Ježíš: Životopis pro 21. století

Ježíš: Životopis pro 21. století https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64105/jezis-64105.jpg 3 22 5

Poutavý, přehledný, brilantní! Takový je nový životopis Ježíše z pera uznávaného britského spisovatele Paula Johnsona, mimo jiné autora populárních Dějin křesťanství a Dějin židovství. Známý historik a autor bestsellerů, sám aktivní věřící, vložil do tématu nejen svoji obrovskou erudici a spisovatelské zkušenosti, ale i své celoživotní nadšení pro toto téma. Brilantně se pohybuje v celkovém historickém rámci Ježíšovy doby a nabízí čtenářům stručný, ale přitom barvitý příběh člověka, který podnítil jedno z velkých světových náboženství a jehož učení nás provází životem dodnes. Kniha je skvěle napsaná, oproštěná od zbytečného odborného teologizování, a není proto divu, že se o ní od počátku mluví jako o novém Ježíšově životopise pro 21. století.... celý text

Náboženství Literatura naučná Historie
Vydáno: , Lukáš a syn (Barrister & Principal)
Originální název:

Jesus. A Biography from a Believer , 2010


více info...

Přidat komentář

bertrand
21.09.2021 3 z 5

Na Paula Johnsona překvapivě unylé převyprávění dostupných informací o Ježíšově životě. Rozumějte, není to špatná kniha, chápu, že ji někdo může shledat užitečnou a důležitou. Ale PAUL JOHNSON? Brilantní a neortodoxní myslitel a glosátor! Snad přílišná pokora věřícího člověka byla důvodem, proč se držel zpátky... tam, kde pro to důvod není...

Metroušek
12.09.2020 3 z 5

Jistě erudovaný, ale v podstatě krotký a adorující "životopis z pera věřícího", což je originální a daleko poctivější a správnější podtitul tohoto dílka, které beru spíš jako novodobý katechismus. Doufal jsem v něco víc, ale klapky, do nichž autor dobrovolně nasměroval své vidění, nic víc neumožnily. Pokud si někdo byť v dobré víře vezme za základ svého snažení kanonická evangelia, tak logicky nemůže ničeho víc dosáhnout, a nemůže se dostat dál než za špičku svého římskokatolického nosu.


onRock
26.10.2017 2 z 5

V mnohých miestach nepresný a subjektívnym pohľadom autora ovplyvnený životopis Ježiša Krista. Určite je potrebné siahnuť aj po iných objektívnejších zdrojoch o živote Ježiša. Teda pokiaľ čitateľ nechce pri skúške z pozadia Nového zákona vyletieť.

DCKH
03.12.2015

V Ježíše jako božího syna věřím od dětství,tudíž budu neoběktivní a stručný.
Vysoce kvalitní životopis opravdového Pána této zkažené planety je napsán čtivým,zajímavým a hlavně užitečným způsobem.Doporučuji každému kdo se považuje nebo kdysy považoval za lidskou bytost a vím že za tento komentář budu kritizován.
100%

adso_
31.07.2011 3 z 5

Pro lidi 21.století - pro lidi, které už nebaví dlouhé čtení a tak jim naservíruje jednoduchý přehledný text jak pro blbce. Paulovy starší knihy jsou na daleko vyšší úrovni.