Pověz mi

Pověz mi https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524067/bmid_povez-mi-65401e351118f.jpg 4 75 17

Kalifornské zločiny série

< 2. díl

Reni Fisherové a detektivovi Danielu Ellisovi není zlo cizí. Oba se stále potýkají s traumatickou minulostí. Právě ta je spojuje – stejně jako zločin, který musí vyřešit, než zemře někdo další. V kempu na kalifornské Pacifické hřebenovce je zavražděn průvodce a beze stopy zmizí tři mladí turisté. Jediným vodítkem je děsivé video z místa činu, které se objevilo na sociálních sítích. Dívku, jež ho zveřejnila, se nedaří najít. Jde o virální hoax, nebo se v lese děje něco zlověstnějšího?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Tell Me , 2021


více info...

Přidat komentář

lucakuca
22.04.2024 4 z 5

Líbí se mi, jak píše. Sérii "Tajemství detektiva Jude Fontaineové" to (zatím?) nepřekoná.
Nebylo to špatné, bylo to líbivé, napínavé, velmi čtivé, ale nevím, zda to zůstane v hlavě, možná takhle: "Bylo to fajn, ale už nevím, o čem
to bylo."
Jo a docela mně vadilo, časté opakování a vrácení se k předchozímu dílu, až jsem hudrovala, však to všichni četli, tak co se tím tak pr..š?!

Olous1
09.04.2024 3 z 5

Druhý díl této série byl o hodně slabší. Hodně se příběh vlekl, knihu jsem četla dost dlouho, neboť jsem se trochu do čtení nutila. Příběhu chybí napětí.70%


JustWomen
02.04.2024 5 z 5

Za mě lepší než první díl, zajímavé téma současnosti týkající se sociálních sítí a hezky se tam prolínal i životní příběh Daniela. Tak snad bude i v dalších dílech.

šipek
22.03.2024 3 z 5

Za mě určitě slabší jak první díl. Osobně jsem se nemohl nějak začíst.

astra3
12.03.2024 5 z 5

Napínavé, ale děsivé.

alzbeta4340
10.03.2024 4 z 5

Opět hraje výraznou roli v ději prostředí - příroda Pacifické hřebenovky a pouště. Tím se tato série o dvou dílech odlišuje od jiných a je zajímavá. Příběh stojí na úvaze o (ne)bezpečnosti sociálních sítí, to jsem na druhou stranu četla v poslední době už vícekrát. Ale i tak se mi kniha líbila.
Přebal knihy je také velmi pěkný.

Danago
07.03.2024 3 z 5

Nebylo to úplně špatné. Zápletka je zajímavá i prostředí. Konec je určitě překvapení . Ale některé věci nejsou dořešeny. Což mě tak nějak hlava nebrala .

Ulala
01.03.2024 5 z 5

Začnu od přebalu knihy, který se mi zdál hodně trefný. A kniha - ta se mi líbila ještě více. Námět skvělý, prostředí odpovídající hlavním postavám. Akce měla spád a to, že se autorka obrací zpět do historie hlavních hrdinů je pouze plus, protože čtenář si alespoň propojí zážitky z prvního dílu s tím, co čte a jak to ovlivňuje každý krok Daniela a Reni. Prostě se mi kniha opět líbila a to včetně nehostinné pouště.

Lovana
21.02.2024 3 z 5

Druhý díl série Kalifornské zločiny a bohužel mě ani tento díl nijak moc nebavil, což mě mrzí, protože hlavní postavy jsem si oblíbila již v prvním díle, v tomu se tyto příběhy odehrávají ve velmi zajímavém prostředí, nicméně i s tímto dílem jsem se spíš trápila, nic mě nenutilo číst dál a ani mě příliš nezajímalo, jak se zločin vlastně vyřeší. To možná trochu souviselo s tím, že na rozdíl od sympatických hlavních postav mi oběti zločinu vůbec nepřirostli k srdci a bylo mi vlastně jedno, jak to s nimi dopadne.
Nejvíce mě vlastně zajímalo, jak to dopadne s Danielovou matkou a jak to bude dál mezí Danielem a Reni.
Konec jsem částečně očekávala, i když tam bylo i něco, co mě překvapilo. Jsem ráda, že tato série tímto druhým dílem končí a snad se mi příští kniha autorky, až (a pokud) u nás nějaká další vyjde, bude líbit více, rozhodně na autorku po této sérii nezanevřu, ikdyž mě osobně mnohem více bavila série s Jude Fontaine.

Hodnocení 3,25*/5*

FejKýý
21.02.2024 3 z 5

Jsem ráda, že je tohle jen dilogie. Mě tady ty knihy moc nebavily. Za mě takový průměr. Vůbec mě to nehnalo číst dál, jediný co mě na těch dvou knížkách tedy pak zajímalo, jak to dopadne s Danielovou mámou. Ač mi byla Reni s Danielem hodně sympatická, tak i tak to nestačilo k tomu, abych se ke knize ráda vracela. Knihu Najdi mě, jsem měla rozečtenou šíleně dlouho a bála jsem se, že se seknu i na tomhle druhém díle. Naštěstí se tak nestalo, ale to je proto, že jsem se pořád nutila to číst. Nechápu že stejná spisovatelka napsala sérii s Jude Fontaine. To se vůbec nedá srovnávat. Ta mě velice bavila, byla čtivá a já musela hned přečíst všechny tři knihy. Tak uvidíme, jaká série nás čeká od paní spisovatelky u nás další. Co se týče k ději, konec mě tedy nenapadl, tam mě to překvapilo. Ale dost věcí, se tam pak neřešilo, co bylo rozjetých, to mě překvapilo.

Katulinka69
06.02.2024 4 z 5

Za mě dost super. Vše mě bavilo

P3_tis
28.01.2024 3 z 5

Není to špatné, čte se to celkem dobře. Ale na sérii “Nejsem živá to rozhodně nemá.

petrarka72
23.01.2024 2 z 5

Po skvělém prvním díle zklamání. I když řešení únosu děvčat je vcelku dobře vymyšlené.

Ticiana
07.01.2024 5 z 5

Navzdory pomalejsimu tempu se mi kniha libila. Daniel a Remi mi prirostli k srdci. Zaver jsem ocekavala, ale ne presne uhodla. Snad se dockame i dalsich dilu.

Dela111
07.12.2023 3 z 5

Druhý díl série Kalifornské zločiny se opět odehrává na zajímavém místě, k vraždě a zároveň zmizení dalších osob dojde na kalifornské Pacifické hřebenovce. Začátek byl slibný, brzy se však děj zpomalil. Obě hlavní postavy se stále potýkají s traumaty z dětství a v myšlenkách se do minulosti velmi často vrací. Dořešují se tu i nevyjasněné věci z minulého dílu, Reni vypátrá co se skutečně stalo s Danielovou matkou. Pachatel je znám už zhruba od poloviny, přesto v závěru nechybí i nějaké překvapivé odhalení.
První díl série Najdi mě byl poutavý psychothriller, měl švih a grády. Druhý díl Pověz mi je bohužel takový slabší odvar, příběh postrádá poutavost a napětí, které dobré thrillery a detektivky musí mít.
Moje hodnocení je 3,5 *, tentokrát však musím zaokrouhlit dolů.

Paja1709
06.12.2023 4 z 5

Tento díl byl pro mě slabší než první. Připadalo mi ,že se spíš řeší soukromý život Reni a Daniela.Cela kniha se trochu táhla bez napětí a akce.Jen posledních pár stran se něco dělo. Ale i tak se cetla dobře.

Jenny46
05.12.2023 5 z 5

Autorka pokračuje v poutavém vyprávění z jižní Kalifornie, kde se vracíme do Mohavské pouště. Obálka s havranem má určité kouzlo.
Určitě bych začala číst od 1 dílu, i když autor poskytuje různé info z minulého dílu, dává vám to větší smysl ( ale kdybych nečetla od 1 dílu trochu bych nechápala ze začátku)
Sympatická dvojice, která tvoří úžasný tým a rozplétá spletitý příběh únosu...
Dějová linie byla zajímavě poskládaná, rozšíří nám znalosti o Danielovi a Reni, konec je povedený, poznámky od autora dodala dokonalý smysl ,proč změnila místo příběhu.
Těším se kam nás zavede další příběh, doporučuji 4,5*