Kdo mě zabil?

Kdo mě zabil? https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391548/bmid_kdo-me-zabil-ZXE-391548.jpg 3 28 8

Gabriel Wells, úspěšný spisovatel, vynálezce a milovník spirituálních záhad, se jednoho rána probudí… mrtvý. Nechce se mu však věřit, že by zemřel přirozenou smrtí. Tato domněnka se mu velmi rychle potvrdí, a protože ho zvědavost jemu vlastní neopouští ani po smrti, rozhodne se přijít na to, kdo ho zabil. Společně s Lucy Filipini, mladičkým médiem, se pokoušejí objasnit tajemství Gabrielovy smrti – ona v hmotném světě a on v tom neviditelném.... celý text

Přidat komentář

andrea5754
18.11.2023 1 z 5

Tato kniha je zatím jediná z mých přečtených, které musím dát jen jedinou hvězdu a ta je jen za nápad příběhu, protože kdyby se ten nápad dobře uchopil a lépe se napsal příběh, byla by to super knížka. Už od začatku se mi to četlo zvláštně, ale říkala jsem si ok, třeba se do toho začtu....jakmile přišla na scénu Lucy, tak už se mi to četlo o dost hůře, protože mi prišla strašně nesympatická a někde v půlce nebo třičtvrtě té knihy se začala chovat tak hrozně, že jsem si řekla: ,,Ty jsi teda hrozná kráva! "
A už jsem to kvůli ní nechtěla ani dočítat.

sloncekhk
17.01.2023 5 z 5

Odlehčené čtení a mě osobně vůbec kapitoly z encyklopedie nevadily, ba naopak, alespoň jsem se něco nového dozvěděla a také objasnily nějaké pasáže.


Kulína
14.06.2020 3 z 5

Velice mne překvapilo, že byť se mělo jednat o detektivní příběh, v celé knize byly uváděny vsuvky z encyklopedie E. Wellse, které byly poprvé použity na počátku autorovi trilogie Mravenci. Zvláštní, že autor se stále odkazuje na tato díla. Ale alespoň si čtenář zavzpomíná, případně se donutí si tato díla přečíst

SBH
29.09.2019 3 z 5

Jak zkazit neotřelou zápletku? Nechte postavy dlouhosáhle vyprávět cimrmanovským stylem: "To bylo tak..." Porušte mnoho základních pravidel detektivních příběhů včetně použití prvku deus ex machina způsobem, za něž by se i starověcí Řekové styděli. Nejvyšší moc je v autorových představách machiavelistické hnutí Greenpeace. No prostě tragédie. Na druhou stranu to bylo napsáno překvapivě čtivě se sympatickými postavami. Ale víckrát rozhodně ne.

alzbeta4340
28.05.2019 2 z 5

Je dobré vědět, že v žádném případě nejde o humornou detektivku, jak je uvedeno na přebale. Já bych tento román zařadila do "šuplíku" trochu legrační a trochu divná fantasy :-).

iveta3689
22.01.2019 4 z 5

Vtipné. Ne tak, že se člověk směje nahlas, ale má to takový milý a veselý nádech. Nadpřirozeno je zpracováno nenásilně, jako normální součást světa. Detektivních prvků by mohlo být i víc, ale i tak se mi tato linka hodně líbila. Konec je trochu filozofický, ale neublíží. Celkově je to určitě zajímavá a čtivá kniha.

Gaara1
23.12.2018 3 z 5

Kniha byla pro mě zklamáním, čekal jsem víc. Autor tam zamotal moc věcí dohromady, některé ani pořádně nedokončil a závěr se mi zdál úplně odbytý. Jediné, co bylo na knize opravdu zajímavé, byly výňatky z Encyklopedie relativního a absolutního vědění.
Průměr.

mikika
13.11.2018 3 z 5

podle anotace jsem čekala velkou švandu, která se tak docela nekonala. francouzsky rozvláčné a lehce podivné, ale číst se dalo. ovšem jako úplně jiná kniha, než jakou jste očekávali...

Štítky knihy

černý humor fantaskní

Kniha Kdo mě zabil? je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce57x
Chystám se číst47x
Chci si koupit5x