Když machři mají IQ tykve

Když machři mají IQ tykve https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21195/kdyz-machri-maji-iq-tykve-21195.jpg 4 31 4

Do třinácti let žila Zuzka se sestrou a rodiči na osamělém statku. Otci se v hospodaření nedaří. Stěhuje se s rodinou do Brna. Zuzka nastupuje do tercie víceletého gymnázia. Ve škole se setkává s novým druhem psychické šikany-studenti movitých rodičů si berou na mušku žáky ze sociálně slabších rodin. Nutí je, aby se oblékali do značkových oděvů a žili stylem "na vysoké noze". Pro Zuzku stejně jako pro většinu spolužáků se školní docházka stává noční můrou.Ze začarovaného kruhu není úniku díky konexím a úplatkářství panujícím mezi profesory a rodiči. Vyšetřováním náhodného přepadení korupční skandál praskne. Mohlo by tedy nastat klidné údobí. Jenže Zuzce jako by se přilepila smůla na paty.... celý text

Přidat komentář

Vendula39
01.01.2019 3 z 5

Knížku hodnotím průměrně, moc mě nebavila. Autorka má daleko lepší knížky.

Amalberga
01.08.2016 odpad!

Knihu jsem si s kamarádkou půjčila na dovolenou, abychom se pobavily nesmysly určené třináctiletým slečnám po lobotomii. Od začátku do konce jedna velká sračka. Vedlejší linie otřesné, hlavní příběh o ničem. Autorka se snaží řešit problémy imigrantů, první lásky, českého zemědělství, třídních rozdílů, korupce,...a vychází jí nesmyslný mix, který vyplňuje stupidními prohlášeními hlavní hrdinky a dalších zúčastněných. Asi nejvíc mě rozsekal výrok Zuzčiny matky po Válečkově sebevraždě. Parafrázuji: "Zuzko, sice se tě pokusil znásilnit, ale on vlastně si nemohl pomoct, není to jeho vina, měla bys mu odpustit."
Toto je poselství, které chce předat Řeháčková dospívajícím dívkám? Znásilnění je OK?!? Od Věrky jsem věru moc nečekala, ale ona překonala má očekávání.


en.bee
14.03.2015 1 z 5

Kniha me moc nezaujala.

WEIL
12.08.2011

Správné holky machry vždy dokáží usadit, to je poselství této knížky.