Nejsem sériový vrah

Nejsem sériový vrah https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/108933/bmid_john-cleaver-nejsem-seriovy-vrah-EAl-108933.jpg 4 194 52

John Cleaver série

1. díl >

Patnáctiletý John Wayne Cleaver je nebezpečný a dobře to ví. Je posedlý sériovými vrahy. Nechce se však stát jedním z nich, a proto si ve svém vlastním zájmu – a v zájmu bezpečí svých blízkých – stanovil přísná pravidla, jimiž se řídí. Snaží se žít normální život tak, jako by šlo o soukromé náboženství, které jej může ochránit před zatracením. Johnova matka provozuje pohřební ústav a s mrtvými těly se tak setkává od dětství. Vlastně je má rád. Mrtvoly nevyžadují ani neočekávají empatii, kterou John neumí poskytnout. Možná proto rozpozná, že na těle, které policie nalezla v jedné zadní uličce, je něco divného – a uvědomí si, co tato odlišnost znamená. Poprvé se tak John musí postavit tváří v tvář nebezpečí, které nevychází přímo z něj a neumí je ovládat. Zlu, jež může ohrozit všechno a všechny, které by měl mít rád – kdyby ovšem mohl.... celý text

Detektivky, krimi Thrillery Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

I Am Not a Serial Killer , 2009


více info...

Přidat komentář

Barulinka20
02.03.2024 5 z 5

Přečetla jsem ji za odpoledne. Nadšeně jsem hltala každou stránku s příjemným napětím, které se mě zmocňovalo s každým dalším slovem. Prvky nadpřirozena pro mě byly vítaným překvapením.

apq
08.08.2022 4 z 5

Trošku mě zaskočily prvky nadpřirozena, s nimiž jsem nepočítala, ale přesto se mi kniha líbila. Takové milé odpočinkové čtení.


kasspa36
20.11.2021

Jedna z těch knih, kterou přečtete jedním dechem. Prožíváte s hlavním hrdinou... popsané občas musíte prodýchat... máte obavu, co bude na další stránce..
Kniha opravdu originální.

Roseblood
07.02.2021 4 z 5

Zvláštní, originální a netypická knížka, která mě opravdu bavila.

Dobře se mi četla, je napínavá s pořádnou dávkou akce a hlavně originální zápletkou.
Oblíbila jsem si hlavní postavu, která není úplně typická (mladý sociopatický kluk se zálibou v sériových vrazích).



Vřele doporučuji, nebudete se nudit ❤️


Zajímavost: podle knížky byl natočen film

Hodnocení: 4/5*

Gabux
30.08.2020 4 z 5

Zvláštní kniha se zvláštním hlavním hrdinou. Příběh vypráví patnáctiletý kluk, který je sociopat a miluje sériové vrahy. A je to velmi dobrý vypravěč. Děj utíká rychle, vyvolává emoce a zasazuje člověku do hlavy náměty k přemýšlení. Za mě velmi povedená a originální kniha.
“Všimnete si nás, až bude příliš pozdě.”

kaja3190
12.07.2020 5 z 5

Super čtení. Nejvíce se mi líbilo prostředí márnice a detaily kolem toho. A navíc jsem se v hlavním hrdinovi našla.

ThrisaManx
11.01.2019 4 z 5

Největší chybou této knihy je, že se tváří, jako by šlo o běžný detektivní thriller a nikde nevaruje, že se vlastně jedná o trochu fantasy. A to pak čtenář může být docela zaskočen. Já věděla, do čeho jdu, takže já překvapená nebyla a celou knihu jsem si ohromně užívala!
Hlavní hrdina je neskutečně zajímavě vykreslen. Celou dobu jsem se s ním ztotožňovala natolik, že jsem až měla pocit, jako bych sama byla sociopat, co má chuť zabíjet i přesto, že to dělat nechce (ne, opravdu taková nejsem, já jsem mírumilovný tvor :)). Jako vyhlášený strašpytel jsem u knihy měla nervy napjaté jak kšandy a celou dobu jsem se bála, že na něj vrah přijde a místy mě opravdu až mrazilo.
Za co srážím hvězdy je rozsah knihy. Kdyby byla ještě o prát stran delší, mohl by autor lépe využít potenciál příběhu. Takhle byl ten konec takový nějaký urychlený, vše mělo příliš rychlý spád, a to byla škoda. Navíc jsem měla pocit, že autor ten příběh nemá úplně dotažený až do nejmenšího detailu a pár věcí mi tam prostě nesedělo.
Jinak by si kniha rozhodně zasloužila větší pozornost.

LordSnape
07.10.2018 2 z 5

V podstatě taková lehce fantazijní detektivka. Autor se dost vyžívá v oblasti márnic a psychologie sériových vrahů, ale samotnému příběhu to nevadilo. Fantastický prvek je jen drobný a dalo by se říci, že je v podstatě jen do počtu, ale čtenáře, co nemají moc načteno to může i lehce překvapit, což se u mladých počítá. Ve výsledku je kniha takovým mixem mezi Dexterem a Akty X pro mladší čtenáře. Nijak zvlášť mě to neuchvátilo, konec neměl žádnou gradaci a pokračování rozhodně číst nehodlám. Odrostlé neurazí, ale ani nenadchne. Horší průměr.

Mrs.Morgan
15.01.2018 3 z 5

Zajímavé...prostředí marnice a balzamovani.Zajímavé bylo i sebe-vmimani hlavniho hrdiny-nastaveni pravidel a zákazu.tak jsem se zacetla,ze kdyz se ukázalo,ze vrah je vlastně nadprizerozeny,ze me to fakt naštvalo..no dobře no,docetla jsem to az do naprosto slabého konce.ten byl dle mého fakt nezvladnuty..prý jeste dva díly,tak uvidime.za me trochu zklamani

Peršanka
03.01.2018 5 z 5

Parádní oddychovka, akorát tak do lednového počasí. Na podivná monstra zatím nevěřím, ale co když má autor prostřednictvím hlavní postavy pravdu?!

hellena1523
22.07.2017 3 z 5

Autor píše velmi čtivě. Nicméně se obávám, že mě na knize nejvíce upoutalo prostředí márnice a celkem detailní popisy moderního balzamování (ano, jsem morbidní hovado a můj největší sen je mít vlastní pohřební ústav). Přibližně do poloviny byla kniha celkem fajn detektivkou, po odhalení "vraha-démona" jsem se začala ukrutně nudit a napětí bylo ta tam. A ten patetický konec mi taky nebyl právě po chuti...
Celkově průměr.

SeverusSnape
25.03.2017 5 z 5

Chytlavé čtení,které se výborně četlo a fajn zápletka

nicole9410
16.02.2017 5 z 5

Oba dva díly se mi četli dobře někdy jsem se bála, ale celkově obě knihy byli dobre.

dee95
19.10.2016 3 z 5

Kniha se čte velmi dobře, sáhla jsem po ní náhodu ve chvíli kdy jsem sledovala seriál Dexter a očekávala již podle anotace podobný příběh. Ačkoliv jsem fanynkou fantasy, tady mi z počátku trochu vadilo, ale není to nic na co bych si nezvykla. Kniha určitě zajímavá, ale za mě průměrná. Nezanechalo to ve mě hlubší stopu.
Velké plus je, že se dá sehnat v Levných knihách za pár korun - a proto určitě stojí za přečtení

juliemed
26.08.2016 5 z 5

Výtečná kniha , musím se přiznat že jsem od této knihy zprvu moc neočekávala ale hned na začátku mě Dan wells vtáhnul do děje a ani na chvíli nepustil určitě doporučuji

Smiley96
09.08.2016 5 z 5

Předvídatelně zvrácený pohled na sociopata se závažnými psychickými problémy na bázi fantasy. Příběh se mi velmi líbil, byl "něčím zvláštní"... Zajímavý náhled do hlavy sériového vraha...

alzbet
27.07.2016 3 z 5

Kniha je celkem zabavna, cte se snadno, rychle. Nemuzu rict, ze by me nebavila, ale je hodne predvidatelna. Od zacatku clovek tak nejak tusi, kam autor smeruje. To, ze se zde vyskytuje demon mi nevadilo, naopak myslim, ze autor tim vyresil urcite moralni dilema. Prece jen je to kniha pro dospivajici, takze hon na cloveka by mohl byt trochu pres caru.

CHESS
24.06.2016 5 z 5

Perfektní zvrácenost, skvělý popis a praštěné prostředí, které ovlivnilo hlavního hrdinu :)

kalache
20.05.2016 3 z 5

...nevím,co s tím.Kam to zařadit?...

LeviCross
30.04.2016 3 z 5

Knihu jsem si půjčila jen kvůli tomu, že jsem hledala něco podobného jako je Dexter. Čekala jsem od ní trochu víc (hold mám moc vysoké nároky :'D) ale i tak mě vtáhla do děje, na konci jsem to sice tolik ''nežrala'' jako na začátku ale dočetla jsem ji... Akorát bych brala jiného vraha :)

Štítky knihy

vraždy detektivní a krimi romány thrillery nadpřirozené bytosti sérioví vrazi dětský hrdina sociopatie psychopati

Autorovy další knížky

Dan Wells
americká, 1977
2012  78%Nejsem sériový vrah
2013  79%Já, Monstrum
2012  75%Potomkovia

Kniha Nejsem sériový vrah je v

Právě čtených4x
Přečtených271x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených21x
Knihotéce157x
Chystám se číst129x
Chci si koupit33x
dalších seznamech4x