Kočka, která zhasínala světlo
kniha od: Lilian Jackson Braun
KoupitKoupit eknihu
Jim Qwilleran, reportér litu Daily Fluxion, si představoval, že Junktown je jakési útočiště narkomanů. Když tam ale se svými dvěma nerozlučnými souputníky, siamským kocourem jménem Koko a jeho družkou Yum Yum zavítá, pozná, jak je to doopravdy: Junktown je ráj pro starožitníky a sběratele cenností i kuriozit všeho druhu. Když přijde jeden z nejváženějších místních občanů o život, zdá se, že Qwilleran je jediný, kdo nevěří, že jde o nehodu. Ještě dobře, že Koko stojí na jeho straně - a nikoliv poprvé mu moudře radí....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/2485/kocka-ktera-zhasinala-svetlo-2485.jpg 4.563Kočičí krimi 3.
Žánr:
Literatura světová, Detektivky, krimi
Vydáno: 2003, MOBA (Moravská bastei)
The cat, who turned on and off, 1968
Komentáře (11)
Kniha Kočka, která zhasínala světlo

Nevím, jestli to nebude v příštích dílech na obtíž, ale prozatím jsou si jednotlivé díly dost podobné. Střídají se odvětví, zde jde o starožitníky a veteš. Čím se více blížil závěr, tím byla kniha lepší. Jinak ti z vás, kteří již mají nějaký ten díl přečtený si jistě všimli unifikace nejen obálky, ale hlavně počtu stran. Z prvních deseti dílů jich má osm 224. Docela zvláštní. Knihu doporučuji.

To, co bylo milé a vtipné v předchozích dílech, to zůstalo. Děj - především detektivní zápletka - je ale ještě propracovanější a Qwill se jako detektiv vypracovává. A pokud by se vám zdálo, že Koko tady nemá tolik prostoru, dočtěte a uvidíte; Koko není totiž pouze detektiv!
Musím se přiznat, že siamské kočky jsem nikdy moc ráda neměla, zato detektivky jsem preferovala vždy. Pouze z toho důvodu (a díky doporučení jednoho velkého čtenáře detektivek) jsem knížky Lilian Jackson Braun začala číst - a co se stalo? Detektivky miluji stále - a siamské kočky mi přijdou čím dál zajímavější :-).

Další skvělý příběh kočičí krimi, tentokrát z prostředí starožitníků - těším se na další díly

Další velmi příjemné čtení s detektivní zápletkou a hlavními hrdiny v podání Qwilla a Koka... tentokrát se k nim přidalal i kočičí kamarádka Yum Yum... Pro mě opravdu bezva relax....
Autor a jeho další knihy
1995 | ![]() |
2010 | ![]() |
2004 | ![]() |
Kniha Kočka, která zhasínala světlo je v
Přečtených | 92x |
Čtenářské výzvě | 3x |