Klid před bouří

Klid před bouří https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249787/mid_klid-pred-bouri-249787.jpg 4 212 49

Válečný veterán Dare se v Montaně začne živit jako průvodce divočinou. Stejnou živnost má i Angie, jeho krok jí bere zákazníky. Při jedné výpravě po stopě nebezpečného medvěda někdo chladnokrevně zabije jejího klienta a Angie se dá na útěk. Dare právě táboří poblíž, přispěchá jí na pomoc – a oba společně čelí jak rozzuřené šelmě, tak nevyzpytatelnému vrahovi.... celý text

Přidat komentář

pip11
24.02.2024 4 z 5

Dobrodružný příběh pojednávající o průvodcích v drsné divoké přírodě Montany, kde nebude chybět nenápadný vrah a lidožravý medvěd baribal. Bylo to napínavé, taky zábavné a lehce čtivé.

Kešu1981
21.02.2023 3 z 5

Akční, napínací, čtivá romance z hor... líbilo se mi střídání vyprávění z pohledu Dar, Angie, vrah záporák a lidožravý medvěd baribal... jakože fakt zajímavé myšlenky medvěda :o)


rm
24.01.2023 5 z 5

Jo, v tý divočině to bylo fajn. Finále pěkný, jen ten úplný konec tam byl zbytečný... :-)

biki
13.08.2022 4 z 5

Sice to není to úplně nejlepší, co jsem od autorky četla, ale i tak je to velmi slušný dobrodružný příběh s romantickou zápletkou (nebo obráceně?). Sympatičtí hrdinové, kteří už mají cosi za sebou, a opravdu věrohodný zákeřný padouch, kterému naruší plány nádherná, ale také nemilosrdná příroda hor Montany, a to zvláště jeden z jejích obyvatel. Souhlasím, že pobyt v chatě byl trochu zdlouhavý, ale ostatní části knihy byly svižné a napínavé, jak jsem u této autorky zvyklá. Jako bonus - hned po dočtení jsem si musela něco přečíst o baribalech.

Marci_Vaj
30.04.2022 4 z 5

Nebylo to špatné, ale Dokonalý muž se mi líbil víc, nicméně se chystám na další knihy této autorky, její styl psaní mě zaujal :)

petraj30
26.01.2022 4 z 5

Zajímavý příběh z divoké přírody. Takovou bych chtěla vidět na vlastní oči, ale v blízké přítomnosti medvědů bych se ocitnout nechtěla.
Začátek knihy byl velmi napínavý a skvěle popsaný, ovšem, když se hrdinka ocitla v bezpečí srubu, to napětí trochu opadlo, ale čekala jsem akční konec, který byl opravdu se vším všudy.
Oba hrdinové byli až na maličkosti skvělí.
Kniha se velmi dobře četla, ale mohla být o něco kratší, protože autorka velmi dopodrobna popisovala myšlenky a pocity hrdinů. Nicméně si ji zařadím do knih, ke kterým se později vrátím.

Hatshepsut
17.11.2021 4 z 5

Opět zajímavý námět, snad jen psaný tak nějak z rychlíku. Souhlasím s názory, že "Nebezpečně blízko" bylo lepší. Jsem u LH zvyklá, že je kniha vyprávěna z pohledu více postav, ale z pohledu medvěda?Rozhodně nezvyklé, ale proč ne!:-)

lusitta05
29.04.2021 3 z 5

Fajn oddychovka. Dare presne hrdina podľa môjho vkusu. Koniec trochu z rýchlika.

alekis
28.01.2021 5 z 5

SPOILER
Napínavé a trochu spletité, neb se tu vyskytuje jeden dobře maskovaný prapodivný bezskrupulózní ubožáček padoušek, trochu nebezpečné, neb hustými lesy a houštinami se potuluje jeden lidožravý medvěd, co sežere jednu vedlejší postavu (i tak mi chudáčka človíčka bylo líto), jedna prudká bouře, jeden vyvrknutý kotník... a pak jsou tu tradičně ona a on.
Ona ho strašně moc nenávidí... než se do něj zamiluje!
Milé čtenářky, co nečekáte sáhodlouhé filosofické úvahy, ale napětí, dobrodružství, akci, a samozřejmě lásku a špetku sexu, co plujete na vlně šťastně končících romancí - jděte do toho, určitě se pobavíte! :-)

Khira
26.12.2020 3 z 5

Pekne napisane. Knihu som precitala za par hodin a musim uznat, ze ma to vtiahlo. Dare byl malovravny hrdina avsak uz keď nieco zo seba vypustil stalo to za to. A navyse bol muz činu, s ktorym sa žiadna zena nemusi bat zostat v divocine. Prijemne čítanie, par veci, ktore by sa dali vylepsit sa vzdy najdu.

Kudík
21.11.2020 4 z 5

Pěkné čtení až na ten první realisticky popsaný útok medvědem. Autorka umí různé nehody a dramatické situace popsat tak, že mi to přijde až moc "pozitivní". Osobně nejsem žádná princezna, ale ani zálesák a vidět takto "méďu" v akci, tak si min. krupnu do textilu. Jinak hlavní hrdinové super. Angie byla trošku drsňačka a její reakci na svatební dort jsem moc nepobrala, ale Dare, to byl celkem můj šálek kávy, jen jí nesmí vařit on. :) Do poslední chvíle jsem čekala jak autorka naloží s koňmi. A zase je zde obálka, kde hrdinové neodpovídají popisu, a ten medvěd je spíše grizzly než baribal. Komu se tato kniha líbila a nečetl "Nebezpečně blízko", tak doporučuji. Osobně mi přijde ještě o chlup lepší.

Lemurka
30.10.2020 4 z 5

Takové knížky jako tato mám ráda. Divoká příroda, napětí, romantika. Autorka většinou nezklame.

Siegrid
30.09.2020 3 z 5

Hezká obálka. Příjemné počtení, romantika, detektivka.

jinbr
12.07.2020 5 z 5

O Howard je snad už trochu zbytečné se rozepisovat, ale tady mi přišel i ten konec takový plynulejší. Rozhodně velmi dobrá oddychovka. Hodně podrobně rozepsané pocity při napadení baribalem. No, potkat v lese bych ho nechěla.

Lofda
13.05.2020 3 z 5

Příjemná oddychovka, ráda doporučím, ale ve srovnání s předchozí knížkou od autorky, Nečekej slitování, hodnotím max. ***. Připadalo mi to svým způsobem nereálné, trochu ošizené, nedotažené, přitom jsem si čtení dost užívala. Asi o tom moc přemýšlím.. Každopádně rozhodně to není poslední autorčina knížka, ráda si přečtu další.

FairyD.
03.05.2020 5 z 5

Od doby čo u nás vyšla táto kniha som ju už čítala niekoľko krát. Male nedorozumenie v minulosti kvôli ktorému sa dvaja ľudia začnú priam nenávidieť. Potom však zasiahne osud a bojujú spolu o prežitie. V neľahkých podmienkach pri boji o život pred nejednou hrozbou sa spoznávajú a počas toho k sebe začnú pociťovať lásku. Najviac ma dostal úryvok v knihe z pohľadu medveďa, to som nečakala :D

lucie9998
28.03.2020 4 z 5

Kniha se mi nad očekávání líbila. Autorka píše výborně!

Laf
28.02.2020 4 z 5

Skvělá kniha, kde nechybí ani ta správná dávka napětí. Také se mi líbil popis divočiny. Úplně jsem si to dokázala představit. Pro dlouhé chvíle je tato kniha dobrou volbou :)

Evaho73
02.11.2019 4 z 5

Príjemné osvieženie aj na takúto sýchravú sobotu.
Kniha bola vyvážená podľa môjho vkusu. Nechýbalo napätie v krásnej prírode so zvieracími, ale aj ľudskými predátormi okorenené romantikou.

georginaa
14.10.2019 4 z 5

Líbila se mi divočina, mělo to silný nádech pustých hor, šelem a strachu z nebezpečí. Dare a Angie je super dvojice, i když ze začátku byli proti sobě, nakonec se dali dohromady po stopách vraha.