Kočka, která viděla rudě

Kočka, která viděla rudě https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21926/bmid_kocka-ktera-videla-rude-661f6413d5d65.png 4 69 69

Kočičí krimi série

< 4. díl >

Našeho hrdinu s nevyslovitelným jménem, přáteli zvaného Qwill, osud zavál na večeři do starého domu právníka a kulinářského odborníka Mause. Qwill se do absurdní stavby, která je jakýmsi uměleckým centrem, okamžitě zamiluje a nastěhuje se do volného bytu. Začnou se však dít divné věci: noční výkřik, zmizení dávné přítelkyně a mladého správce vyprovokují novináře k pátrání, při kterém nakonec odhalí původce dvou vražd. Je naprostou samozřejmostí, že se na výsledku podílí i kocour Koko a kočka Yum Yum, jeho siamští kamarádi. Již čtvrtá "kočičí krimi" je opět půvabná, vtipná a nápaditá.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Cat Who Saw Red , 1983


více info...

Přidat komentář

tonysojka
05.02.2024 1 z 5

Zcela se ztotožňuji s komentářem čtenáře Corso.
Odkládám po 60 stránkách

Booky84
04.02.2024 5 z 5

Opět milé čtení a zase jiné prostředí, to se mi líbí. Psát o jídle a zajímat se o keramiku je pěkné propojení. Vražda či jiné zločiny nesmějí chybět. Ještě štěstí, že je tu nejen novinář J.Q., ale hlavně jeho největší rádce a pomocník kocour Koko.


Eva193
12.10.2023 5 z 5

Tohle díl se mi také moc líbil, jsou tu jasné postavy, jsou různorodé a kočky jsou zábavné, jen ten knír nemusím :-)

Corso
23.08.2023

Ake su toto detektivky? Staci sa pozriet na fotografiu autorky a budete v obraze. Ako by vasa babicka skusala pisat krimi :) Taka mila tetuska, ale to bola aj Agata Christie a to je teda ina liga. Toto je skor o tej macickovskej laske, a milione inych veciach, len nie o vrazde a rieseni zahady. Ked po piatych kapitolach nebol snad este ani naznak zlocinu, (len Qwill slepo pozical byvalej milenke prachy, z coho moj podozrievavy nos cucha odrb), tak sa tam len jedlo, debatilo s postavami o nicom, take akoze uvedenie do spolocnosti kde nakoniec niekto nieco vyvedie ala Poirot ring. Z uputavky citam ze Joy zmizne, ty ale mna to uz vobec nezaujima co sa jej asi tak stalo :) Neviem si uz pomoct a pribeh po 35 stranach z 125 odkladam. Ani macky to nezachranili :) Nehviezdickujem lebo nedocital, nebudem kazit priemer. Nebolo by to objektivne.

Česneksmedem
19.04.2020 5 z 5

V tomto díle bylo hodně papání, debužírování, mlsání a mlaskání. Podávaly se různé druhy sýrů, které (jak všichni víme) mají tu výbornou vlastnost, že je můžete jíst i s rouškou na ústním otvoru. Také něco málo informací o keramice, keramické dílně, glazurách a na okraj pár zmizelých osob.
Poněkud s nadhledem je třeba posuzovat Kokovo psaní na stroji a klubíčkový závěr.

surikata246
05.10.2019 5 z 5

Tyto příběhy o kočce a vyšetřování zločinů jsem velmi ráda četla a dobře se bavila. Doporučuji.

kap66
21.01.2019 5 z 5

Kočičí krimi: kulinářství, keramika, kocour Koko, krásná kočička, kočičí konzervy, kaviár, kanál, klubíčko…
(Neříkej, Kap, že všechny důležité motivy a postavy tady začínají na K; spíš máš mindrák z toho, že Koko umí tak trochu psát na psacím stroji, takže chceš působit inteligentněji než on.)
…koketující kreativní krasavice, která kdysi [Kvilla] :-) krutě kopla …
(Krucinál, Kap, kroužíš kolem kouřící kaše, konečně klapej ke konci: knížka „Kočka, která koukala karmínově“…)
…je vtipná a napínavá, lehce neuvěřitelná i lehce uvěřitelná. Zatím nejlepší ze série.

p.pavlina
16.10.2018 4 z 5

Tyto detektivky mám ráda, ale nějak jsem se nemohla začíst do tohoto dílu. Nakonec se mi to ale líbilo a bylo to pohodové čtení jako vždy.

Romžiry
11.07.2017 5 z 5

Velmi pohodové čtení. Doporučuji.

kika 13
23.10.2016 4 z 5

Fajn kočočí krimi.Pěkně se čte.

anibeni
10.07.2013 5 z 5

Tenhle díl se mi hodně líbil... takové čtení je prostě super oddychovka, dobře napsaná, tak akorát napínavá a tak akorát dlouhá, měla jsem přečteno za půl dne..

Majdule
04.07.2011 4 z 5

Další kočičí krimi – další prostředí, mám pocit, že by příběhům malinko prospělo zůstat na jednom místě, ale i keramika je zajímavé a stejně jako Qwill ráda jím, takže i ta labužnická část mě docela těšila. Někdy bych si docela ráda přečetla některou z Qwillových Kulinářských úvah. Takže hlavním problémem je pro mě fakt, že zločin celou dobu jen tušíme. To, že se stal, zjistíme najisto vlastně až ve chvíli, kdy je vyřešen. Navíc pachatel je poměrně jednoznačný přesně od chvíle, kdy nějaký malér vůbec ucítíme. Takže jediným překvapením je, kdo vyhrožuje jedné z dalších postav. Hlavní výhodou ovšem zůstává, že je to svižně a zábavně napsaný příběh, ke kterému se můžete uchýlit jako k odpočinku po těžkém dnu a samozřejmě, všichni milovníci koček budou souhlasit, Koko a Yum Yum.