Když velcí byli kluci

Když velcí byli kluci https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53342/bmid_kdyz-velci-byli-kluci-zpm-53342.jpg 5 20 2

Jednadvacet krátkých příběhů ukazuje mladším čtenářům, že i slavní byli dětmi se všemi překážkami a trápeními tohoto věku. Hlavními hrdiny příběhů jsou malý Kolumbus, Edison, Cervantes, Bach, Darwin, Komenský, Chagall, Mozart, Puškin, Andersen, Rembrandt, Einstein, Michelangelo, Schweitzer, Deburau, Verne, Chaplin, Ford, Saint-Exupéry, Picasso a Armstrong. Jejich osudy, problémy i šťastné náhody jsou různé, jedno však mají společné - už tenkrát si stáli na svém. Proto může knížka (kromě zajímavého počtení) být i povzbuzením pro podobné dětské bolístky.... celý text

Přidat komentář

hrdlickova_61
12.04.2019 5 z 5

Vždycky mě velmi zajímal svět dětí a všechno, co si z něj kdo pamatuje (to je ostatně z mých komentářů a hodnocení na Databázi asi dost zřetelně patrné). Sama jsem na tom v tomhle směru dobře, vybavují se mi zážitky i z nejranějšího věku a všechny možné návaznosti, a tak můžu potvrdit, jak moc je jimi člověk už po celý zbytek života ovlivněn. Knížku paní Doskočilové o dětství slavných osobností jsem tedy s velkou radostí koupila pro sebe i pro své tehdy malé ratolesti. Všechny texty i milé obrázky se nám natolik líbily, že knížku od té doby pilně doporučuji na všechny strany, s tím, že čtenáři si tímto získají k velkým osobnostem hned od začátku silný vztah a porozumění a o to lépe se jim pak chápe (i pamatuje) všechno, co se o nich a o jejich době i prostředí kdy dozvědí dalšího.

bookcase
29.03.2012 5 z 5

Skvělou formou zpracované životopisy slavných "kluků" - umělců, vědců, cestovatelů..před lety jsem ji používala k besedám pro děti na toto téma, takže Chaplina, Komenského a Andersena umím zpaměti :). Teď s ní přišel ze školy syn, velmi nadšený, takže jsme ji četli večer před spaním .Můžu doporučit!