální, bohužel autor postupuje s iracionální rigorozitou a věnuje trivialitám uplně stejně prostoru jako zajímavým a překvapivým věcem...toho důsledkem je, že zajímavé věci zapadnou v balastu. Čtivost také snižuje autorův nešvar opakovat jednou řečené věci ve dvou bezprostředně po sobě jdoucích odstavcích jen s formálními obměnami. Stejně také jeho časté řečnické otázky a extra krátké věty mě dosti zdržovaly ve čtení (člověk má automatickou tendenci po tečce na chvíli zastavit - obvykle je to vhodné, protože má čas domyslet a dovstřebat právě přečtené souvětí, bohužel Křivohlavý coby mistr krátkých vět sází tečky tak hustě, že to člověka zdržuje. A ne a ne se to odnaučit, dělá to i v jiných svých knížkách..). Za vše výše napsané je první hvězdička dolů. Druhá hvězdička dolů je za neprovázanost předkládaných zjištění s realitou. Hádám, že většinu zajímá, jak řešit konflikty v praxi, v reálném životě. To se z této knížky dozví jen velmi omezeně, resp. záleží na fantazii a talentu čtenáře, zda si dokáže nebo nedokáže domyslet implikace suchopárné teorie do skutečných mezilidských konfliktů. Knížku doporučuji přečíst (přecijen mnohé zajímavé poznatky v ní jsou), ale nedoporučuji kupovat - není potřeba ji mít doma.