Zvířecí instinkt

Zvířecí instinkt https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412032/bmid_zvireci-instinkt-w2C-412032.jpg 4 38 8

Ty nejzvířečtější z nepřátel Petra Parkera zasáhla bestiální zuřivost. Když mu teď Lizard, Black Cat a další jdou po krku, je z pavoučího hrdiny ještě větší štvaná zvěř než kdy dřív. Senzační Spider-Man se ocitá v srdci temnoty a bude muset být mazaný jako liška a silný jako býk, aby tohle řádění vůbec přežil. Obsahuje sešity série The Sensational Spider-Man (Vol. 2) #23-27 (duben 2006 - srpen 2006)... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Hachette
Originální název:

The Sensational Spider-Man: Feral , 2006


více info...

Přidat komentář

Daff042
20.01.2022 4 z 5

Výborný dynamický děj, se spousty postav, které jsou ikonické pro Spideyho, uvítal jsem i Black Cat, která vždy jde do všeho po hlavě. Ilustrace od Craine za mě na výbornou.

Delphín
01.03.2021 5 z 5

Byl to pro mě prvotní kousek autora Aguirre-Sacasa, pokud tedy nepočítáme ,,Zpátky v černé" , kde si zahrál druhé housle u Straczynskiho. No, velmi milé překvapení! Budu asi dost odbočovat z davu, ale mně se tenhle komiks opravdu líbil. Odpočinková krátká jednohubka. Její krátkost sice ději ubírá větší napětí a dramatičtější rozuzlení, nicméně i tak je to napsáno skvěle za doprovodu pěkné kresby.


Ivan Kučera
30.12.2020 4 z 5

Spider-Man bol toho dňa nepokojný. A stále neprestávalo pršať... K milovanému Spajďákovi sa hodia akčné jednohubky - nonstop akčné jazdy, kedy si ani na okamih nemôže oddýchnuť, lebo mu to nedovolí súper, ktorý je mu neustále v pätách. Súhlasím s úvodným slovom, že jednoduché nápady bývajú často najlepšie (a za seba dodávam, že často je najťažšie napísať paradoxne práve tie). Takže ak aj vy zbožňujete McFarlaneove spider-manovské pecky Utrpení a Úhel pohledu (a čiastočne aj Sternovho Nezastavitelného Juggernauta), prídete si na svoje. U kresby od radosti neviete, kam pohľadom skočiť skôr. Je až natoľko zaprataná vecami rôzneho druhu, že až po druhom čítaní som pochopil, že vlastne v skutočnosti ZAČIATOK SPOILERU boli Lizardovia dvaja KONIEC SPOILERU. K slovu sa dostáva nezameniteľný Lizard (Utrpení), ale tiež Vermin (Poslední Kravenův lov) a Madame Web a Puma, ktorých zbožňujem už od semic-slovarťáckeho vydania z 90. rokov. Scenárista Roberto Aguirre-Sacasa (Komiksový výběr Spider-Man: Zpátky v černé) a najmä ilustrátor Angel Medina (ktorému s jedným zošitom vypomohol radikálny Clayton Crain - Ghost Rider: Cesta do zatracení) si túto v podstate doslova divočinu (Spajdy bojuje so svojimi „zvieracími“ protivníkmi, čo teoreticky niekomu môže evokovať „totemový“ spajďácky Návrat od Straczynského) užívajú tak mohutne, až ich upodozrievam z toho, že dôvod, prečo sa všetko deje, vymysleli až na konci. Práve slabšie zakončenie by som označil za hlavné mínus Zvířecího instinktu. To a divnú obálku, na ktorej jednak stenolezový krásavec v kovovom kostýme od Starka vyzerá ako filmový Vision a jednak anotácia líči Black Cat ako zápornú postavu, čo však nie je pravda. Celkovo sa mi Zvířecí instinkt páčil o malú pavučinu menej, než Utrpení, ktoré mi pripadalo predsa len intenzívnejšie a zovretejšie; toto príliš často odskakovalo k rôznym ďalším postavám a inému dianiu, čo rušilo moju pozornosť. Ale aj tak skvelá jazda a s prižmúrenými očami jasných 4*.

mirec88
23.11.2020 3 z 5

Prvé 4 komiksy sú skvelé, nadpriemerné a mnohokrát smutné, ale posledný a rozuzlenie bolo také nijaké, akoby šité horúcou ihlou. Akčné scény boli skvelé, len ten záver ma sklamal. A to tak, že viac ako 3 hviezdičky to nedostane.

Terva
14.04.2020 5 z 5

Vrať se do postele Mary Jane....
Dnes večer mám práci.
Petr Parker.
Úžasný Spider-Man.
Od střední školy se pořádně nevyspal.

Stan Lee prý dostal nápad stvořit Spider-Mana, když mu po zdi kanceláře lezla moucha. Uvědomil si, že s hrdinou, který leze po zdech bude sranda. No a když v seznamu členovců našel pavouka, bylo jasno. Ale chce to, aby jako zástupce zvířecího světa měl také spousty protivníků, kteří jsou stvořeni ze zvířat. A že jich od svého zrodu Spider-Man měl. A ani v tomto svazku sešitů Senzační Spider-Man #23 až #27 tomu není jinak. Až mě ta pestrá škála celkem zastrašila. A i název „Zvířecí instinkt“ nás nenechá na pochybách, že tady to bude maso.

Citát: V tlamě mu zůstal kus mě!

Hned, jak knihu otevřete, zříte tu nádheru. Jako by anděl kreslil tento příběh. A nebudete tomu rčení zas tak moc daleko. Kresbu má na svědomí Angel Medina. Tak už tu pusu konečně zaklapněte, přestaňte slintat a čtěte. Ano, kresba je závratná, moderní komiksová okna a spousty barev. Dan Kemp nešetřil a vše na vás vyloženě svítí. Ale ono vás to přejde. Brutální záběry ze zoologické zahrady vám do očí vmetou slzy. Takhle ponuře nakreslený masakr a smrt, to se jen tak nevidí. A to ještě nebyl úplněk...

Malá ochutnávka:
Na Midtownské střední jsme se v dějepise učili, že Kassandra byla slepá věštkyně, co vždycky mluvila pravdu. Pro mě to teď znamená, že když Cassandra Webbová něco řekne, poslouchám ji. Takže plachtím do míst, kde je nejsilnější příroda. V New Yorku to musí být Central park. A...páni, není skvělé, že teď můžu prakticky lítat? Tony Starku, ať jsi , kde jsi, děkuju ti.

Sešit #26 nakreslil Clayton Crain. Je to zvláštní plastická kresba, je temná, barvená tmavějšími odstíny hnědé a červené. Sice je to trochu změna, ale není tak radikální. Asi nejhezčí je scéna setkání Lizard vs. Vermin. Viděli jste někdy bojovat krysu? Není to hezké. Obsahově jsem tedy čekal víc nových příšer, ale jedná se vlastně o „staré“ Spider-Manovo známé. Jen jsou jejich zvířecí schopnosti o několik procent vyšší. Jsou žravější a mají chuť prostě jen tak zabíjet. Chybí tu vícero hlášek, pár jich tu sice je, ale na Spider-Mana je to dost ošizené, hlavně díky ponurému obsahu.

Citát: Vidíš ty šipky? Půjdeš do hajan!

Vybral jsme z pavoučích sítí několik citátů a zachytil je v profilu Roberta Aguirreho-Sacasa. Při čtení tohoto komiksu jsem si pustil výběr 46 písní od zpěváka zvaného Bathory. Quorthon už sice není mezi námi, ale jeho písně jsou nezapomenutelné. V tomto roce vyšla pamětní deska nazvaná This is Bathory. Ponuré táhlé písně se k Spider-Manovi hodí.

Citát: Světu nevládnou savci ani plazi....ale pavouci!!

martinstefko
23.11.2019 3 z 5

Kniha "Komiksový výběr Spider-Man 4: Zvířecí instinkt" představuje příběh, který se Spider-Manem česky doposud neznáme. A musím říct, že je to příběh, který mě docela potěšil. Je to příjemná akční jednohubka, která se tu uzavře, nečeká se, že bude mít nějaké následky, také je nemá, ale nehraje si na nic víc. Prostě Spidey musí řešit další problém, sem tam u toho zahláškovat, sem tam se na někoho spolehnout, tohle je jednoduše něco, co se Spideym chcete číst, i když to nebude příběh, který si budete nějak moc dlouho pamatovat. Akční scény jsou tu skvěle zachycené, příběh má spád, a i když je rozuzlení spíše zklamáním, tak nakonec dojdete k tomu, že se to dobře četlo, že to bylo fajn a že byste si podobnou jednohubku zase dali. Tak snad se na podobné komiksy poštěstí a budeme je v rámci "Komiksové výběru Spider-Mana" dostávat víc.

Anna27
18.11.2019 5 z 5

Skvěle graficky zpracované. Zajímavý příběh. Tahle série Spideyho mě velice baví. Rozhodně doporučuji všem milovníkům komiksů.

hroubek
28.05.2019 3 z 5

Zvířecí instinkt má zajímavou premisu a těch možností jak ten příběh využít a pořádně vygradovat je spoustu. Ze začátku se to krásně rozjede. Příběh má rychlejší tempo a je akčnější. Což, není vůbec na škodu. Komiksu se dobře daří budovat atmosféru tajemna a pocit nejistoty, co se může stát některým postavám, když se přestanou ovládat. A celé to funguje do posledního sešitu. V posledním sešitě se vyloží karty na stůl, a to co se stane jsem rozhodně nečekal. A to není myšleno v dobrém. Atmosféra je pryč a samotné vygradování příběhu nefunguje, a ke všemu to působí jako pěst na oko. Je to obrovská škoda, protože to bylo rozehráno moc pěkně a sedla mě i kresba. Nebýt toho konce, tak bych šel s hodnocením výše, takhle musím hodnotit, tak jak hodnotím.

Autorovy další knížky

Roberto Aguirre-Sacasa
nikaragujská, 1975
2018  74%Young Avengers
2019  84%Zvířecí instinkt
2020  89%Zpátky v černé
2020  74%Iceman

Kniha Zvířecí instinkt je v

Přečtených41x
Doporučených1x
Knihotéce39x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x