Kafe @ cigárko ekniha

od:

KoupitKoupit eknihu

Jak v době blogové vytvořit ze svého blogu fenomén, který se pro zástupy čtenářů stane čtvrteční drogou? Jak přetavit spontánní (rozuměj úplnou náhodou vzniklý) nápad v prestižní Magnesii Literu? A jak dosáhnout toho, že vám lidi za celý rok nenapíšou jediný negativní ohlas? Jednoduše: především nesmíte mít nic z toho v úmyslu. Právě naopak! Vy musíte jen tak mimochodem uskutečňovat sen o vlastním blogu, aniž byste si stavěli jakékoli vyšší cíle. Pak už zbývá jen pár dalších předpokladů: důvěrně znát svět, o kterém píšete. Psát tak, aby se všichni aktéři popisovaných příhod poznali, a cítili se polichoceni či pobaveni, nikoli dotčeni. Musíte být vtipná a inteligentní a psát tak dobře, že vaše články vyhledávají i lidé, kteří by za jiných okolností žádný blog ani historky z hereckého zákulisí nikdy nečetli (ze zásady). A hlavně – musíte umět shodit sama sebe a dělat to s takovým šarmem a grácií, že všechny vaše chyby a trapasy budou čtenáři milovat. Zkrátka a dobře: musíte psát jako Marie Doležalová. A když se k tomu přidají geniální ilustrace Jana Hofmana, vznikne kniha, kterou prostě chcete mít. Kterou chcete dát jako dárek. Protože tahle kniha vám zvedne náladu tak jako žádná jiná!...celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272889/big_kafe-a-cigarko-267-272889.jpg 3.91652
Nahrávám...

Komentáře (418)

Kniha Kafe @ cigárko

Karolína18
02. března

Mně to nebavilo. A to ani trochu, přetrpěla jsem to jen proto, že mi kniha dlouho překážela mezi nepřečtenými v knihovně.

trudoš
18.12.2022

Nápad i zpracování výborné, ale styl Marie Doležalové mi zpočátku až tak úplně nesedl. Měl jsem problém nalézt s ní společnou řeč, množství vtipů a komentářů mi přišlo ohraných. Bezesporu úsměvných, ale v lepších podobách jsem je dostal naservírované i od jiných autorů. Pak už jsem si však na potrefenou herečku zvykl a sloupky začaly nabírat na osobitosti, což bylo jenom dobře, protože ty povšechné herecké historky mě moc nebraly z dříve uvedených důvodů. Naopak, vlastní zážitky ano; přičemž autorku docela obdivuji, jak dokázala při psaní tančit mezi plameny. Její potřeba si do někoho šťouchnout zároveň hraničila s možností hnedle si zničit kariéru. Například příběh o podepsání klauzule zakazující negativní ohlasy o seriálu, ve kterém hrála - to jsou přesně ty drobnosti, které mě zajímají, a zároveň se k nim člověk nedostane, protože viz inkriminovaná klauzule. V druhé půlce už bylo znát, že docházejí témata a sem tam se vaří z vody, ale přesto mě ten vanilkový humor bavil až do konce.

MikeshCZ
06.07.2022

Není to určitě špatná kniha, ale asi v polovině jsem knihu odložil a už jsem se k ní nevrátil. Marie Doležalová je má oblíbená herečka. Některé pasáže v knize mě vysloveně pobavily a poodhalily strasti herců. Bohužel, jsem ale měl pocit, že se jsou další a další kapitoly na jedno brdo a původní nadšení postupně vyprchávalo, až jsem knihu odložil. Tak uvidíme, jestli tomu dám někdy v budoucnu šanci.

kamibe
27.04.2022

Pro mne kýžená oddechovka. Oceňuji autorčinu otevřenost. Ráda jsem se seznámila s některými zákoutími její profese. Dokáže sama sebe a své příhody výtečně odlehčit. Líbilo se mi to, a to i přesto, že podobné čtení nemívám na svém stolku jako pravidelnost, spíš to beru jako chuťovku. A načetla to opravdu výborně.

Hobitka
21.02.2022

Skvělé čtení/poslouchání na rozveselení :)
Pro člověka co se v hereckých kruzích nepohybuje je zde spousta zajímavostí, navíc podaných s vtipem. A audioverze je načtená prvotřídně!

stajpik
22.01.2022

Každý, kdo alespoň chvíli stál na divadelních prknech nebo osobně zná člověka, který oplývá hereckým umem (a samozřejmě - je tak trochu "mimoň"), ten se v tom najde a díky vtipnému nahlédnutí do zákulisí se dost dobře pobaví. A není důvod těm jednotlivým historkám nevěřit. Ne, že bych měl tolik zkušeností, ale pár hereckých kolektivů jsem měl tu čest za oponou zažít a musím Vám potvrdit, že to víceméně takhle opravdu chodí. O to víc je to vtipnější. Vůbec se nedivím, že byl tento kdysi stejnojmenný blog tak hojně navštěvován a oceňován. Krásně se to čte i v knížní podobě. :)

huhuhu
18.01.2022

Milé a úsměvné odpočinkové čtivo doplněné vtipnými komiksovými stripy, při kterém se navíc dozvíte leccos ze zákulisí divadelních představení, filmů a seriálů. Obzvláště oceňuji Mariinu upřímnost, smysl pro humor, sebeironii a nadhled, s nimiž přiznává svoje nejrůznější trapasy, chyby a nedokonalosti.

IvetaZ
17.01.2022

Vtipné to bylo, ale u čtení mi došlo, že mě to herecké zákulisí absolutně nezajímá, tak přidávám další hvězdu za ilustrace.

1 ...