Kde spí nejkrásnější upírka

Kde spí nejkrásnější upírka https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358801/bmid_kde-spi-nejkrasnejsi-upirka-2qD-358801.jpg 4 26 13

Má Madlenka právo na štěstí, když jejím jediným majetkem je krása – a pod zeleným stromem naplněná láska k Michalovi, synovi bohatého radního? Jeho otec se však neštítí žádného podvodu, a tak je s hanbou vyhnána z domu i městečka. Půvabná dívka má najednou jen dvě možnosti: umřít hlady, nebo přijmout službu v hospodě jako děvečka a holka pro každého. Umřít se jí nechce... Urozený pán Ferdinand ze Schaffgotsche se oběsil na svých statcích. Co si má rodina počít s mrtvolou, když se píše rok sedmnáct set sedm a žádný kněz sebevraha do posvěcené půdy nepohřbí? Nezbývá než najít dobrovolníky, kteří ji bez modliteb zahrabou ve Smolnu, podivné, prokleté zemi nikoho na rozhraní tří panství. Musí to být silní a odhodlaní muži, co se nebojí strašidel ani samotného ďábla, a takoví se jen penězi získat nedají. Nacházejí se mezi odsouzenými na smrt… Sebevrahovi se na Smolno nechce, cestou se snaží převrhnout kočár a zabít koně, rozpoutává bouře, děsí své průvodce řevem a rouháním... Přesto ho přivezou až na dvůr hospody poblíž Smolna, ve které slouží nebohá, zrazená Madlenka. Pak stačí neopatrně otevřený kočár a minuta nepozornosti, aby se nemrtvý z pohledného děvčete nasytil... Dívka v bezvědomí znovu prožívá bolesti a zrady svého pozemského života. Ferdinand ji přemlouvá, aby se i ona stala nemrtvou a vyrovnala si účty se všemi, kteří jí ublížili. Madlenka nakonec souhlasí. Byla-li krásná už zaživa, teď vyniká půvabem, jemuž žádný muž neodolá. A ani ona si své vášně neodpírá… Podaří se přežít mladičké upírce ve světě, o jehož zákonech nemá ani potuchy? Zabije svého zrádného milého Michala, nebo mu odpustí? Co udělá s ostatními viníky své smrti? A jak unikne ze hřbitova, kde vyděšení venkované vyhrabávají nemrtvé, aby je spálili na hranici? Odpověď naleznete ve vampýrské novele nabité temným vzrušením, která vás zavede do Bohem zapomenutých končin střední Moravy. A ač se to zdá nemožné, její postavy skutečně existovaly, jak o tom svědčí archivy…... celý text

Přidat komentář

petulkapeta
18.06.2022 4 z 5

Příběh spjaty s historii. Laskou co vydržela po dlouhe době a samozřejmě upirka ktera nebyla zas tak spatna..pěkny příběh

evineckY
10.04.2022 5 z 5

Taky se mi to moc líbilo a hlavně mi sedl styl vyprávění.
Můžeme čekat, kdy příjdou zvěsti od Olomouce - koho našli v kryptě a komu se mstí krásná upírka :-)


Dandulka
27.03.2022 5 z 5

Zajímavý příběh položený na historických základech. Víra v upíry, strašidla a čarodějnice je stará jako lidstvo samo. Moc hezky zpracováno. Přečetla jsem ji jedním dechem za den.

daza.dt
23.06.2021 5 z 5

Krásná pohádka na dobrou noc. Zajímavé je použití historických reálií na kterých je vystavěn příběh. Čekala jsem úpadkový román - ale nastalo velmi milé překvapení. Snad bude i pokračování - konec k tomu přímo vybízí.

MirrorIsis
23.05.2021 2 z 5

Od autorky jsem už několik knih četla a na upírku Madlenku jsem se těšila. Snad tím, že toto téma je hodně omílané v různých rovinách, mi přišlo, že jsem četla lepší příběhy. Tak jsem střídavě část četla se zaujetím, část jsem přeskakovala. Asi se ke knize nebudu vracet.

Tuti
05.01.2021 3 z 5

Tak za mě musím říct, že jak jsem od téhle knížky nic neočekávala a četla jsem jí spíš jenom z hecu, tak mě mile překvapila!

Nejdřív jsem si myslela, že to bude taková ta upíří tuctovka pro "náctky"...
Ale bylo to příjemně historické s lehkým náznakem erotiky a s v celku neotřelým dějem.

Samozřejmě už při pohledu na obálku je jasné, že nepůjde o žádný hlubokomyslný a skvěle vykonstruovaný román, ale jako oddechovku doporučuju!

Zirvith
18.12.2020 3 z 5

Jediné co mě na knize zaujalo, byla anotace. Samotná kniha na tom byla už hůř, příliš nezaujala. Trochu nudná, přestože jinak mám upíří tématiku docela v oblibě. A ta obálka je opravdu hrozná :)

Morana107
16.07.2020 3 z 5

Už je to déle, co jsem tuto knihu četla, ale chci se k ní vyjádřit dřív, než začnu zapomínat.
Ze začátku mě vážně pohltila, přišlo mi to tak krásně mrazivě strašidelné, napsané přesně podle představ a pověr lidí dávno před naší dobou. Člověk, který se zabije, se stává nemrtvým a nemá právo na posvěcenou půdu, ale naopak na dost nedůstojný odpočinek v podobě utnutí hlavy a zpoutání mrtvého.
Bohužel pak po smrti Madlenky se kniha začala odvíjet už jen podle autorčiny fantazie a stala se dost nezajímavou, trochu moc odvážnou a praštěnou. Postava Michala byla dost plochá, byl vykreslen jako mladý nadržený ucho, který sebou nechá vorat podle toho, jak chce Madlenka bez vlastního rozmyslu.
No, lepší průměr.

moonula
27.03.2019 5 z 5

Kniha se mi náramně líbila.
Proto si přečtu i ostatní knihy od této autorky.

Mergirus
07.08.2018 3 z 5

Příběh se mi líbil tím, že autorka využila dávné české pověsti. Celkem souhlasím s komentářem níže - kdyby byla Madlenka ošklivá holka, pochybuji, že by na ni Michal čekal a uvítal ji s takovou radostí. Na druhou stranu spousta pověr tvrdí, že upíři museli být krásní, aby k sobě přilákali oběti. A ten konec - ten mě dostal. Moc pěkné a nečekané.

MinaHawke
11.03.2018 3 z 5

Příběh nebyl špatný, naopak byl zajímavý. Nechybělo v něm napětí, intriky ani láska. Byli v něm upíři a čarodějnice a prý postavy z knihy existovaly, takže to knize dodává ještě více na zajímavosti.

Alena_S
06.02.2018 3 z 5

Je škoda těch zpočátku slibně vykreslených kulis, navnadí moc hezkou atmosféru... a pokazí to postavy, z nichž nejlogičtěji se chová rozlícený dav. Moc se to v hrdinech "tluče" - nezkušená versus poučená příběhy od babičky / zamilovaný versus držící se zadních vrátek... Celkově se mi ale toto období dějin v příbězích s upíří zápletkou líbí už od Jiné rasy.

medlovice
05.02.2018 3 z 5

Můj čtyřicetiletý rozum říká To je ale hloupost ! Sebevrah se promění v krvelačného upíra, vraždící monstrum bez zábran a každého , koho napadne zas promění ve stejnou vraždící a pomstychtivou bestii. A znovu potvrzeno. láska je jen pro královny krásy, nehezkou Madlenku by Michal tak vášnivě nemiloval. Ale ten pubertak uvnitř ve mě zase chce číst dál. Až do konce. Pak rozum zvítězí a jen se utvrzuju v tom, že toto je téma, které běžně nečtu a ani už víckrát nebudu, žádní upíři ani zombíci . Je to přehnané a nelíbila se mi ani obálka.

Kniha Kde spí nejkrásnější upírka je v

Právě čtených1x
Přečtených31x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených1x
Knihotéce69x
Chystám se číst16x
Chci si koupit2x