Jan Amos

Jan Amos https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457419/bmid_jan-amos-ruG-457419.jpg 4 6 3

Kdyby žil „učitel národů“ Jan Amos Komenský v dnešní době, asi by nevznikl tento komiks. Ale jeho doba poznamenaná válkou, morovými ranami a pronásledováním se spolu s Komenského nezlomným duchem postarala o to, že Komenského život byl jedním obrovským dobrodružstvím. Řinčení zbraní, požáry, mor, skrývání se, útěk, zármutek nad ztrátou rodiny, cestování po souši i na moři – to všechno Komenský zažil během svého života. Ač hnán z místa na místo jako poutník bez domova, dostalo se mu i pokojných chvil, kdy sepisoval své dílo, které přežilo jeho samotného a přežije i nás. Seznamte se na stránkách historického komiksu Jan Amos s podivuhodným životem tohoto velikána evropského formátu.... celý text

Přidat komentář

Knihomolka506
22.05.2023 5 z 5

Život nejslavnějšího člověka, dnes už dobře známého jako učitele národa propagujiciho metodu učení hrou, kterou později aplikoval se svými žáky v praxi.
Za svůj život prožil něco, co v dnešní době je těžko představitelné. Mor udeřil, ale naštěstí ne přímo do něj, protože kdyby zemřel, nenapsal by svá slavná díla.
Krásné ilustrace i samotný děj. Doporučuji všem zájemcům o historii.

666Jitka
08.12.2022 5 z 5

Výborně zpracovaný životopis učitele národů J.A Komenského by mohl být klidně učební pomůckou pro děti na základní škole, protože v takovémto podání, tj. přesně podle výukové metody "škola hrou", kterou se již za svého života snažil tento velikán světového formátu úspěšně praktikovat, by je určitě mohl více zaujmout. Autor zdařile vystihl trudný život, obrovské pracovní nasazení a neoblomnou víru Jana Ámose v destruktivním kolotoči událostí 17.století.


Denny456
23.05.2021 2 z 5

Tak kresba na me takova nic moc, ale to je otazka vkusu. Jinak pribeh vypraven co nejvice zajimave. Ale informaci je hodne a nejsem si jist, ze to bezneho ctenare zaujme.