Komentáře knihy Kde končí nebe

Petra8619
25.04.2026

Kdyby existovalo nebe, tak doufám, že takové nebude.

boox
22.04.2026

Námětově dost podobné knize "Ještě jednu noc", kterou jsem četla jako první, a která se mi líbila víc. Tady mi nějak nesedlo to Nebe. Kdo četl asi bude vědět o čem mluvím. Je to takové opravdu nenáročné, odpočinkové, holčičí čtení.

Vagnerova.lenka
10.04.2026

Tahle kniha se dokonale trefila do mého rozpoložení. Dlouho jsem nic tak emotivního nečetla a dlouho jsem si u nějaké knížky tak nepobrečela. Celé jsem to s Bárou prožívala a přála jí šťastný konec. Krásné, krásné! Líp to neumím říct.

zelena_zabicka
01.04.2026

Taková pohádka Kdyby to bylo delší, asi bych odložila již na začátku. Takto sice dočteno, ale hlubší stopu příběh nezanechal.

stoceska
18.03.2026

Jestli jsem doteď nevěřila v nebe, tak teď rozhodně začnu. A přeji si, aby vypadalo přesně tak, jak je popsáno v knize. Velmi čtivý a silný příběh.

Vendyorit
23.02.2026

Velmi ctiva kniha.

Eva398
10.02.2026

S Bárou jsem to vše prožívala. Krásný pocit číst tento příběh. Moc autorce děkuji za tuto knihu.

zuzi9
19.01.2026

Od autorky jsem četla Ještě jednu noc a byla to jedna z mých top knih za rok 2025. I další knížky mají vysoké hodnocení a já neváhala a koupila si Kde končí nebe a S duší lvice.

Zdravotní sestřička Bára se vzbudí v nebi a nevybavuje si, jak zemřela. V hlavě má zmatek a neví co se děje, ale po nějaké době se nečekaně vrátí zpátky na Zem. Probudí se v minulosti, o dva měsíce dříve, než zemřela. Proč se vrátila a má něco změnit? A nebyl to jen sen?

Měla jsem velká očekávání a ta se naplnila. Příběh má něco málo přes dvěstě stran, ale má všechno, co by měl mít. Je čtivý, smála jsem se, byla napnutá, jak to dopadne a na konci nechyběly slzy. Hlavní hrdinku jsem si oblíbila hned, protože autorka umí vystihnout postavy reálně, že vás příběh vtáhne a stanete se jeho součástí. Pár knížek na tohle téma, kdy se ocitnete v nebi, jsem četla a baví mě, jak si s tím každý autor dokáže pohrát po svém a vy si říkáte, mohlo by se to stát?

Tady je to jasné, nejde hodnotit jinak než 5 hvězdiček a mám první top knihu za tento rok. Pokud jste od autorky ještě žádnou knihu nečetli, tak to běžte napravit. Moc doporučuji.

Aquairus
28.11.2025

Další kniha, která mě hodně chytla za srdce. Hodně jsem toho už o ní slyšela, od paní autorky mám už několik knih přečtených, ale tahle mě zasáhla asi nejvíc. Krásné a dojemné, moc bych si přála, aby to tak doopravdy bylo.

goergina
25.11.2025

(SPOILER) Pokud máte zálusk na knihu od této autorky, tak doporučuji "Ještě jednu noc".
SPOILER: Jsem překvapená, kolik pozitivních komentářů má tato kniha a kam až se vyšplhalo hodnocení. Přečetla jsem jí celou a četla se hezky - za to 2*. Přesto, že už po 10. stránce jsem chtěla odložit, protože popis nebe byla taková nuda a hlavně hloupost, i když můžeme argumentovat tím, že každý si nebe představuje každý jinak. A teď k ději. Bára je děsná blbka, co se chová jako 13 letá, nic nedává smysl. Všechno je to taková slátanina. Návrat na zem z nebe, aby napravila svou chybu - ok, ale proč to má být nějaká sousedka? Uf. Čekala jsem hlubší pointu.
P.S. To Vojtěch měl skončit v pekle, když za celou situaci vlastně mohl on.

Aknel26
05.08.2025

Nádherná knížka. Přestože "onen svět" byl vymyšlen a popsán opravdu zajímavě (a hlavně pozitivně!), byla jsem ráda, že se posléze děj přesunul a odehrával se v "tomto světě", který znám a mám ráda.
Bára byla úžasná, takovou kamarádku bych brala!
Líbilo se mi, jak Bářin život začal brzy uhýbat z vyjetých kolejí, jak věci, které zpočátku korespondovaly s tím, co už Bára jednou zažila, nabraly jiný směr.
Líbila se mi paralela s filmem Terapie láskou. (Celkově mám ráda, když jsou v knihách zmínky o skutečných lidech, místech, filmech, hudbě, což knížky Petry Langové splňují.)
Líbilo se mi Bářino pátrání, koho musí zachránit, a její vůle opravdu to udělat.
Líbilo se mi, jak jsem byla napnutá, zda Bára dokáže zvrátit i svůj osud.
Nelíbil se mi konec.
P.S.: I další české autorky v knihách vylíčily "život po životě" - doporučuji Lososa v kaluži Markéty Lukáškové a zejména Kdo se postará o Annu od Kateřiny Pantovič.

LenkaJanska
18.07.2025

Knihu mi doporučila kamarádka a chytla mě od samotného začátku.

Setkáváme se s hlavní hrdinkou Bárou, která dostane druhou šanci vrátit se na Zemi mezi živé do určité fáze a napravit jednu malinkatou a zdánlivě nedůležitou chvilku života, která měla ale fatální dopad, aniž by na začátku tušila, co to vlastně je. Krásně je zde popsána představa nebe a mě osobně se velmi líbila odpověď na otázku: "Jestli existuje Bůh, proč dopustí, aby umíraly malé děti?"
Kniha vůbec není o víře či náboženství, je to krásný příběh holky, která se snaží žít hezký život, o setkání s blízkými i čekání na osudovou lásku.

Je to krásné čtení, u kterého se můžeme zamyslet, jaké mají naše každodenní činnosti dopad na lidi kolem nás i na nás samotné.

Pokud chcete knihu, která vás pohladí a zároveň vás zasáhne, tato je rozhodně pro vás.

Paris2000
16.07.2025

Tahle kniha mě zaujala nejprve svou nádhernou obálkou. Nebe, kočka - řekla bych, že je na ní Rozárka?

Slyšela a četla jsem na tuto knihu samá dobrá hodnocení a recenze.

Na začátku knihy se Bára probudí v nebi a neví, zda se jí zdá sen a nebo tam opravdu je. Po chvíli, ale vlastně se neví za jak dlouho, protože "tam" čas není. Potkává se s těmi, co už v životě potkala. A tak s nimi vzpomíná, povídají si.
A pak se Bára po čase probudí a vrátí se o posunutý čas nazpět mezi živé. Neví co si s tím počít, co změnit, koho a nebo co zachránit! Nikdo jí nevěří, až jednoho dne potká v nemocnici Lukáše, který jí rozumí. Byl "tam" ale jen chvíli. Nebyl to ještě "jeho čas".

Kniha mě pohltila od první stránky. Autorka vás dokáže vnést, zamyslet se nad tím jak a s kým prožíváme život. Zda nemůžeme, nemáme něco změnit. Abychom "tam" někde mohli kráčet k úpatí Heavenly Mountain. A kolik by nám "tam" bylo let?, protože takhle se pozná v kterém svém věku jste byli šťastní.

Téma smrt nemám ještě zpracované a je mi neskutečně líto, co jsem neřekla těm, co mi byli nejblíž. Ale kdoví, třeba se potkáme...

Za mě naprosto skvělá kniha a děkuji.

mončičák42
22.06.2025

Obdivuji autorku, jak pěkně se jí podařilo zrealizovat svůj nápad. Krátký příběh s velmi sympatickou hrdinkou nás nutí k zamyšlení nad životem a smrtí. Přestože je téma smutné, je knížka psána s humorem a bavíte se u ní. Představa nebe se mi moc líbila, bylo by hezké, kdyby tomu tak bylo...

kramlinka88
19.05.2025

Na tuhle knihu jsem ve svém blízkém knihomolském okolí slyšela a viděla v recenzích jen kladné ohlasy a byla jsem přesvědčená, že se mi bude taky moc líbit. Silné a emotivní knihy totiž miluju.

Ze začátku se příběh může zdát možná i lehce zmatený. Jelikož když se Bára probudí a je v nebi, nutí vás to přemýšlet, jestli je to sen, nebo jestli opravdu zemřela a autorka nám chce představit to své nebe, jak podle ní vypadá :-)

Mně se její představa moc líbila a také se mi neskutečně líbila myšlenka potkávání známých duší, ale vlastně nezávisle na fyzickém vzhledu a věku.

Když se pak Bára probouzí a zjišťuje, že je zpět a vlastně kousek v minulosti, je zmatená a nechápe co se to děje, přemýšlela jsem opět, jestli se jí to jen zdálo, nebo co za tím vším tedy vězí. Co má tedy změnit? Napravit? Který je TEN okamžik, díky kterému se její životní linka třeba bude odvíjet trošku nebo úplně jinak? A bude jen její?

V životě nás potkávají různé okamžiky, přímé linky, odbočky, ale i slepé cestičky a někdy je zvláštní zamyslet se nad tím coby kdyby, my tu druhou šanci nedostaneme, ale Báře se to podařilo. A je zde krásně vykresleno, jak někdy stačí jen málo, aby se život začal odvíjet úplně jiným směrem :-) „Butterfly effekt" prostě funguje bez vyjímky :-)

Nejkrásnější okamžik celého příběhu je pro mě ten, když to všechno do sebe zapadne a v okamžiku, kdy jsem si uvědomila, kam to směřuje, a že se to opravdu stane, tak emoce opět vytryskly na povrch a já přes slzy neviděla na písmenka :-) A tohle je přesně to, co na knihách miluju, ty emoce, které to ve mě vyvolává a především zanechává :-) A já s klidným srdcem a svědomím doporučuji knihu všem, kdo to mají nastaveno podobně jako já :-)

„Ten, kdo má neustálou potřebu zapírat své skutečné já, aby se líbil ostatním, nalezne jen zřídkakdy poklid v duši."

Dixiii
27.04.2025

Velké překvapení od mně neznámé autorky. Hezky vymyšlený příběh, četlo se to moc hezky, i když to bylo pořádně emotivní. Porozhlédnu se určitě i po dalších knihách autorky.

Leny66
10.01.2025

Krásně psaná knížka.
Bylo to pro mě příjemné odpočinkové čtení, které nenudilo ani na jedné jediné stránce.

Dydy7
03.11.2024

Za mňa jednoznačne, musím hneď v úvode povedať, že ako kniha skvele začala, tak aj skončila!

Nebola tam ani jedna jediná strana, ktorá by ma nudila.

Keď sa Bára, zobudila v nebi, myslela som si, že sa jej to len sníva - no postupne som prichádzala na to, že to nie je len sen a že naozaj umrela.

Aké to musí byť - zobudiť sa a zrazu si uvedomiť, že niečo nie je v poriadku?

V nebi ju sprevádza Noemi (tá bola mimochodom perfektná, veľmi ma bavila :-D), okrem nej, spozná, novú kamarátku, kamaráta, kopec ľudí, ale hlavne svoju maminku a ďalších členov rodiny.

A napriek tomu, že jej veľmi chýba, jej snúbenec Filip a najlepšia kamoška, pomaly si bude musieť uvedomiť, že už sa nevráti .... Alebo?

Keď už Báre, začala Druhá cesta životom, zrazu sa niečo stane a ona sa zobudí doma - živá a zdravá ...

Hmm, bol to naozaj len sen?

Ak sa chcete dozvedieť, ako príbeh bude pokračovať, tak si knihu musíte prečítať! A to jednoznačne, že MUSÍTE !

Popravde, čakala som, ako to skončí, keďže svoj osud, ktorý už raz máme napísaný, nezmeníme, avšak ten koniec, bol krásny :-)

A čo vy, premýšľali ste niekedy nad tým, čo nás čaká po smrti?

Dydy7
03.11.2024

Nebola tam ani jedna jediná strana, ktorá by ma nudila.

Aké to musí byť - zobudiť sa a zrazu si uvedomiť, že niečo nie je v poriadku?

Hmm, bol to naozaj len sen?

A čo vy, premýšľali ste niekedy nad tým, čo nás čaká po smrti?

Heli20
15.10.2024

Nádherná knížka,pěkně jsem si poplakala a zároveň jsem se i zasmála.Sympatická hrdinka, příběh nutící k zamyšlení, jaké to jednou bude na druhém břehu.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi