Kick-Ass: Nářez 3

Kick-Ass: Nářez 3 https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370398/bmid_kick-ass-narez-3-imx-370398.jpg 4 51 51

Kick-Ass: Nářez série

< 3. díl

Finální díl celé série, třetí kniha ze série o člověku, který se rozhodl stát v reálném světě superhrdinou! Opět to bude sranda, opět to bude bolet a opět to bude i o něčem víc. Pokud vás zajímá, jak si poradila Zabijačka ve vězení a jak se uzavře životní cesta Davea Lizewského, tak se můžete tenhle rok těšit. A pokud ne... tak je to asi tím, že jste ještě nečetli minulé knihy. Tak to koukejte napravit!... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Kick-Ass 3 , 2014


více info...

Přidat komentář

jarynek
04.08.2023 5 z 5

Finální jízda sakra nadprůměrné série, po které se mi bude stýskat. Byl jsem hodně zvědav, jak Millar k závěru přistoupí, a byl jsem celkem překvapen - tohle zakončení mi k Millarovi nesedí. Ne, že by bylo špatné, ale nějak se mi ke zbylému vyznění série nehodí. Ale to je jen malé povzdechnutí nad jinak nádherně chutném dortu plném nadsázky, akce a syrového násilí. A samozřejmě super kresby.

fvalek
05.03.2023 5 z 5

Je velká škoda, že tenhle díl už nezfilmovali, protože úžasně zakončil celou trilogii (tetralogii), a to i přesto, že už má trošku tendenci přehánět a vycházet z "uvěřitelného, realistického" komiksu. Zabijačka je tu doslova stigmatizovaná jako nadčlověk, který dokáže v podstatě vše, co si zamane apod., ale úplně to neberu jako chybu. Jednak to dodává velkou dynamiku, kterou třetí díl a navíc finále prostě potřebuje, zároveň by to tu bez trochy superhrdinské nadsázky nefungovalo. Co se týče průběžného děje, tak asi shodný s ostatními díly. Série si kvalitu drží stejně jako téma, které se spíš vyvíjí, než aby se nějak výrazně měnilo. Potěšil mě návrat několika starých postav, které spíš hrály na detail na potřebnost v ději, ale právě proto to působilo hezky propracovaně a hluboce. Třeba taková Angie a její život a vztah ke Chrisovi. Přijde mi, že docela malý důraz připadl na Davea, který si spíš pomalu buduje svůj šťastný konec, než aby tu začíval nějaké velké dobrodružství. Naopak Zabijačka je velkým středobodem, což se podle mě stalo u čtenářů už tak nějak samovolně po prvním dílu.

Finále se mi líbilo hodně. Přestože je trošku kýčovité, je velkolepé, hodné superhrdinského komiksu, i když plné klišé, ale hlavně zamete za celým příběhem a udělá skutečnou tečku. Drobné osudy v budoucnu na konci příběhu jsou milá tečka, nijak neotravují. Líbí se mi i jak se zachovají některé postavy. Zabijaččina máma a její názor na hrdiny, Chris, ve kterém podle mě i přes jeho magorství zůstala ta mladická nekritická láska k superhrdinům apod. No a naprostá třešnička na dortu je osud Zabijačky a kéž by to byly pomyslné otevřené dveře k nějakému dalšímu speciálu. :3


Rollman
24.11.2020 5 z 5

Závěr epické trilogie o naivním klukovi, který chtěl změnit svět. Jelikož filmy jsou jen dva, tak má očekávání na zakončení tohoto příběhu byla obrovská. Bohudík byla naplnena. Neskutečný masakr, který zakončuje vše, co bylo započato. Rozhodně se jedná o nejvíc osobitý díl z celé série, kde nikdo nemá jistotu toho, že to dotáhne do posledních stránek. Příběhově pořád natolik dobré, že nemá šanci čtenáře nudit. Celá tahle trilogie je pro mě osobním dílem a to nejen proto, že první filmový Kick-ass je pro mě numero uno. Ted už tam patří i tento komiks

-Endy-
03.08.2019 5 z 5

Celá série byl čas velmi produktivně strávený četbou pro uvědomělé psychopaty.

Petr Dudek
25.07.2019 4 z 5

Lepší, než jsem čekal. Nářez mě nikdy tolik nevzal, ale zakončení se stále drží v reálnější rovině, díky které je radost comics číst. Někdy je nabourávání klišé až moc na sílu, ale ta usedlejší linka mi sedla. Je to vlastně takový ten styl 'co se dělo pak' a má to opravdový konec. Líbilo, moc.

LordSnape
29.06.2019 3 z 5

Po skvělých dvou dílech a povedeném odklonu ve formě samostatné Zabijačky je tohle strmý pád dolů z královské zábavy do celkem nezajímavého průměru. Kouzlo se vytratilo, příběh už nemá moc co nabídnout, postavy už netáhnou, protože ta nejzajímavější sedí v lapáku... Škoda.

lyriq
14.04.2019 5 z 5

Co je třeba říct, již řečeno bylo. Nářez je skvělá série a tvůrci jí tímhle kulervoucím závěrem udělali čest.

Disease
08.04.2019 3 z 5

Během prvních dvou sešitů jsem to málem odložil, ale pak vcelku zábavné. Komiksu neprospívá špatný překlad, kdy si pan překladatel vymýšlí vlastní slangové výrazy.

KillHurt
21.10.2018 5 z 5

Skvělý závěr skvělé série a vše skončilo tak jak začalo. Komiksový odér se opět kolem některých rozplynul a jejich těla provrtala smečka kulek. Mnohé postavy si zachovávají svou nevinnost (vtrhněte do hospody plné mafiánu a zkuste je vystrašit citací z Batmana) a v opozici jim stojí malá, sladká dívenka, která zvládá ovládat vězení s prstem v nose a skáče po vlacích. Jedná se o skvělou kritiku, parodii a současně i poctu komiksovému žánru, na kterou jen tak nezapomenu.

furunkl
25.07.2018 5 z 5

Kulervoucí série. Millar vystavěl naprosto geniálně příběh o obyčejných lidech, kteří se nechtě jí smířit s tím, že je na ulicích šikanují přiblblí kriminálníci a podplacení fízlové jim nepomohou. Vše je prošpikováno úžasnými hláškami, které jsou balzámem na duši v dnešní prolhané politicky hyperkorektní době. Nářez je vlastně nebohý ubožák, nerd bez holky. Ovšem jeho odvážné vzepětí a přetvoření sebe samého na rozbíječe mafiánských hlav se autorovi povedlo na výbornou. A Mindy - Zabijačka? Tu prostě musíte milovat.

Lenka.Vílka
20.07.2018 4 z 5

("Kámo, já ti tak zavidim. Nechápej to špatně, ale čas od času si přeju, aby zavraždili rodiče mně. Ten nedostatek nějakýho směrování, co jsem vždycky cejtil, kladu totálně za vinu tomu, že jsou pořád ještě naživu.")

Zabijačka je ve vězení a doufá, že jí kamarádi pomůžou. Ano, naděje umírá poslední. Ale vy ji vložíte do rukou mamlasů v pláštěnce? Tak Dave nabírá síly, aby se v budoucnu mohl postavit stěnám, které ho dělí od Zabijačky. Rozhovor na začátku v obchodu s komiksama je epic nerdish style. John/Jack. A jelikož dělám v obchodě zmínka o resetování kasy pokaždý, když "ty dva debilové" (jako Dave a Todd) chtějí dobré antré, a vyhodí pojistky, mě rozsekala. První polovina mi nesedla. Yoko faktor (jupí, povedl se mi odkaz na Buffy!) se postaral o to, proč byla první polovina nuda. Dave má holku, a tak nějak zapomněl na to, že jeho kámoška je v lochu. Ta se z něj nakonec pochopitelně dostane. Jak se to stane, mě vážně překvapilo. A vlastně i pobavilo. A děj z vězení a flashback na Taťuldu je nejlepší část knihy. Humoru je míň, stále akční a nechutné. Ale nějak jsem nenašla přidanou hodnotu knihy jako v předchozích dílech. Závěrečná vysekávačka mohla být o trochu delší (rozmlsal mě konec druhého dílu). Hlavně konec v nemocnici a celý epilog mě docela otrávil. Kdo četl, ví. Mě to přišlo trapný. Ale tentokrát to víme jistě. Příběh je uzavřený. Nebo snad ne? Zabijačko?!