Jeden kopeček šmoulový přehled

Marie Doležalová

Dětství, to jsou hlavně prázdniny, babičky a dědové, videopůjčovny, tamagoči nebo Kačeří příběhy. Aspoň pro nás, děti devadesátek. Každá rodina má své příběhy a tohle jsou zápisky té mojí. Jsou to vzpomínky, nad kterými se usmívám a sem tam se i dojmu. Třeba nad tím, jaký to bylo retro, kdy se seznámili naši. Tahle kniha je napůl moje a napůl skvělé ilustrátorky Elišky Podzimkové. Díky jejím ilustracím se kniha nečte, ale prožívá a nasává všemi smysly!... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha Marie Doležalové je oblíbená pro svou nostalgickou atmosféru. Čtenáři oceňují, jak autorka zachytila vzpomínky na dětství a rodinné příběhy. Mnozí se s jejími zážitky z devadesátých let snadno ztotožňují. Ilustrace a grafické zpracování dodávají knize na atraktivitě a přispívají k příjemnému čtení. I když někteří čtenáři považují obsah za příliš osobní, většina shledává knihu jako milé pohlazení po duši. Vzpomínky na rodinu a dětství vyvolávají silné emoce a nostalgii, kterou si čtenáři rádi připomínají. Více v komentářích.

Komu by se kniha Jeden kopeček šmoulový mohla líbit?

• Čtenáři, kteří mají rádi nostalgické příběhy
  • Milovníci rodinných vzpomínek a historických kontextů
  • Ti, kdo prožili dětství v devadesátých letech
  • Čtenáři hledající pohodové a humorné čtení
  • Fanoušci krásně ilustrovaných knih

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jeden kopeček šmoulový. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Lily101
06.12.2025

Kniha se mi moc líbila. Dýchla na mě atmosféra devadesátek, vzpomněla jsem si na vlastní dětství (byť tedy jsem mladší než autorka), uvědomovala jsem si, že bych přála jednou svým dětem předat nějaké skutečnosti, které jsme v dětství měli také a bylo to skvělé (vč. správných hodnot nezaměřených jen na konzum) a zamyslela jsem si (já, která děti neustále odkládám, ačkoliv jsem pomalu jediná bezdětná ve svém okolí mezi vrstevníky), na co čekám, protože je opravdu fajn, kdyby mé děti zažily aspoň jednoho prarodiče.

všech 126 komentářů

Související novinky - Jeden kopeček šmoulový (1)

Knižní novinky (19. - 25.11.)

19.11.2018

Kniha Jeden kopeček šmoulový v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně137x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi