Kaidžú č. 8 (1)

Kaidžú č. 8 (1) https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521561/bmid_nestvura-c-8-1-VMQ-521561.jpg 4 31 9

Kaidžú č. 8 série

1. díl >

Když přijde na obří nestvůry, žádná země s nimi nemá tak bohaté zkušenosti jako Japonsko. Jejich útoky, které narušují život běžných lidí, jsou zde takřka na denním pořádku. Kafka Hibino chtěl kdysi vstoupit do Japonských obranných sil a bojovat s nestvůrami. Dnes však místo toho odklízí jejich pozůstatky jako člen speciální úklidové čety. Když dostane druhou šanci splnit si svůj dávný sen, osud před něj postaví další překážku: Kafka projde nečekanou proměnou. Povede se mu skloubit boj s nestvůrami s tím, že se sám stal jednou z nich?... celý text

Přidat komentář

Atlantis
10.04.2024 4 z 5

Poměrně solidní počtení, jen takové... okoukané. Líbí se mi čistá a přehledná kresba, hlavní postava je sympaťák a věkově se s ním ztotožním lépe než se čtrnáctiletými a i jeho získané schopnosti a práce s nimi slibují velkou zábavu. Ale neviděli jsme to už několikrát a možná lépe? Hlavní hrdina si musí něco dokázat, odcizený kamarád z dětství, příšery skolené jednou masivní pěsťovkou... Nenudil jsem se a potenciál je obrovský, jen doufám v trochu větší originalitu v dalších dílech.

fvalek
16.11.2023 5 z 5

Hodně jsem se bál, že tahle série bude moc drsná, něco jako Godzilla nebo prostě taková jako army, ale opak je pravdou. Hlavní postava Kafky sice není zase tak sympatická, jak by možná mohla být, pro mě osobně to asi dělá to jeho kouření a takový ten syndrom zoufalého třicátníka, kterému něco uteklo, ale nakonec si na něj člověk zvykne. Jeho práce je pak veskrze zajímavá a je vtipné, že jde zase o svět, kde se města demolují na denní bázi a nikomu to finančně zase tolik nevadí. Klasické Japonsko. Celková pointa s tím, že Kafka si přeje být v elitním týmu boje proti monstrům je docela ohraná, očekávaná a asi bych jinou ani nečekal. Alespoň ji obohacuje ten faktor "kaidžu", který sice sám o sobě taky není nic tolik originálního, ale výhodou je, že se na příšeru mění tak trošku dle potřeby a nemá tu podobu permanentně. Otevírá to možnost dát mu různé schopnosti a specifika a vyvíjet jeho postavu, takže to je paráda. V podstatě to tak vůbec není můj žánr a nevěřil bych, že mě to zaujme, ale přečetl jsem to jedním dechem a bavil se. Už mi jede druhý díl a nemůžu se dočkat. :)


Lenka.Vílka
08.11.2023 5 z 5

Přiznám se: Nemám tušení, proč jsem si to koupila. A taky nemám tušení, proč mám potřebu tímhle směrem lhát. Asi protože jsem si nedávno řekla, že nebudu utrácet. Ale znáte to. Vašemu srdci je stav bankovního konta buřt a prostě jenom chce "víc". Tak to srdíčko dostalo. A je poměrně dost spokojený! Ale od jednoho lůzra k druhému. Kafka je totiž i tak mnohem zajímavější než já...

Protože Kafka a jeho život vypadá, jako kdyby si někdo řekl, že když dal někomu spoustu dobrého, tak někomu musí dát opak. Aby se to vyrovnalo. Nejspíš. Takže místo boje v Japonských obranných silách proti nestvůrám, dělá Kafka vlastně uklízečku po téhle bandě. A to dost velkýho a nechutnýho bordelu. Takže opruz, občas nuda, občas možná smrt...tak asi aby ta nuda nebyla tak strašná, tak se z něj následkem jednoho úklidu stane taky nestvůra. Ale ono to půjde. Má nového kámoše, konečně prošel prvním kolem výběru do JOS. Prostě pohoda. Teda až na ten "jeho stav". Když se to uhraje dobře...možná to skončí dobře? Ha? Jo? Že jo? (Prosím už sklapni...nejsi vtipná.)

Jako první chci říct, že je to skvěle napsaný. Super hlavní dvojka. A samozřejmě "ta vzdálená", co je fakt jako úžasná, krásná, sexy a kosí jednu nestvůrů za druhou. Ach...
Navíc je Kaidžú č. 8 neskutečně vtipný příběh. Vážně jsem se hned několikrát musela krotit, abych ohledně smíchu byla skromnější.
Kafka je super postava, celý je to skvěle nakreslený, totálně prďácký. Co víc si přát?! Je to prostě hitovka jako prase. A jo, zdá se, že po dlouhé době čtu něco, co fakt letí! Asi dobrý vkus či co...

Áňa 998
05.11.2023 5 z 5

Ráda bych na úvod řekla, že tohle je poslední manga série, kterou chci sbírat. Ale už teď vím, že to není pravda a že tuhle snahu oficiálně vzdávám! Ono je těch kousků prostě moc a já jsem potvora zvědavá.
.
Tahle manga nás zavede mezi monstra a jejich lovce. To začíná být pro mě docela oblíbené téma, i když často přemýšlím, jestli být na straně zla nebo dobra. A tady je to už tuplem složitější, protože se nám hlavní postava začne přeměňovat do monstra.
.
Tou hlavní postavou není nikdo jiný než Kafka Hibito, týpek lehce nad třicet, který i když si namaloval akční budoucnost, zapadl do krabičky šedivých myší. Jeho charakter se mi moc líbil, protože je normální týpek, ale má jednu skvělou vlastnost. Nevzdávat se!
.
Celá manga je narvaná akcí, moc se nezastavuje, ale hlavně, humor! Vtipných most je tu mraky a já se kolikrát uchechtla nahlas. A to byl hlavní důvod toho, že chci s mangou pokračovat i dál.
.
Kresba se mi taky moc líbila. Jak můžete omknout na dalších fotkách, je o co stát. Základem jsou příšery a jejich podoba se moc povedla!
.
Upřímně jsem dost zvědavá, kam se děj posune a nejradši bych si další díl běžela hned koupit. Ale naštěstí ho do dočkáme už následující týden, s výraznou modrou obálkou!

GoodGames
01.11.2023 4 z 5

Chytľavý úvod do série Kaidžú č. 8. Na Japonských mangách sa mi páči, že často majú zaujímavo a hravo vymyslené zápletky a tu to platí tiež. Godzillu snáď poznáme všetci a Kaidžu napríklad boli obrovské monštrá vo filmoch Pacific Rim. Tu je zápletka síce podobná a to, že obrovské monštrá ničia Japonsko, no je tu špeciálna jednotka na boj s nimi a je tu aj špeciálna jednotka, ktorá musí všetok ten bordel z mŕtvych obrovských oblúd z mesta odstrániť a v nej pracuje aj náš hlavný hrdina, ktorý sa následne nakazí a sám sa na takúto obludu zmeníNechýba tomu humor, nejaká tá akcia, sympatickí hrdinovia a fajn kresba. Bavilo ma to a som zvedavý na rozvíjanie príbehu v ďalších dieloch. Jedná sa inak o celkom solídny manga hit vo svete, ktorý predal viac ako 11 miliónov.

alexsmangabook
01.11.2023 4 z 5

Z Ig profilu:
První, co musím říct o této manze je, že je neskutečně vtipná. Četla jsem tento díl, když jsem čekala na chodbě před hodinou a smála jsem se i nahlas. Byly tam přirozeně vtipné scénky, které jsem si vážně užila .

Bylo mi také sympatické to, že naším hlavním hrdinou je 32letý muž, který má takový klasický fajn charakter. Zajímavostí je jeho práce, kde odklízí pozůstatky od příšer. Příšery tam likvidují Obranné síly, do kterých se chtěl Hibino vždy dostat, ale vzdal to. Novou naději mu dal náš vedlejší hrdina, který se bude do Obranných sil hlásit též.

Nastává tady ale menší problém. Hibino dostal označení pro příšery- Nestvůra číslo 8.
Náš hrdina se totiž v tomto díle přemění do jedné z nestvůr. Tím pádem se nám tady trochu komplikuje splnění jeho snu.
Svoji podobu může měnit, takže se i tak dokázal přihlásit a v tomto volume vidíme, jak se mu daří/nedaří jeho zkoušky v lidské podobě.

Jak už jsem zmínila, naše hlavní postava se mění na příšeru. Díky této přeměně často vznikaly ty funny scény.
Trošku odbyté bylo to, jak se Hibino vlastně poprvé přeměnil, jak k tomu došlo, ale to prostě někdy shonen moc neřeší. Máme tady jednoduše hrdinu, co se mění v příšeru, kterou okamžitě jde zlikvidovat místní jednotka. Toto ale může někomu vadit...

V prvním díle se nám taky nakupilo více vedlejších postav. Pár informací se nám tam o nich otevře a musím říct, že to byla docela nálož na to, že se jedná o první díl ze série. Samozřejmě nejsem proti, když se to bude držet i v dalších dílech.

Kresba je skvělá, navíc ty příšery ? Jejich vizuál není vůbec odfláknutý, vypadá to prostě dobře. Design Hibina v podobě nestvůry je taky boží.

Dlouho mě takhle žádná manga nedostala, ano pro někoho to být nemusí, ale mě neskutečně sedla a snad se tempo neztratí v následujících dílech.
Mangu jsem zhltla na jedno rychlé posezení! Tento díl skončil napínavě, takže si za chvíli vytáhnu druhý díl!

Pravda.Shin
01.11.2023 3 z 5

Začátek slabší (ale s výhledem na slušnou řežbu). Jen mi tam chyběl ten zmiňovaný humor.

EvikU.
07.10.2023 4 z 5

Na tuto mangu jsem se těšila, ale zároveň jsem měla obavy. Byly zbytečné. Obávala jsem se, jestli mě bude komiks o příšerách bavit. Je o Kafkovi, který se touží dostat do obranných sil proti nestvůrám. Seznamuje se Renem, s kterým pracují na úklidu po neutralizaci nestvůr, kterou provedla kapitánka Obranných sil.

Po jedné nevydařené akci přichází zápletka, která mě překvapila, ale zároveň potěšila. Kafka má s Renem tajemství, do přihlášky jdou spolu, stávají se z nich parťáci.

Místy jsou opravdu vtipné situace a není to nic drastického, takže je manga v podstatě pro každého. Zase super ilustrace. Jenom mi v japonských mangách dělají problémy jména. Postavy si tak pamatuji spíše z obrázků. Zase měnit jim jména do českých by také nešlo. :)

Do obranných sil se hlásí jak kluci, tak holky a teď teprve začínají vtipné momenty. A kdo celé výběrové řízení vyhraje? Při výběrovém řízení se situace opět komplikuje. Samozřejmě, že se navzájem pošťuchují a hecují. Ani se nedivím, že jsou mládeží mangy tak vyhledávané. Mě tato manga zas až tak neoslovila, ale jako relax mezi ostatní knihy byla dobrá.

Kroana3
28.09.2023 5 z 5

Chytlavá akční manga s výrazně komediálními prvky. Je to v zásadě Muv-Luv křížené s Bleachem. Zkuste to, vážně překvapí :)

Autorovy další knížky

2023  88%Kaidžú č. 8 (1)
2023  94%Kaidžú č. 8 (2)
2024  96%Kaidžú č. 8 (3)
2024  0%Kaidžú č. 8 (4)

Kniha Kaidžú č. 8 (1) je v

Právě čtených1x
Přečtených34x
Doporučených1x
Knihotéce16x
Chystám se číst4x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x