Druhá kniha hřbitovní

Druhá kniha hřbitovní https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333245/bmid_druha-kniha-hrbitovni-sxS-333245.jpg 4 137 24

Kniha hřbitova série

< 2. díl

Příběh dítěte, jež vychoval hřbitov. Nikdo Owens, přezdívaný Nik, se narodil jako obyčejný kluk. A obyčejným by i zůstal, kdyby jeho rodinu kdosi nevyvraždil a kdyby se Nika neujali a nevychovávali ho duchové, vlkodlaci a další záhrobní bytosti, včetně jeho ochránce, který nepatří do světa živých ani mrtvých. Nik nesmí opouštět hřbitov, venku mu totiž hrozí nebezpečí v podobě vraha jeho rodiny – člověka jménem Jack. Přesto na hřbitově zažije řadu dobrodružství – poradí si s pradávným, modře potetovaným Piktem, projde branou do opuštěného města ghúlů nebo se setká s podivným, děsivým Ševelem. Připomíná vám to jiný slavný příběh dítěte vychovávaného mimo jeho přirozené prostředí? Máte pravdu, Knihy hřbitovní jsou poctou i parafrází Knih džunglí Rudyarda Kiplinga. Druhá, závěrečná kniha adaptace Knihy hřbitovní do podoby obrazové novely.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

The Graveyard Book Graphic Novel, Volume 2 , 2014


více info...

Maraiser
Maraiser
14.01.2024 4 z 5

Hodnotím jako první díl. Bavilo mne to.

verka5083
verka5083
21.07.2022 5 z 5

Druhý díl navazuje dost na první díl. Jsou zde další příběhy spojeny s dobrodružstvím, které mě uchvátily. Nejvíc mě dostal konec, hlavně co se týká Nikovo kamarádky. Trochu jsem doufala, že to dopadne jinak. Ale jinak opět originální jako první díl.


Kate18
Kate18
27.03.2022 5 z 5

Nik jde poprvé do školy a jeho opatrovník ho naučí, jak být téměř neviditelný, jenže Nik se zaplete s místním rváčem a už nedokáže splynout. Navíc se ve městě objeví někdo jménem Jack. Nick tak musí být na pozoru víc než kdy dřív. Jenže to by nebyl on, kdyby nespadl do nějakého maléru.

BrooksWasHere
BrooksWasHere
17.03.2022 5 z 5

Výborný záver, užil som si to :)

Arkagas
Arkagas
18.05.2021 5 z 5

Komiksově zpracovaná kniha hřbitova od Neila Gaimana v podání několika kreslířů - každou kapitolu zpracoval někdo jiný. Knize to rozhodně na ničem neubírá. Nik, alias Nikdo je batole, které uteklo na hřbitov, když slyšel ruch v domě.. té osudné noci měl být také zavražděn, ale duchům hřbitova se ho zželelo a po naléhání jeho čerstvě mrtvé matky se rozhodli, že se o Nika postarají. Owensovi jsou sice již pár desítek let po smrti, ale Nikovi poskytují skvělé zázemí. Stěžejní roli má ale v jeho životě Silas - ochránce, který není ani mrtvý, ani živý, takže se může pohybovat i za zdmi hřbitova. Silas se nemění, ale Nik roste a postupně dospívá. Na hřbitově má hromadu kamarádů, ale mezi nejvýznamnější patří čarodějnice bez náhrobku a vypravěč příběhů. Kniha je plná duchů, ghúlů a velkou roli v ní má i ševel.. Kdo je ale ve skutečnosti Silas a proč Nika ochraňuje? 
Nádherné komiksové dílo. Jak příběhem, tak kresbou. 

lordchaos
lordchaos
19.03.2021 5 z 5

Taková Kniha džunglí ze hřbitova, zápletka tedy není sice úplně originální, ale to knize nikterak neubírá na půvabu! Příběh, prostředí i ilustrace, mají své jedinečné kouzlo. Ideální pro milovníky lehce strašidelných příběhů se špetkou tajemství a nějakým tim hořkosladkým poučením do života (a asi i do smrti).

1972Sixo
1972Sixo
14.10.2020 4 z 5

Nik sa nám dostáva do puberty, ale to obdobie vzdoru je trochu zidealizované a zromantizované. Na scéne sa očakávane objaví nehrdzavejúca láska a doháňa ho minulosť. Oproti prvému dielu je dej menej epizodický a viac ucelený, čo dovoľuje napätie viac vyšrubovať k osudovému a dojímavému finále.

Miro.slav
Miro.slav
11.08.2020 4 z 5

Po pár dobrodružstvách nakoniec dochádza k očakávanej konfrontácii Nika a tajomného vraha. Samotné pozadie dávnej vraždy má nádych kultizmu či sektárstva, čo ešte viac ozvláštňuje celý dej. Za mňa štandardné ukončenie tejto duológie.

JanaPav
JanaPav
03.07.2020 5 z 5

Druhý díl je více o příhodách z reálného světa, zatímco ten první zobrazoval spíš příhody ze světa hřbitovního. Celkově mě komiks velmi bavil, chválím hezké, působivé ilustrace, ačkoli nebylo úplně nutné, aby zde bylo více ilustrátorů, protože každý pochopitelně kreslí trochu jinak a zvláště jedna kapitola v prvním dílu se mi po grafické stránce moc nelíbila.
Jinak po celou dobu jsem Nikovi ten jeho malý soukromý svět mezi zdmi starého hřbitova opravdu záviděla a docela s ním soucítila, když jej musel opustit...

LuciusWlk
LuciusWlk
16.02.2020 5 z 5

Dotčena druhá kniha. Příběh se přehoupnul do druhé poloviny a získal trochu jinou linku. Nik dospívá a příběh se uzavírá. Můj dojem z druhé knihy je lepší než z první, ale je důležité říci, že jedná bez druhé by nedávala smysl. :) Ilustrace vynikající a jako celek bravůrní.

Svica
Svica
29.07.2019 5 z 5

Stejně jako u prvního dílu, tohle prostě nemá chybu.

bosorka
bosorka
25.06.2019 5 z 5

Druhý díl se mi líbil ještě o ždibec víc, protože má spád, je napínavý a sedl mi dokonale. Musím teda ale říct, že je potřeba hlavně hodnotit obě knihy dohromady, jejich rozdělení do dvou dílů je nesmysl. Je to celek, který škoda dělit. Já je naštěstí četla hned za sebou.

Diabel
Diabel
22.08.2018 3 z 5

Tady moc změn oproti prvnímu dílu neni. Stejný styl kresby. Můj názor, že je zbytečné knihu dělit na dva kusy, taky přetrval. Hlavní rozdíl je jen v tom, že ve druhém díle všechno dostalo větší spád a je tu více akce. Co se mi líbilo, je putování Owense do různých dimenzí.
Opět slabší nadprůměr...

Moje hodnocení 6/10

3nitka
3nitka
19.08.2018 5 z 5

Pokračovanie rovnako vydarené, napínavé. Rozuzlenie a lúčenie.
Asi si znova prečítam Knihu hřbitova.

"Mezi Teď a Pak je Život."

ps. Moc ďakujem Karle :)

Hadati
Hadati
02.07.2018 5 z 5

Pokračuje se tam, kde se skončilo v prvním díle. Více se dozvíme o tom, proč byla rodina hlavního hrdiny vyvražděna a hlavně kým. A samozřejmě dojde i k hlavnímu zúčtování. Větší část z toho obstará upír a jeho přátelé, s hlavní nemesis si to pak vyřídí hrdina osobně. Konec příběhu mně trochu rozesmutněl, i když jsem ho očekával.

MC87
MC87
13.04.2018 5 z 5

Kdo se bojí nesmí na hřbitov? Ne tak docela….příběh Nicka, dospívajícího chlapce je naprosto strhující. Nádherná kresba a důraz autora na detaily, zejména humorně působí scény, kdy Nicka vychovávají duchové lidí z minulých století a snaží se chlapci předat to nejlepší ze své doby.

Po té, co dojde k přelomovému rozhodnutí a Nick opustí brány hřbitova, z kterých jinak nevychází a jde do školy, dojde samozřejmě k jeho šikaně. Po vzoru Fredyho Krugera vstoupí svému šikanátorovi do snů….

Jako rodič bych tento komix zvolil svým dětem jako první zasvěcení do žánru.Neil Gaiman je zbytečně podceňovaný autor a to myslím tak, že je ve svém žánru v současné době nejlepší.

evickakyticka
evickakyticka
08.04.2018 4 z 5

Druhý díl neztrácí na kvalitě, naopak ilustrace jsou odlišnější a proto se mi líbí víc. Sledujeme ukončení příběhu Nika, kdy se opět potká se svojí dávnou kamarádkou a taky mužem jménem Jack. Jak vše dopadne už znám z původní knihy, ale jsem ráda, že jsem komiks měla v rukou a příběh se mi určitě vryje hloub do paměti. Gaiman má zajímavý styl, snad si od něj ještě něco jiného přečtu.

MartinaF
MartinaF
12.11.2017 5 z 5

Na druhý díl jsem si musela počkat skoro rok, ale čekání se mi vážně vyplatilo. Četla jsem i knihu, takže mám srovnání a jak komiks, tak i román stojí vedle sebe s pěti hvězdičkami. Strhující, napínavé, trochu smutné, ale krásné. Úžasně napsané.

antuka
antuka
05.11.2017 5 z 5

Jednohubka, která má rozměry antické tragédie. Minimálně pro určitý Řád.

jarynek
jarynek
13.07.2017 4 z 5

Tady jsem trochu litoval, že jsem znal původní Knihu hřbitovní, takže jsem věděl, co od které postavy očekávat. Druhá kniha mi přišla o trochu lepší než první. Pěkná kresba, dobře vystihnutá atmosféra děje, který rychle ubíhá a nepustí vás, dokud nebudete na poslední straně knihy. Nakonec začnete litovat, že nebydlíte na hřbitově.