D... jako desperát

D... jako desperát https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84695/d-jako-desperat-84695.jpg 4 46 7

Kinsey Millhoneová série

< 4. díl >

V této knize vypráví autorka příběh o vině a trestu, na jehož počátku stojí katastrofální následky automobilové nehody. Její původce chce po návratu z vězení odškodnit penězi chlapce, který při nehodě přišel o oba rodiče a vybere si hrdinku k tomu, aby doručila jeho šek. Vzápětí se však rozpoutá série násilností a vražd, které s tímto případem souvisejí. Překvapivé vyústění zápletky je dramatické a logicky zdůvodnitelné. ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Odeon
Originální název:

\"D\" Is for Deadbeat , 1987


více info...

Přidat komentář

Luigi1
02.02.2023 4 z 5

Spisovatelka opět nezklamala

moudivlacek
08.07.2018 3 z 5

Je to průměrná detektivka, což je trochu škoda. Námět je skvělý, ale víc jak první třetina je šíleně nudná. Čtu tuto sérii od začátku a je to téměř stejné, na začátku nuda, tak po půli se děj rozjíždí a závěr je skvělý.
Zde je námětem hoře a život pozůstalých po obětech autonehody opilým řidičem. Řidičovi je to líto a omluví se, ale život to mrtvým nevrátí, stejně tak se úplně změní život pozůstalým. Těch je mi skutečně líto.
A když se do toho zapletou ještě peníze a hamižní lidé, problémy jsou na světě.


LenkaKa
30.04.2018

Moje druhá kniha od autorky, je to takové svěží napínavé čtení. Určitě si zase něco přečtu. Možná bych měla začít od A :)

konicekbily
11.12.2017 3 z 5

Knihu této série beru jako deník hlavní hrdinky z typicky ametického prostředí velkoměst, tak jak psala většina amerických spisovatelů té doby. Většinou kapesní formát - takové moderní RODOKAPSY - do příměstských vlaků či do metra. Pouze odpočinkové čtení pro znalce.

pepa4081
08.12.2017 3 z 5

Po přečtení série A-X hodnotím všechny díly stejně. Název často nemá nic společného s dějem. Jde jen o vodítko pro ty, kteří chtějí sledovat chronologicky i osobní život Kinsey, ale ten je vždy připomenutý na začátku každé knihy (tyto pasáže jsem později částečně přeskakoval). Je to typ odpočinkových detektivek, se zajímavou zápletkou. Na můj vkus jsou knihy jen zbytečně protahované dlouhými popisy a vlastní děj tak někdy ztrácí spád. Jde o takové ty „ukecané“ detektivky, na které musím mít čas a náladu. Pokud by každá kniha měla o třetinu méně stran, bavil bych se mnohem víc. S chutí jsem si celou sérii přečetl, ale vracet se k ní asi nebudu, nicméně pokud si chcete odpočinout od litrů krve, určitě doporučuji.
Uspokojivé.

marek1278
15.09.2017 3 z 5

Kinsey mám rád, ale tenhle díl byl kromě několika dobrých pasáží a nečekaného závěru trochu nuda. Každopádně těším se na další díly

Val
19.07.2012 4 z 5

Knihy Sue Grafton mě baví. Baví mě na nich hlavně hlavní hrdinka Kinsey. I tato kniha není výjimkou. Děj má rychlý spád a konec je vyloženě nečekaný...