Bestie

Bestie https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17831/bmid_bestie-cyS-17831.jpg 4 62 14

Jimmy Parisi série

< 2. díl >

Rukou bestiálního vraha zemřelo sedm studentek zdravotní školy. Zločin se odehrál v šedesátých letech a jako vyšetřovatel byl k němu přidělen Jake Parisi, Jimmyho otec. Podařilo se mu sice vypátrat pravděpodobného pachatele jménem Carl Anglin, ale svědkové, kteří mohli dokázat Anglinovu vinu, se začali záhadně ztrácet nebo umírat. Vzápětí tragicky zahynul i samotný Jake – a po Anglinovi se slehla zem. O třicet let později došlo k podobnému masakru a Jimmy Parisi je příliš zkušený detektiv, než aby věřil na náhody. Rozhodne se dokončit otcovu práci a znovu rozpoutá hon na Anglina. Brzy zjistí, že při tehdejší krvavé lázni nezemřely všechny studentky, ale že jedna zůstala naživu. Jimmy i Anglin ji nutně potřebují najít: Anglin proto, aby ji navždy umlčel, a Jimmy z ní hodlá učinit korunní svědkyni. Pro všechny tři aktéry začíná zoufalý boj s časem...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Domino
Originální název:

Season of the Assassin , 2003


více info...

Přidat komentář

m2056
02.02.2024 2 z 5

Kniha je další v řadě první kniha série byla lepší tady musíte přemýšlet co se v knize kolikrát odehrává nebo se v průběhu lehce zabloudíte.

postrach
01.01.2024 4 z 5

První kniha tohoto autora.Líbila se mi.Neměla moc stran plných zbytečností ale příběh drsný mrazivý plný tajemství.....


ArwenAragorn
17.05.2021 3 z 5

(SPOILER) 60%
Anglin patří mně. Je v mém okrsku. Major mě o něj nemůže připravit. Můj otec začal s tímhle dlouhým lovem a já tady na Anglina pořád číhám.

Dobrý thriller, kde se střídají dvě dějové linky. Jedna z roku 1968-69, druhá z r. 1998-99. Jimmy Parisi si je jistý, že vražda sedmi studentek v r. 1968 a tří žen v r. 1998 má stejného pachatele. V 60. letech se ho nepodařilo usvědčit jeho otci a i teď se zdá, že má za sebou velice vlivné osoby, které neumožní, aby byl usvědčen. Vrah totiž pracoval u námořníků na velmi utajených operacích. Jimmy má dokonce fantastickou teorii o tom, koho zavraždil.
Detektivka je čtivá a napínavá, i s koncem jsem byla spokojená. Mohu ji doporučit. .

kahuda01
12.08.2019 3 z 5

V podstatě stejné jako první díl, tady mi vadilo ještě střídání dějovych linek, chvílemi jsem se v tom ztrácel.

cantona
16.06.2019 4 z 5

Po delší době jsem znovu přečetl tento román a musel jsem z hodnocení ubrat jednu hvězdu, poněvadž by to bylo nefér pro knihy které jsem hodnotil maximem. Samozřejmě kniha měla spád, žádné hluché místo jako v prvním díle, ale i zde mi prostě něco chybělo. Každopádně kdo má rád krátké thrillery, které mají spád tak doporučuji...

lachtan77
28.02.2019 4 z 5

Docela mě to bavilo i to střídání minulosti s Jimmyho tátou. Jasně, místy to bylo trochu přes čáru ( atentát na Kennedyho a stoletý seriový vrah), ale nějak mi to tam sedělo. Na časově zdlouhavé vyšetřování už jsem si u Lairda zvykl. Je to stejný jako u Řezníka, tak to tentokrát nehodnotím kriticky. Kniha se mi četla dobře a rád se vrhnu do trojky :-)

SilvieSisinka
27.10.2018 4 z 5

Knihy od T. Laird jsou napsané až skutečně mrazivé dobře. První díl mě bavil o něco více. Zde bylo také mnoho mrtvol a jeden vrah. Který myl moc mazaný a měl velmi vlivné známé.

KaiShun
01.06.2018 3 z 5

6/10 trochu slabší druhý díl. Po jedničce mírné zklamání. Ale cením více časových os příběhu.

Zoy
20.10.2017 5 z 5

Kniha byla snad lepší, než první díl. Četla se dobře a nutila Vás to číst tak dlouho, až jste ji dočetli. Jediné, co mi vadilo, bylo neustálé opakování určitých vět. Nemám pocit, pokud se někdo rozhodne knihu číst, že by zapomněl o čem kniha je a muselo se mu to opakovat

Liduka
04.08.2017 3 z 5

OBSAHUJE SPOILER: Musím se přiznat, že na mě byly vraždy až moc brutální a přišlo mi i těžko uvěřitelné, že by někdo zavraždil tolik svědků, jen aby ochránil bestiálního vraha, vždyť to muselo být samo o sobě podezřelé. Navíc knize sebralo další důveryhodnost to, že se čtenář nakonec vůbec nedozvěděl, proč Carla vláda chránila. Všechno byly jen domněnky a navíc tak nějak přitažené za vlasy. Knize se ale musí nechat, že byla velmi čtivá.

Holanka
23.08.2016 5 z 5

Knihu Bestie od Thomase Lairda jsem dočetla poměrně nedávno. Byla velmi zajímavá teda, alespoň pro mě. Kniha byla velmi zajímavá tím, že tam byli dvě časové linie, které se nakonec spojily v jednu. Bylo to velmi nezvyklé čtení. Bylo to dobře napsané a zpracované. Nejvíc mě překvapilo, že to bylo i velmi realistické. Hlavní hrdinové mi byli velmi sympatičtí.
Bohužel se na této knize našli i chyby, které mě osobně nevadili. Můj názor, ale ne všichni sdílí. Např. : Ta časová linie byla podle mě dobrá, ale neustále jsem musela zkoumat v jakém jsem roce. Od začátku jste věděli, kdo je vrah, což bylo v celku nezvyklé. Navíc mi tam trochu chyběl pohled vraha.
Celkově se mi kniha, ale velmi líbila a určitě si přečtu další knihy od Thomase Lairda. Musím uznat, že jeho psaní se mi velmí líbí a dobře se mi to čtou jeho knihy ,což je pro mě velmi důležité.

reccal
10.02.2014 3 z 5

Nejlepší se série s Parisim. Poměrně realisticky vyjádřená frustrace, když chytíte mnohonásobného vraha a musíte ho pustit. Zajímavé vyprávění z pohledu dvou osob, které s odstupem mnoha let stíhají stejného zločince.

LG73
29.07.2013 3 z 5

Detektivky Thomase Lairda působí až mrazivě reálně, především při popisu myšlenek a činů vraha. V Bestii autor vytvořil příběh složený ze dvou časových linií. Detektiv Jimmy Paris po nálezu mrtvé ženy musí pokračovat ve vyšetřování třicet let starého případu, při kterém nedokázal jeho otec usvědčit pravého viníka vražd sedmi mladých žen. Paris ví, kdo stojí za všemi vraždami, ale postupně zjišťuje, že nad pachatelem drží ochrannou ruku americká armáda a vláda. Vyšetřování začíná být velice nebezpečné a život detektiva Parise je ve velkém ohrožení. Děj knihy je napínavý a dobře se čte.

guru
01.04.2012 3 z 5

Bolo to docela zaujímavé, ale osobne mám tak trochu averziu voči neustálemu skákaniu v čase do ďalekej minulosti. Navyše mi v diele chýbalo rozprávanie vraha a akékoľvek prekvapenie, keďže vrah bol známy od samého začiatku knihy.

Autorovy další knížky

Thomas Laird
anglická, 1953
2004  84%Řezník
2006  73%Hlasy mrtvých
2005  82%Bestie
2005  77%Černý pes
2009  88%Příběh Tibetu

Kniha Bestie je v

Právě čtených2x
Přečtených89x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených6x
Knihotéce114x
Chystám se číst27x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x