Návrat kočkodlaka

Návrat kočkodlaka https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22369/navrat-kockodlaka-22369.jpg 3 35 5

Kočkodlak série

< 2. díl >

Už podruhé nás Konrad Lewandowski pozval do země, kde spíše potkáme v lese příšeru než poustevníka, kde každý zlý skutek zplodí ďábelskou bytost a kde je velitelem hradní stráže půvabná dívka s růžovýma očima a magickým výcvikem – bývalá striga. Nespravedlivý rozsudek a smrt nevinné oběti se stanou počátkem řetězu událostí, které vyvrcholí velkou válkou a překvapivým završením celého děje. Pojďme po boku statečných bojovat proti démonům chytrostí, znalostmi i mečem.... celý text

Romány Fantasy Erotika
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Różanooka , 1998


více info...

Přidat komentář

veronika5577
02.03.2022

Mám velikánskou prosbu na kohokoliv, kdo knihu má. Bude to znít strašně, ale chybí mi stránka 215-216. Pokud by ji někdo pro měl naskenoval, nebo jen vyfotil telefonem a poslal na e-mail - veronikalajnerova@gmail.com, budu vám moc vděčná! Už se blížím ke konci čtení a zjistila jsem tuhle věc. Moc děkuji komukoliv ochotnému!

slawa.cap
06.04.2020 2 z 5

Můžu s klidným srdcem říct, že tak nasranej jsem u žádná knížky ještě nebyl. Komentář bude obsahovat SPOILER. Český název je zcela zavádějící, kdyby tam připsali Rudoočku aspoň jako podtitul, takhle to dává neděje, že se tam Xin objeví, ale až na pár vět tu není nic. Irian není špatná postava, ale víc by vyhovovala v povídkové knížce. Tady se mi zdá, že celý příběh neutáhne a je dost nevyrovnaná. Linka s Rodminem je strašná, přes první nadšení kdy se přidal k Irian rychle přišlo rozčarování jeho dalším vývojem, tady autor postrádal jakoukoliv nápaditost. Hanti tady dostala minimální prostor a její příběh zůstal zcela neuzavřen, tady nehrála snad ani druhé housle, podle mně opět nevyužitý potenciál. A to co autor spáchal na závěr, prakticky zrušil jakoukoliv možnost se k příběhu vrátit jinak než retrospektivně, nebo alternativní realitou. Jediné pozitivní co na knize vidím je snad jen postava Kaad a i tu autor mockrát nechá plynout někde na pozadí.
Mám rád happyendy a jsem velký snílek, možná proto jsem z knihy tak rozhozen, ale prostě autor předvedl v dalších třech knihách, že umí napsat příběh, který člověka zaskočí, ale i potěší. Tady mě hodně zklamal veškerým vývojem, i tak to není špatný příběh, jen mi to vůbec nesedí k předchozím dílům. Ještě že jsem si mohl zpravit chuť poslední Xinovou povídkou Lidské teplo.


Luvák
24.05.2017 3 z 5

Čteno poctivě těsně poté, co kniha vyšla. nevím, zda to přičíst jedné z četných angín, kterými jsem tehdy trpěl a moje vnímání bylo nějak omezené, ale byla to pecka. V knize našel člověk to, co od takové literatury očekával: surovosti, neustálý sex, chlípného krále a taky trochu toho napětí. Celkový smysl a pokus o příběh mi asi už tehdy unikl, ale u tohoto typu literatury jsou klíčové momenty. A těch zapamatovatelných tam bylo více než dost.

Zelený_Drak
25.10.2016 3 z 5

2. díl jsem přečetla jako poslední, protože 3. a 4. časově spadají někam před povídku Kapitán Xin Fergo (4. díl možná lehce za ni). 2. díl měl být zřejmě původně poslední a já jsem nechtěla vědět, jak to s Xinem tedy dopadlo, dřív než po přečtení druhé Xinovy linky. Návrat kočkodlaka se Kočkodlakovi Xinovi určitě podobá nejvíce. Také je hodně přehnaný, ale nemá některé z jeho nedostatků. Bohužel mi připadalo, že Irian mohla být jako hlavní hrdinka napsána lépe. Čtenáři chybí hodně informací a hlavní hrdinka je ve srovnání s Xinem, který je téměř stabilně nepřemožitelný, nesrozumitelná, pokud jde o sílu. V první polovině autor ukázal, že není neporazitelná a ve druhé tak najednou působí (bez nějaké zmínky o snaze o zlepšení). Takže mou nejoblíbenější postavou byl Kaad. Vyloženě nevytěžená mi přišla část s Rodminem. To mohlo být rozepsané více. Za to co se týče sexu, Lewandowski se opět nijak nekrotil a napsal tam vše, co ho napadlo.

Ačkoliv to z mého komentáře vypadá, že se mi kniha nelíbila, opak je pravdou. Kniha se mi líbila. Jen některé části mohly být lepší. I závěr mohl být více rozveden, když se jedná o definitivní konec ságy.

Skallarix
25.11.2011 4 z 5

Je vidět, že Lewandowski ve volném pokračování poměrně plynule navazuje na temnou atmosféru krutého světa protkaného magickou silou "ONA", avšak bez hlavního hrdiny předešlého dílu, kočkodlaka Xina, ztrácí tento díl ten jistý střípek pomyslné mozaiky, která vytváří celkový obraz z onoho světa. Na druhou stranu Xinův nástupce, striga "Růžoočka", v mnohém překvapí a rozhodně ne negativně.
Je to sice už dlouho, co jsem první tři díly kočkodlaka četl, avšak stále si živě vybavuji jisté scény, které v mé paměti zanechaly silnější stopy...

Autorovy další knížky

2002  76%Kočkodlak Xin
2004  65%Kočkodlak a nomádi
2003  73%Kočkodlakova mise
2002  68%Návrat kočkodlaka
2006  73%Noteka 2015